• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum yuva hazırlığını bırakmış olabilir mi

Ayseberil

Yeni Üye
Merhaba dün akşam kuşlarımı kafesi çok kirlendiği için temizledik ama yuvalığı ellemedik. Dişi kuş ta yuva hazırlığında. Normalde her sabah uyandığımda dişi kuş yuvalığı içinde olurdu ama bu sabah dışardaydı. Birkaç saat bekledim ama hala girmemiş ti. Normalde kuşları çok ellemiyorum kendi hallerine bırakıyorum ama dün kafes çok kirliydi hasta olurlar diye korkup temizledim. Yuva hazırlığını bırakmış mıdır?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hayır bırakmaz. Siz düzenli temizliğinizi yapınki o düzene alışsın ve sorun olmayacağını öğrensin. Aksi takdirde en ufak bir değişiklik bazı şeyleri baştan başlamasına sebep olabilir. Yuva yapmayı bırakmaz ama şimdi tedirgin olduysa gözlemleyip sorun olmadığını anlayınca devam eder.

ByAreS

Aktif Üye
Kafes temizliğini her zamanki gibi devam ettirin lakin yuvalığını oynatmadan yapın ki kurmuş olduğu düzeni hazırlığını bozmuş olmazsınız eğer bozarsanız yuvalığıdaki hazırlığı uzaklaşır tekrar tekrar uğraşmak istemeyebilir.

Ayseberil

Yeni Üye
Normalde bu saate kadar 3 kez falan girerdi ama hiç girmiyor ne yapmam lazım

ByAreS

Aktif Üye
Bizim kuşta akşamları mesela hiç girmiyor gündüzleri bir kaç defa girip düzenleme yapıyor sonra beklemede.Sıkıntı yapmayın ürkmüş ve korkmuş olabilir.

Üst Alt