• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet Kuşum Yumurtaya yatmıyor

CoderMuhabbet

Yeni Üye
Merhaba

Daha önceki başlıklarda belirtmiştim. 2 çift muhabbet kuşum var ikiside yumurtlama döneminde.

Yatmayan çiftinin Daha önce yatmıyor diye 3 yumurtasını diğer kuluçkaya yatan kurumun altına koymuştum. Hala yumurtlamaya devam ediyor bugün 3. Yumurtayı kafesin içine yapmış. Bende alıp folluga koydum. Toplamda 6. Yumurtası oldu bu follukta 3 yumurtası var şuanda.

Kafesi yükseltmek gerektiğini söylemişti arkadaşlar yükselttim. Ne yapmalıyım, problem.nedir acaba?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba

Daha önceki başlıklarda belirtmiştim. 2 çift muhabbet kuşum var ikiside yumurtlama döneminde.

Yatmayan çiftinin Daha önce yatmıyor diye 3 yumurtasını diğer kuluçkaya yatan kurumun altına koymuştum. Hala yumurtlamaya devam ediyor bugün 3. Yumurtayı kafesin içine yapmış. Bende alıp folluga koydum. Toplamda 6. Yumurtası oldu bu follukta 3 yumurtası var şuanda.

Kafesi yükseltmek gerektiğini söylemişti arkadaşlar yükselttim. Ne yapmalıyım, problem.nedir acaba?
Şu anki kafes konumunu paylaşabilir misiniz

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhaba

Yarına gelecek resim inşallah. :)

CoderMuhabbet

Yeni Üye
Kafesi diğer kuslardan ayırıp yüksek ve sessiz bir yere koyun

Yani oda kiler odası zaten sessiz kimse girmiyor. Şuana kadar herkes sürekli kuş sesinin olması lazım dediler. Daha önce üretim hanede üreyen çifttir bu. Yani kafam.oyle.karisti ki. Ne yapacak bilmiyorum. Yumurtaları diğer çiftin altınada koyamam artık aralarında çok gün sayısı var.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kafesinizde kalamar kemiği gaga taşı kum var mı? Bunların eksikliği soruna yol açar, düzenli mama veriyor musunuz kuşlara?

CoderMuhabbet

Yeni Üye
Kafesinizde kalamar kemiği gaga taşı kum var mı? Bunların eksikliği soruna yol açar, düzenli mama veriyor musunuz kuşlara?
Evet resime dikkatli bakarsanız mama var önlerinde sabah verdim pancar yumurta yavuc yumurtamamasi, kabuğu maydanoz karışımı yaptim. Sürekli veriyorum haftada 2 3 gün.

Kireç gagatasi, kalamar kemiği, hazır yumurta maması var. Çok iyi bakıyorum kuslarima

CoderMuhabbet

Yeni Üye
Yumurta oluşumunda sıkıntı yok Feyza hanım. Bi önceki 3 yumurtayi üstteki kusumun altına koydum, ikisi de dolu oluşmuş damarlar.

Sadece neden yatmadığını bilmiyorum tüm imkanları sunuyorum.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Yumurta oluşumunda sıkıntı yok Feyza hanım. Bi önceki 3 yumurtayi üstteki kusumun altına koydum, ikisi de dolu oluşmuş damarlar.

Sadece neden yatmadığını bilmiyorum tüm imkanları sunuyorum.
Yumurtada damar olusmussa yatmistir uzerine siz gormeden yoksa o damarlar olmadan ölürdü. Gun icinde ara ara bakin yuvaliga hic mi girmiyor? Ortamin sicakligi da önemli

CoderMuhabbet

Yeni Üye
Yumurtada damar olusmussa yatmistir uzerine siz gormeden yoksa o damarlar olmadan ölürdü. Gun icinde ara ara bakin yuvaliga hic mi girmiyor? Ortamin sicakligi da önemli
Hayr üstadım, yumurtaları aldığımda damar yoktu koyduktan diğer kusum yattığı için oluştu. Yapmadığı için 3 unu diğer kurumun altına koymuştum. Yumutlrtlamaya devam etti 3 Yumurta daha yaptı şimdi. Ara ara giriyor 2 3 dakika duruyor cikiyor. Kamera kurdum izliyorum sürekli içeri girip rahatsiz etmeden.

Ekli dosyalar

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Hayr üstadım, yumurtaları aldığımda damar yoktu koyduktan diğer kusum yattığı için oluştu. Yapmadığı için 3 unu diğer kurumun altına koymuştum. Yumutlrtlamaya devam etti 3 Yumurta daha yaptı şimdi. Ara ara giriyor 2 3 dakika duruyor cikiyor. Kamera kurdum izliyorum sürekli içeri girip rahatsiz etmeden.
Anlamaya çalışıyorum ustteki kafesteki dişi mi yatmiyor yumurtaya? O kafesin yuvalik boyutu nedir alttakiyle ayni mi? Bir de konuyla alakasiz ama o plastik tuneklerden kurtulun tahta tunek kullanin lutfen.

CoderMuhabbet

Yeni Üye
Anlamaya çalışıyorum ustteki kafesteki dişi mi yatmiyor yumurtaya? O kafesin yuvalik boyutu nedir alttakiyle ayni mi? Bir de konuyla alakasiz ama o plastik tuneklerden kurtulun tahta tunek kullanin lutfen.
Hayir alttaki kafesten beyaz dışı yatmıyor.
Bende 7 8 gün önce yumurtlar çöp olmasın diye usttekinin altına koydum. Ama 3 Yumurta daha yaptı şimdi. Son yaptiginida kafes içine yapmış sanırım tünekle iken bırakmış. Diğerinin altınada koyamam 10 tane yumurta var 3 u çıktı yetişmez yani

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Kafesin icine yaptigi buyuk ihtimal boştur. Yani baska ciftleriniz olmadigi icin yapacak cok fazla bir şey yok. Cok yakininizda üretim yapan bir tanidiginiz ya da arkadasiniz olsa onun ciftlerine aktarirdiniz. Bu cok sebepten olabilir. Tecrubesizlikten olur , kusu korkutmaktan olur, yuvalik kucuk diye olur, yumurtlayan kusa hala kizistirici tohum ya da takviye verilirse ondan olur, yer degisikliginden olur vs vs. Bazi kuslar da 3. 4. yumurtadan sonra da yatabiliyor tabii.

CoderMuhabbet

Yeni Üye
Evet ben 3. Yumurtayı yaptığında 3 ünüde aldım diğerinin altına koydum. Simdi 3 daha yaptı. Sanırım ilk yaptığında beklemediğim biraz daha. 4. - 5. yumurtaya kadar. Busefer ellemeyecem.

Girip çıkıyor. Demin baktım dediğiniz gibi kafesin içine yumurtladigi yumurtaya fillugs koymuştum. Kırmış onu. Diger ikisi köşede duruyor.

Üst Alt