• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum uçmuyor

beratdn

Yeni Üye
bundan 3 4 gün önce uçmaktan parmağıma bile gelmeyen muhabbet kuşum yüksekten aşağı bırakmama rağmen yere doğru düşüyor ne yapmalıyım?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba yavrunuzun sırttan bir fotoğraf ve streamable.com üzerinden net şekilde videosunu görebilir miyiz. Ayrıca siz görmeden kanadı incitme yada başka bir olay yaşandı mı.

beratdn

Yeni Üye
ablam bu gün odayı süpürürken kafesi yere düşürmüştü ondan sonra böyle oldu titriyor kabarık ve videoda anlaşıldığı kadarıyla uçamıyor ve yere düşüyor ama yemini suyunu falan içiyor

Ekli dosyalar

• 272.3 KB Görüntüleme: 7
  • 394.9 KB Görüntüleme: 7

beratdn

Yeni Üye
lütfen cevap verin kuyruğu da titriyor düz durduğunda

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben kanadının incitmiş olabileceğini düşünüyorum. Kanatları gerip bakma şansınız var mı iç tarafta her hangi bir kızarıklık vs. var mı Yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekler misiniz. Kuyruk titremesi nasıl

beratdn

Yeni Üye
titremesi geceden beri gecmedi kafes icerisinde oyuncagiyla falan oynuyor yemini falan da yiyor ama hala ucamiyor

beratdn

Yeni Üye
veterinere götürmelik bir durumu var mı sizce

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hafif kuyruk titremesi var ama heyecan yada stres kaynaklı bir titreme olabilir. Eğer kanatları gerip baktıktan sonra videoyu çektiyseniz. Sol kanat iç tarafta sanki deforme var gibi geldi ama aynısı sağ kanat iç tarafta da gördüm. O yüzden siz yanında olduğunuz için daha iyi bilirsiniz. İsterseniz röntgen çektirip kanatta zedelenme incinme gibi durum var mı öğrenebilirsiniz ama kırık olduğunu düşünmüyorum. Bağışıklığı güçlendirirci takviyeler temin edin. Onun haricinde genel hâlinde bir sorun göremedim.

beratdn

Yeni Üye
Hafif kuyruk titremesi var ama heyecan yada stres kaynaklı bir titreme olabilir. Eğer kanatları gerip baktıktan sonra videoyu çektiyseniz. Sol kanat iç tarafta sanki deforme var gibi geldi ama aynısı sağ kanat iç tarafta da gördüm. O yüzden siz yanında olduğunuz için daha iyi bilirsiniz. İsterseniz röntgen çektirip kanatta zedelenme incinme gibi durum var mı öğrenebilirsiniz ama kırık olduğunu düşünmüyorum. Bağışıklığı güçlendirirci takviyeler temin edin. Onun haricinde genel hâlinde bir sorun göremedim.
kanatları da titriyor şimdi fark ettim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
kanatları da titriyor şimdi fark ettim
Eğer kafes düştükten sonra olduysa korku stres veya endişeye yoruyorum. Gözlemleyin üç dört güne geçmesi lazım. Doğal papatya varsa papatya çayı yapın stresi alır yoksa kekik çayı da yapabilirsiniz yada probiyotik katın suluğuna. Hangisi evde varsa. Onlar çok narinler en ufak bir şeyden etkileniyorlar. Dışkılar nasıl temiz beyaz peçeteye birden fazla yeni yapılmış dışkıları atar mısınız.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kumlu tüneği iptal edin tahta tünek kullanın. Dışkılar iz bırakmış çok fazla. Farklı bir besin tüketti mi acaba. Şuanki yemesi içmesi keyfi nasıl. Probiyotik kullanmanız gerekiyor. Eğer hastalığı yoksa kafes düştüğü için stres kaynaklı bir durumsa probiyotik dışkıyı toparlar.

beratdn

Yeni Üye
Kumlu tüneği iptal edin tahta tünek kullanın. Dışkılar iz bırakmış çok fazla. Farklı bir besin tüketti mi acaba. Şuanki yemesi içmesi keyfi nasıl. Probiyotik kullanmanız gerekiyor. Eğer hastalığı yoksa kafes düştüğü için stres kaynaklı bir durumsa probiyotik dışkıyı toparlar.
marul falan yedirmiştim daha yeni daldarı falan yedi suyuna da mutlivitamin koydum ondan da içti probiyotik de alacağım biraz sonra düne göre daha düz düşüyor yere ama hala aynı hızda titriyor

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
marul falan yedirmiştim daha yeni daldarı falan yedi suyuna da mutlivitamin koydum ondan da içti probiyotik de alacağım biraz sonra düne göre daha düz düşüyor yere ama hala aynı hızda titriyor
Şimdilik sebze meyve vermeyin. Dışkı formu süreçte ne yönde olacak. Uçması dediğim gibi incinme kaynaklı bir durumsa zamanla düzelir. Evet kekik çayı yapın fayda sağlar. Yem yememe iştahtan kesilme kabarıklık gibi durumlar olursa konunuzu güncellersiniz yada kanatlı uzmana götürürsünüz.

beratdn

Yeni Üye
veteriner aradım ama hiçbiri kanatlı gruba bakmıyormuş petshoplar desen para tuzağı sadece ürün satmaya çalışıyorlar inşallah iyileşicek

beratdn

Yeni Üye
hastalığı artarsa ki inşallah artmaz devlet veterinerine götüreceğim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Videolardan gördüğüm kadarıyla durumu kötü gelmedi. Kanat sıkıntısı var dediğinize göre. Stres e dayalı bir şeyse zamanla atlatır. Durumu farklılaşıp kötüye giderse şehrinizdeki fakültenin kanatlı hayvan hastanesine götürebilirsiniz.