• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum yeni yemini yemiyor Yardım

Arkadaşlar selam muhabbet kuşumuzun kullandığı yem bitti onu başka bir şehirden almıştık ve açık yemdi yani markası yok.şu an yeni aldığım yemi yemiyor internette araştırdığımda acıktığında yer diyordu ama sabahtan beri tek bir tane bile yemedi. işin usulünde kademeli artırarak yem değiştirmek varmış ben bilmiyordum şu an eski yemden alma şansım da yok yardım edebilir misiniz?

Ü

Üye silindi 2

Yasaklı
Merhaba aramıza hoş geldiniz. :)

Bu durumlar yaşanıyor şimdi bir kaç sorum olacak yine de bilmekte fayda var.

-Kuşunuzda tüy abartması uyuklama var mı?
-Dışkısında değişim var mı ?

evet tüyleri kabarık duruyor ve dışkısı sulu yemini biraz biraz yemeye başladı ama diğer durumlar neyi gösterir?

Ü

Üye silindi 2

Yasaklı
Bize net fotosunu kuşu ve dışkısının atar mısınız?
Kuşunuz büyük ihtimalle soğuğa bağlı ishal olmuş.Şimdilik koruyucu önlem olsun diye patates haşlayıp kabuğunu
soyup lapa yapıp soğumasını bekleyip verin.Bir de suyuna 4 de1 olacak kadar çay demleyip taneleri olmayacak şekilde suyunu
koyun 4 de 3 su ekleyin kısace biraz çay birazda su karışımı eğer bulabilirseniz daha kesin çözüm ise ;

Avidiare petshoplardan alın çay eklmeyede gerek kalmaz daha iyi olur malum coronadan dolayı bunu önerdim....

kuşum yakın zamanda tüye de girdi onunla alakalı olabilir mi tavsiyeler için teşekkürler bu arada

Ü

Üye silindi 2

Yasaklı
Dışkı da büyük problem yok kuşunuz tüyde sadece vitamin takviyesi yapıp dışarı salmayın dinlensin ,
sulu dışkı artarsa patates haşlayıp verin yeter.Ama vitamin ve dışarı salmama olayını yapın vede soğuk almasın ....

Birde sitede kuş maması tarifleri var yapıp verin ama çok yeşillikli olmasın...

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Ailemize hoşgeldiniz :) gerekli cevaplar verilmiştir.kuşunuz stres yapmış ve tüy dökümünde sanırım b-) vitamini ve yulaf verin düzelir eğer bir hafta içinde düzelmese tekrar bizimle paylaşın yardımcı olalım geçmiş olsun :up:

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Yemi değişmiş tüydede olunca stres yapmış merak etmeyin yer geçmiş olsun

Üst Alt