• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum uyukluyor (Acil)

gayekcci

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sürekli uyuması, tüylerini kabartması
Hastalık Belirti Tarihi
27 May 2021
Kullanılan İlaç
avisol b vitamin
Merhabalar, kuşum 2 gün önce sert bir darbe aldı. İlk gün hiçbir şekilde yem yemedi kafesten çıkmadı. Sürekli tüyleri kabarık durdu ve uyukladı. İkinci gün yemeye başladı ama tüyleri yine kabarık yine sürekli uyukluyor. Eski neşesi hiç kalmadı. Strese girdiğini düşünüyorum ama içte bir sıkıntı olabilir mi emin değilim. Çünkü darbe sertti. Kanatlılardan anlayan doğru düzgün bir veteriner bulmak da çok zor. Dışkısı ishal değil bu arada. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim

gayekcci

Yeni Üye
lütfen biri yardımcı olsun ölecek diye çok korkuyorum

Taha Y.

Müdavim
video ve dışkı fotorafını atabilirmisiniz

Taha Y.

Müdavim
stresteyse eğer youtubeye muhabbet kuşu rahatlatıcı müzik yazın ilk gelene tıklayın onu kuşa dinletin az biraz rahatlayacaktır

gayekcci

Yeni Üye
kafesini yeni temizlemiştim bir tane dışkı yapmış şuanlık.çok konuşurdu tek kelime dahi etmiyor şimdi😔 videoyu yükleyemedim nedense kabul etmedi

Taha Y.

Müdavim
kuşun dışkısı normal değil yaptığı yeri yeşil olmuş

Taha Y.

Müdavim
üstatlar bakmalı onlar tehşiş koyar

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Darbeden kastınız ezilme mi çarpma mı? Veteriner hekim yok ise vitamin mineral desteğinden başka birşey gelmiyor aklıma.

Mustafaaaa

Paylaşımcı
kafesini yeni temizlemiştim bir tane dışkı yapmış şuanlık.çok konuşurdu tek kelime dahi etmiyor şimdi😔 videoyu yükleyemedim nedense kabul etmedi
Peçetedeki dışkıda kırmızılık var gibi gözüktü bana. Yeni yapılmış bir dışkı atabilir misiniz? İç kanama olabilir. Veteriner bulabilirsiniz gitmenizi tavsiye ederim.

gayekcci

Yeni Üye
Peçetedeki dışkıda kırmızılık var gibi gözüktü bana. Yeni yapılmış bir dışkı atabilir misiniz? İç kanama olabilir. Veteriner bulabilirsiniz gitmenizi tavsiye ederim.
dışkı yapmıyor yaparsa atacağım. İstanbul'da yaşıyorum önerebileceğiniz veteriner var mı?

Mustafaaaa

Paylaşımcı
yeni yaptı iç kanama belirtisi mi bu
Normalde kırmızılık olmaması lazım. Darbe de olduğu için iç kanama diye düşünüyorum ben. Fakat iç kanama durumunda ne kullanılır bilmiyorum. Tavsiyem diğer forumlarda da başlıklar açın ve yakınlardaki veterinerleri arayın. Gitme imkanınız varsa mutlaka gidin.

gayekcci

Yeni Üye
Normalde kırmızılık olmaması lazım. Darbe de olduğu için iç kanama diye düşünüyorum ben. Fakat iç kanama durumunda ne kullanılır bilmiyorum. Tavsiyem diğer forumlarda da başlıklar açın ve yakınlardaki veterinerleri arayın. Gitme imkanınız varsa mutlaka gidin.
Bilgi için sağ olun. Az önce geldim veterinerden. Baytril verdi dışkısı için. İç kanama olsaydı çok daha koyu olurdu dedi. Ek olarak ayaklarının rengini de beğenmedi çok mor olduğunu söyledi

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bilgi için sağ olun. Az önce geldim veterinerden. Baytril verdi dışkısı için. İç kanama olsaydı çok daha koyu olurdu dedi. Ek olarak ayaklarının rengini de beğenmedi çok mor olduğunu söyledi
Kuş tüyde vitamin ve yulaf verin baytril 2.5 lukmu verdi. Probiyotikte kullanın.

gayekcci

Yeni Üye
Kuş tüyde vitamin ve yulaf verin baytril 2.5 lukmu verdi. Probiyotikte kullanın.
kaçlık verdiğini söylemedi ya sormak da aklımıza gelmedi iğneye koydu sadece ve günde bir damla verin dedi zararı olur mu vitamin olarak da avisol b kullanıyoruz yulafı da ekliyorum yemine sadece probiyotik yok

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
kaçlık verdiğini söylemedi ya sormak da aklımıza gelmedi iğneye koydu sadece ve günde bir damla verin dedi zararı olur mu vitamin olarak da avisol b kullanıyoruz yulafı da ekliyorum yemine sadece probiyotik yok
Probiyotik önemli probiyotik kullanmanız gerekiyo. Bir damla dediyse 2.5luk vermiştir. 5. Gün kullanın. Probiyotik alın

gayekcci

Yeni Üye
Probiyotik önemli probiyotik kullanmanız gerekiyo. Bir damla dediyse 2.5luk vermiştir. 5. Gün kullanın. Probiyotik alın
evet 5. gün tekrar gelin başka ilaçlar veririm demişti o da o zaman ben şuanlık baytrili günde bir damla olacak şekilde kullanmaya devam ediyorum