• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum vik vik ses çıkarıyor nefes alıp verirken zorlanıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Limon Toraman

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Nefes alıp verirken zorlanıyor
Vik vik tarzı ses çıkarıyor
Göğüs kısmında şişlik var
Hastalık Belirti Tarihi
13 Mar 2025
Kullanılan İlaç
Doksimis
Merhaba arkadaşlar benim 3,5 yaşlarında albino dişi muhabbet kuşum var. Karakteristik olarak sessiz ve fazla hareket etmeyen bir kuş. Yanlış anlaşılmasın eve geldiğinde de böyleydi hasta değildi iştahı yerinde bir kuş. 5-6 ay öncesinde göbeğinde şişlik oluşmaya başladı. Dediğim gibi iştahlı olduğu için kilo aldığını düşündüm. Bu zaman zarfında ağrısı sızısı yoktu. Ama son bir aydır değişik vik vik gibi sesler çıkarmaya başladı. Veterinere danıştık gaz sıkışması olabilir dedi ve vitamin verdi bir süre kullandık ama fayda etmedi. Suyuna sirke damlattım biraz rahatlattı ama pek fayda etmedi. Yine ses çıkarıyor gün boyu gece uyurken bile vik vik ses çıkarıyor. 15-20 gündür böyle. Tekrar veterinere götürdük. Röntgen çekindi. Karaciğer yağlanması ve büyümesi var denildi başka bir sağlık sorunu gözükmüyor dediler.Her hangi bir ilaç verilmedi elma dilimi vermemizi önerdiler ve marul gibi yiyeceklerin ishal yaptığını söylediler. Hırıltılı ses çıkarmaya başladı başka veterinere gittik. Üst solunum yolu enfeksiyonu olabilir dediler ve doksimis verdiler üçüncü gündeyiz ama fazla düzelme olmadı geceleri uyurken bile hırıltılı ses çıkarıyor hiç geçmiyor bu durum acı çekiyor korkuyorum lütfen yardım edin uzattığım için kusura bakmayın 🙏röntgen resimlerini paylaşıyorum.. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirseniz çok seviniriz

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Önceki konunuzda yanıt verildi, çift konu açmak forum kuralları gereği yasaktır 🌸 Kilitliyorum🙏

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt