• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum yaklaşık 1 seneden beri hasta oluyor sonra normale dönüyor

Bnckpsa1

Yeni Üye
Hastalandığında yem yemiyor kusuyor koyu yeşil siyaha yakın sıvı dışkı yapıyor arada yemini halıya atıyorum denk gelirse önüne iyice un ufak edip yiyor sonra midesi bulanıyor gibi hemen kusmaya başlıyor sanki boğazı şişmiş ağrıyormuş gibi lütfen yardım edin kuşumda bende çaresiz kaldık veterinere götürdüm antibiyotik verdiler sadece kuşçuya gittim bana probiyotik ve vitamin verdi ama onlarda işe yaramadı psikolojik olabilirmi kuşum tek son zamanlarda normale döndüğünde yemliğinden ağzına bir yem atıyor sonra onu kusuyor(kur) şeklinde sonra yine aynı şeye devam ediyor eş istedigi için hasta olabilirmi?

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuş bir yıldır mı kusuyor?
Avcılarda hayvan hastanesi var, oraya gidin. Veterinerler genelde antibiyotik ve avicare takviye verip gönderiyor.
Kusma salyalı ve kokulu değilse o zaman kur kusması yapıyordur.

Bnckpsa1

Yeni Üye
bu hastalık halindeki kusma kafasını böyle sallıyor kursağında yem varsa etrafa salyalı bir şekilde saçıyor yem yoksa sadece salya çıkıyor tükürük gibi ama koku yok , kur kusmasında ise ağzı domestos gibi kokuyor beyaz kremsi bir yapı kusuyor kuşçu buna normal dedi senin kuşun hasta değil evham yapma üzerine çok düşme dedi hayvanda bir sorun var bariz ortada uzak yerlere götüremiyorum o yüzden burdan sizden bir yardım bekledim teşekkürler yine de

Bnckpsa1

Yeni Üye
Kuş bir yıldır mı kusuyor?
Avcılarda hayvan hastanesi var, oraya gidin. Veterinerler genelde antibiyotik ve avicare takviye verip gönderiyor.
Kusma salyalı ve kokulu değilse o zaman kur kusması yapıyordur.
hayvan hastanelerine baktım yorumlar olumsuz yönde de vardı korktum kuş daha kötü olur diye

KusBulut

Paylaşımcı
Benim kuşumda sizinki gibi 1 sene aralıklı sürekli kustu bir süre iyi oluyordu sonea tekrar kusmaya başlıyordu. Kursagindan yabancı cisim çıkardılar aynı durum olacak değil tabiki ama bence bı kanatlı uzmanına goturmenizde fayda var 😇

Bnckpsa1

Yeni Üye
Anladım peki kusma ile beraber yem yememe oluyormuydu siz bu işlemi nerde yaptırdınız acaba Gaziosmanpaşa veya Eyüp Sultan da önerebileceğiniz kanatlı uzmanı varmı?

KusBulut

Paylaşımcı
Anladım peki kusma ile beraber yem yememe oluyormuydu siz bu işlemi nerde yaptırdınız acaba Gaziosmanpaşa veya Eyüp Sultan da önerebileceğiniz kanatlı uzmanı varmı?
Ben Güngören' de meydanpark veteriner kliniğinde gitmiştim kuş konusunda çok cok donanimlilar tavsiye ederim. Eğer uzak kalır derseniz forumda önerilen veteriner listesi olacak

Bnckpsa1

Yeni Üye
tamamdır çok teşekkür ederim sağolun peki daha önce gitmediğim için bilmiyorum ücretleri nasıl oluyor acaba hazırlıklı gitmek için bilgi verebilirmisiniz

KusBulut

Paylaşımcı
tamamdır çok teşekkür ederim sağolun peki daha önce gitmediğim için bilmiyorum ücretleri nasıl oluyor acaba hazırlıklı gitmek için bilgi verebilirmisiniz
Şuan bilmiyorum ben gideli 1 sene oldu muayene 600 du röntgen 600 du tabi ayrı bişey yapılması gerekirse ilaç verilirse arti para alınıyor

Üst Alt