• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum yumurtalarını kırıyor

Blue

Aktif Üye
Muhabbet kuşum 1 ay önce 5 yumurta yumurtladı 30 gün sonra yumurtalarını kırdı hepsi boş çıktı kırdıktan 2 gün sonra tekrar yumurtlamaya başladı 2 yumurta daha yaptı onları da kırıp yuvadan attı ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim

Bahar Y.

Müdavim
Muhabbet kuşum 1 ay önce 5 yumurta yumurtladı 30 gün sonra yumurtalarını kırdı hepsi boş çıktı kırdıktan 2 gün sonra tekrar yumurtlamaya başladı 2 yumurta daha yaptı onları da kırıp yuvadan attı ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim
Kafeste kalamar yemiği bulunuyor mu? Gerekti takviyeleri yapıyor musunuz?

Blue

Aktif Üye
Kafeste kalamar yemiği bulunuyor mu? Gerekti takviyeleri yapıyor musunuz?
Kalamar kemiği gaga taşı var yumurtaları kırdıktan sonra yarım kalamar kemiğini ve gaga taşındanda baya yedi ve çok su tüketiyorlar

Bahar Y.

Müdavim
Söylediklerinize göre yumurta kırmasına sebep yok ben tıkandım bu konuda, tecrübeli üyelerimiz dönüş yapacaktır mutlaka müsait olduklarında

Blue

Aktif Üye
Söylediklerinize göre yumurta kırmasına sebep yok ben tıkandım bu konuda, tecrübeli üyelerimiz dönüş yapacaktır mutlaka müsait olduklarında
Teşekkür ederim bu yattığı yumurtaların ilki kırılmıştı uzun süre tekrar yumurtalamadı 15-20 gün kadar plastik yumurta koydum yuvaya 2 saat sonra yumurtladı 5 tane kırılanla 6 yumurtaya yattı ve hepsi boş çıktı onunla alakalı olabilir mi bilmiyorum ama söyliyim dedim Ekli dosyayı görüntüle 13846Ekli dosyayı görüntüle 13847Ekli dosyayı görüntüle 13846

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yumurtaları dişi kuşun kirdigina eminmisiniz

Blue

Aktif Üye
Yumurtaları dişi kuşun kirdigina eminmisiniz
Yumurtaların üstünde yatıyordu kalķmıyordu onları dişi kırmıştır diyebilirim baskın olan dişi çünkü yuvanın içinden plastik yumurtayı atmaya çalışıyordu ama ikinci yumurtalar için birşey diyemem görmedim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yumurtaların boş olduğunu anlayınca kırar kimi kuşlar oyle zekidir bide plastik yumurta olayını muhabbetlere yutturmak zordur o numarayı yemezler huylanirlar..siz dişinin ayarlarıyla oynamışsiniz😂 bir süre dinlendirin sonra bir kez daha deneyin eğer yine aynısını yaparsa isteğe bağlı eş değişimi yapılabilir 👍

Blue

Aktif Üye
Yumurtaların boş olduğunu anlayınca kırar kimi kuşlar oyle zekidir bide plastik yumurta olayını muhabbetlere yutturmak zordur o numarayı yemezler huylanirlar..siz dişinin ayarlarıyla oynamışsiniz😂 bir süre dinlendirin sonra bir kez daha deneyin eğer yine aynısını yaparsa isteğe bağlı eş değişimi yapılabilir 👍
İlk yumurtası kırılınca yumurtayı aradı kafesi soydu 2 gün arayla yumurtlamıştı ilk yavrularında ikinci de yumurta kırılınca 18 gün yumurtayı aradı en son plastik yumurta önerdiler yumurtayı koydum 2saat sonra yumutladı 5 tane kırılanla 6 yumurta yaptı 28 günden fazla yattı yumurtalara belki ben yanlış saydım günleri diye ellemedim yem koyaken fark ettim yumurtaları kırmış atmış hepsi boşmuşEkli dosyayı görüntüle 13891

Blue

Aktif Üye
Sonra iki gün geçti yine yumurtladı 2 tane şaşırdım yeni çıkmıştı yuvadan tekrar yumurtladı diye ellemedim akşam ışıklarını açtım baktım yumurtaları kırmış atmış bu sefer yatmadı üstlerine. eşi ile anlaşıyor gibi ama dediğiniz gibi ayrı kafeslere koyayım ne kadar süre ayrı kalmaları gerekiyor bir de bir sorum daha olacak tüylerinden dolayı yumurtalar döllenmemiştir tüyleri yolunması gerekiyormuş böyle birşey var mı?Ekli dosyayı görüntüle 13892Ekli dosyayı görüntüle 13893

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yumurtalardan gelişme hissetmemiştir kırmıştır anlar dişi kuş yumurtadan birşey olmayacağını çünkü yumurta kalp atışlarını hisseder. Kırar başka kalsiyum eksikliği olursa kırar