• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum yem değiştirdikten sonra çok garipleşti.

Kersem

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik,yemek yememe,şu icmeme,kafesin aşağısında dolaşıp dışkı yemek,kanat açmak,sürekli uyumak
Hastalık Belirti Tarihi
11 Tem 2024
Kullanılan İlaç
Yok
Merhaba, yaklaşık 8-9 yaşlarında bir muhabbet kuşum var ve geçen gün normalde paketli vitaminli yemler alıyordum ama rahat etsin diye kabuksuz içinde sadece yem olan bir yem aldım.Birkac gün sonra halsizlik,yemek yememe,şu icmeme,kafesin aşağısında dolaşıp dışkı yemek,kanatlarını açmak gibi sorunları çıktı ve popo kısmında hep dışkılar var.bana bu konu hakkında bilgi verir misiniz?

Son düzenleme:

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yemi yadırgamış yememiş olabilir. Eski yeminden varsa karıştırarak yavaş yavaş yeni yeme alıştırmalısınız. Kabuksuz yem demişsiniz ama onların doğasında tohum kırmak var. Kabuklu yem vermeniz uygun olur. Kabuksuz yemler bayatta olabiliyor. Kuşun tünekte videosunu streamable üzerinden yükleyip linkini burada paylaşırmısınız. Ayrıca temiz peçete üzerine güncel dışkısını ekler misiniz.

Son düzenleme:

Kersem

Yeni Üye
Ayrıca poposunda ıslak gibi azcık dışkı var kabız olabilirmi acaba?Dışkısını çok az sıklıkta yaptığı için dışkısının fotoğrafını atamıyorum ama videonun linki:Watch unnamed | Streamable

Son düzenleme: