• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kuşum yutkunma benzeri hareket yapıyor

damlasargnn

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
yutkunma benzeri hareket ve ağzını hızla açıp kapaması.
Hastalık Belirti Tarihi
17 Ocak 2023
Kullanılan İlaç
avisol b ve kum
kuşum yutkunurmuş gibi kafasını hızla aşağıya eğip tekrar kaldırıyor ve bu hareketi yaptıktan sonra nam nam nam nam benzeri ses çıkararak ağzını açıp kapatıyor. dün kuşçuya götürdüm veteriner pahalı diye kursağı boş dedi ve zayıflamış dedi haşlanmış yumurta yedirin dedi ve bir gaga taşı şeklinde kum verdi. kuşum olgun bayadır yaşıyor hatta yaşlandı diyebiliriz. ailem bu hareketlerini yaşlanmasına bağlıyor ancak haşlanmış yumurtayı vs hiç yemediği için korkuyor ne yapmam lazım bu hareketleri neden lütfen yardım edin ölmeden.
WhatsApp Video 2023-01-19 at 12.36.34 (1) video bu

Son düzenleme:

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Peçete üstünde kuşun taze dışkı resmini ve kuşun kısa videosunu rica edelim... (y)

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Uzun zaman o ayna orada takılı mı?

damlasargnn

Yeni Üye
Uzun zaman o ayna orada takılı mı?
evet çok seviyor aynasını bize olgunken geldi 1-2 seneye yakın aynası var arada aynasını yalıyor neden yaptığını bilmiyoruz aynanın tutunma yerlerini çok ısırdığı için kopmuştu başka oyuncaklardan çok korktuğu için oraya bir iğneyi matlaştırarak bir yerini kesmiyecek şekilde koyduk

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Aynanın zararları:
  • Bazıları tek olan kuşu yalnızlıktan kurtarmak için kafese ayna takmanın iyi bir fikir olduğunu sanır. Ancak bu durum hiç te öyle değildir ve olumsuz yanları vardır. Muhabbet kuşları aynadaki yansımasını farklı bir kuş olarak algılayabilir, eş düşüncesiyle ona kur yapabilir ve besleyebilir.
  • Kuşunuz yansımasındaki kuşun eşi olduğuna inanabilir ve daha sonra sizinle sosyal olmayı kabul etmeyebilir. Bu durumda da kuşunuzda ruhsal sorunlara meydana gelebilir.
  • Aynadaki yansımalarını gerçek bir muhabbet kuşu sanıp kavga edebilirler. Baskın olmaya ve kafeste egemen olmaya çalışabilirler. Bu kavganın uzun sürmesi kuşun strese girmesine sebep olabilir.
  • Aynadaki yansımalarını kuşun arkadaşı veya eşi olduğunu düşünebilir. Ona kur yapmaya çalışabilir ve böylece aynaya kusarak beslemeye başlar. Tepki alamayınca çıkarttığı şeyi geri yemeye başlayacaktır. Bu tekrarlanarak devam edecektir. Bu kuşun hastalanmasına neden olabilir.
  • Kuşunuz, arkadaşı veya eşi zannettiği aynayı elinden almaya çalışırsanız ısırabilir ve agresif bir tavır alabilir.
Onun için ilk önce o aynayı bir kaldırın kafesten daha sonra eğer devam ederse bu durum bir daha bakalım... Bana aynaya kur yapıyor ve yansımasını eş olarak kabul ettiği gibi geldi...

damlasargnn

Yeni Üye
Aynanın zararları:
  • Bazıları tek olan kuşu yalnızlıktan kurtarmak için kafese ayna takmanın iyi bir fikir olduğunu sanır. Ancak bu durum hiç te öyle değildir ve olumsuz yanları vardır. Muhabbet kuşları aynadaki yansımasını farklı bir kuş olarak algılayabilir, eş düşüncesiyle ona kur yapabilir ve besleyebilir.
  • Kuşunuz yansımasındaki kuşun eşi olduğuna inanabilir ve daha sonra sizinle sosyal olmayı kabul etmeyebilir. Bu durumda da kuşunuzda ruhsal sorunlara meydana gelebilir.
  • Aynadaki yansımalarını gerçek bir muhabbet kuşu sanıp kavga edebilirler. Baskın olmaya ve kafeste egemen olmaya çalışabilirler. Bu kavganın uzun sürmesi kuşun strese girmesine sebep olabilir.
  • Aynadaki yansımalarını kuşun arkadaşı veya eşi olduğunu düşünebilir. Ona kur yapmaya çalışabilir ve böylece aynaya kusarak beslemeye başlar. Tepki alamayınca çıkarttığı şeyi geri yemeye başlayacaktır. Bu tekrarlanarak devam edecektir. Bu kuşun hastalanmasına neden olabilir.
  • Kuşunuz, arkadaşı veya eşi zannettiği aynayı elinden almaya çalışırsanız ısırabilir ve agresif bir tavır alabilir.
Onun için ilk önce o aynayı bir kaldırın kafesten daha sonra eğer devam ederse bu durum bir daha bakalım... Bana aynaya kur yapıyor ve yansımasını eş olarak kabul ettiği gibi geldi...
tamamdır dün götürdüğümüz adam kursağı boş dedi onu geri nasıl doldurabiliriz ben kendim elimle yem veriyorum ama bir süre sonra yemiyor haşlanmış yumurtayı ufalayarak yeminin içine atsak yer mi?

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
tamamdır dün götürdüğümüz adam kursağı boş dedi onu geri nasıl doldurabiliriz ben kendim elimle yem veriyorum ama bir süre sonra yemiyor haşlanmış yumurtayı ufalayarak yeminin içine atsak yer mi?
Eğer yem yemiyorsa kuş aç demek ve elle besleme yapmak gerekir...

Üst Alt