• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşum yürüyemiyor ACİLLL!!

memomule

Yeni Üye
Merhaba, yaklaşık 3-4 gün önce sabah mutfakta kahvaltı yaparken salona gititğimde kuşumun kaloriferin dibinde yerde durdugunu gördüm sonra farkettim ki ayağında şişlik ve morarma vardı, fakat şişme ve morarma olmasına rağmen ayaklarının üzerinde yürüyebiliyordu fakat uçamıyordu, yemek yemesinde ve su içmesinde herhangi bir sorun yok iştahı yerindeydi, ben de zeytinyağı sürmeye başladım morarmış olan ayağına, sonrasında 2 gün önce veterinere götürdüm kuşumu, doktor incelerken ayaklarını kanatlarını açarak baktı bir şey göremedi, darbe gelen ayağına biraz fazla hırpalamış olamlı ki kuşum 2 gündür yürüyemiyor ve uçamıyor, sürüne sürüne gidiyor, yemesi içmesi iştah yerinde, kafeste gagasından ve ayaklarından destek alıp tellere tırmanıyor, tünekte durmakta zorlanıyor, dünden itibaren b vitamini kullanmaya başladım, fakat öyle görünce içim çok kötü oluyor, lütfen acil destek verin bu süreçte ne yapmalıyım

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Öncelikle durumunun net gözükeceği bir video eklermisiniz, gittiğiniz hekim kanatlı uzmanımıydı, röntgen neden çekilmedi, isterseniz işinizi garantiye alın morarma varsa ve ayak tünek kavrayamıyorsa ciddi olabilir Vetform Gözde hoca ya gidip muayene ettirin. Eğer kırık var ise yanlış kaynama olabilir @Aslı Ö. @Demet bükay

memomule

Yeni Üye
Merhaba, tüneği ayakları ile kavrayabiliyor, geceleri tünekte uyuyor, fakat yere basarken sürünerek ilerliyor, gittiğimiz veteriner kanatlı uzmanı değildi maalesef, gitmek zorunda kaldığım için gittim, röntgen daha 3-4 aylık ldugu için çekmeyelim ışın almasın dediler, birazdan fotoğraflarını paylaşıcam

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Tünekte veya parmağınız da bir video da ekleyin 3 4 aylık olmasının önemi yok siz ekleyin duruma göre vakit kaybetmeden yönledirdiğimiz kanatlı uzmanı hekime gidersiniz.

memomule

Yeni Üye
Tünekte veya parmağınız da bir video da ekleyin 3 4 aylık olmasının önemi yok siz ekleyin duruma göre vakit kaybetmeden yönledirdiğimiz kanatlı uzmanı hekime gidersiniz.
genelde böyle uyuyor kucagımızda olan fotosu 3 gün önceydi, yemliğin üzerindeki olan fotoğrafı ise güncel, sürünerek hareket ettiğinden veya kanatlarıyla hareket ettiğinden poposunda da çok fazla kaka birikti onların bir kısmını dün temizlemiştim ama yine var, tünekte değil şu anda o sebeple çekemedim, dışarıda yürürken bir video çekip atıcam birazdan

Ekli dosyalar

memomule

Yeni Üye
ek olarak böyle su an kafesinde marul ve havuç yiyip su içti ve böyle yatıyor

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba iki ayak mı sıkıntılı yoksa tek ayak mı. Fotolardan bir şey anlaşılmıyor. Yürür vaziyette video eklerseniz ve net şekilde ayakların fotosunu atarsanız daha iyi yardımcı oluruz. Her gün ışınlara maruz kalmıyor bu yavrucak. Röntgeni çekilmeliydi. Bence de Vetform veteriner kliniğine götürmeniz daha doğru yaklaşım olur. Kırık çıkık mı var yoksa başka sebepler mi ona net teşhis konulur. D vitamini ile süreci şimdilik destekleyin. Ama yine de foto ve video atın bakalım.

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Bu çocuğun farklı bir sorunu da olabilir bana normal gelmedi açıkçası siz bence vakit kaybetmeden Vetform gözde hocaya gidin yine de diğer arkadaşlarım da görünce yazacaktır.

memomule

Yeni Üye
Merhaba kırık olduğunh
Merhaba iki ayak mı sıkıntılı yoksa tek ayak mı. Fotolardan bir şey anlaşılmıyor. Yürür vaziyette video eklerseniz ve net şekilde ayakların fotosunu atarsanız daha iyi yardımcı oluruz. Her gün ışınlara maruz kalmıyor bu yavrucak. Röntgeni çekilmeliydi. Bence de Vetform veteriner kliniğine götürmeniz daha doğru yaklaşım olur. Kırık çıkık mı var yoksa başka sebepler mi ona net teşhis konulur. D vitamini ile süreci şimdilik destekleyin. Ama yine de foto ve video atın bakalım.
merhaba kırık olduğunu düşünmüyorum çünkü tüneklere çıkabiliyor veya tellere tırmanabiliyor ama sol ayağında bir sıkıntı var dediğim gibi veterinere gitmeden önce yürüyordu şimdi ise yürüyemiyor, tüneği ayakları ile kavrayabiliyor fakat denge problemi yaşıyor dururken, evde birkaç gün daha bakımını yapsak B vitamini versek yeşillik verip baksam iyileşebilir mi yardımcı olur öusunuz

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzu acilen kanatlı uzmanına götürün başka bir problemi var gibi gözüküyor

Üst Alt