• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kuşum vik vik vik ses çıkarıyor gün içinde ve çoğunlukla gece

UmutEros

Yeni Üye
Merhaba kuşum bundan 1 ay önce böyle aşağıdaki linkte atığım videodaki gibi geceleri vik vik yapmaya başladı iki kuşum var birtanesi 10 yaşında erkek kuşum bu hasta olan kız 5 yaşında bunu aldığımda iki bacağıda yoktu petshopta kimse almıyor diye ben almışttım hiçbir sıkıntı yoktu kendi kuşumla beraber yaşıyorlardı son günlerde böyle yapıyor diye intarnete face grubunda paylaştım bir kişi solunum yolu enfeksiyonu dedi bana intarnetten almam için orni damla önerdi kuş eczanesinden aldım kullandım biraz geçmedi sonra veterinere götürdüm oda dedi solunum yolu enfeksiyonu olabilir 1 hafta vitamin kullansın multi b probiyotik ve yemine böyle bir şey karıştırdık beyaz bir şey verdik 1 hafta sonra iyileşcek gibi oldu azaldı sonra tekrar başladı en son dedi veteriner geçmezse buna antibiyotik vereyim aldım şuan antibiyotiğin 3 4 günü ama halla hastalık devam ediyor ve hayvan halsiz gibi bu beni aşırı psikolojik olarak yoruyor kuşun böyle olması geceleri sesten uyuyamıyorum geçmesi için elimden geleni yapıyorum ama son çare olarak buraya yaziyim dedim illaki yaşayan üretici vardır bu sorunu yaşamış ve tedavi etmiş biri şuan elimde olan şeyler vitaminler b multi vitamin orni damla probiyotik antibiyotik birde uçarkende böyle zorlanır gibi ses çıkarıyor vik vik vik.

bu dışkısı : https://hizliresim.com/z7nyxio
Video1: Watch hastalık 1 | Streamable
Video2: Watch hastalık 2 | Streamable

Son düzenleme:

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Videolar açılmıyor tekrar eklermisiniz.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba, ağrısı var gibi duruyor maalesef röntgen çekildi mi hiç bu çocuğa

UmutEros

Yeni Üye
Mutlaka bir röntgen çekilmesi lazım iç organlara özellikle karaciğer ve hava keselerine bakılması lazım
gittiğim yerde kuşlara röntgen çekiyorlarmı bilmiyorumki ama sorarım gidince adamın çok kuşlar hakında bilgi sahibi olduğunuda sanmıyorum çoğu veteriner kuşa bakmıyor bile

UmutEros

Yeni Üye
Burayla bir görüşün, röntgen var mı sorun 🙏🌸
şimdi veteriner antibiyotiği 7 güne tamamla demişti yetmezse hatta gel az daha veriyim 10 güne tamamlıyalım demişti ben şuan 4 gündeyim devam edip sonuna bakiyim mi iyileşiyormu yoksa kesiyim mi birde başka bir petshopta şunu önerdi eczaneden iyot ilacı önerdi iyot eksikliğinden kuşlarda guatr olabiliyormuş 3 gün onuda deneyin dedi şimdi bunları denedikten sonra sonuç alamazsam röntgen çektirmeyemi götüreyim yoksa direk her şeyi kesip hemen mi götüreyim

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
şimdi veteriner antibiyotiği 7 güne tamamla demişti yetmezse hatta gel az daha veriyim 10 güne tamamlıyalım demişti ben şuan 4 gündeyim devam edip sonuna bakiyim mi iyileşiyormu yoksa kesiyim mi birde başka bir petshopta şunu önerdi eczaneden iyot ilacı önerdi iyot eksikliğinden kuşlarda guatr olabiliyormuş 3 gün onuda deneyin dedi şimdi bunları denedikten sonra sonuç alamazsam röntgen çektirmeyemi götüreyim yoksa direk her şeyi kesip hemen mi götüreyim
Kesmenize gerek yok şu an keserseniz daha da şiddetlenir enfeksiyon siz ilaçlarla birlikte gidin röntgeni çektirin, guatr belki olabilir ama öncelikle iç organlara baktırmanız lazım 🙏🌸

UmutEros

Yeni Üye
Kesmenize gerek yok şu an keserseniz daha da şiddetlenir enfeksiyon siz ilaçlarla birlikte gidin röntgeni çektirin, guatr belki olabilir ama öncelikle iç organlara baktırmanız lazım 🙏🌸
Yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ederim galiba kuşumun hastalığını tedavi etim geri dönüş olarak bu yazıyı yazmak istedim illaki bu sorunu yaşayıp ne yapması gerektiğini bilmiyenler olucak forumlara bakan çünkü bende bakmıştım arkadaşlar kuşumda guatr varmış solunum yolu enfeksiyonu değil iyot lugol damla aldım % 2 lik eczaneden yarım suluk suyuna 1 damla damlatın günde 2 defa suyu tazeleyin verdim benimki içince kesti şuan gayet sağlıklı gibi duruyor.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ederim galiba kuşumun hastalığını tedavi etim geri dönüş olarak bu yazıyı yazmak istedim illaki bu sorunu yaşayıp ne yapması gerektiğini bilmiyenler olucak forumlara bakan çünkü bende bakmıştım arkadaşlar kuşumda guatr varmış solunum yolu enfeksiyonu değil iyot lugol damla aldım % 2 lik eczaneden yarım suluk suyuna 1 damla damlatın günde 2 defa suyu tazeleyin verdim benimki içince kesti şuan gayet sağlıklı gibi duruyor.
Yine de bence kontrol edin derim bazen düzelir gibi olup sonrasında tekrarlayabilir ek olarak iyot içeren vitamin kullanın ☺

Üst Alt