• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum uçmuyor, konuşmuyor ve sadece uyuyor

turta

Yeni Üye
Merhabalar bugün sabah uyandım ve muhabbet kuşumun hiç ses çıkarmadığını fark ettim. Normalde sabah 7'de başlayıp tüm gün neredeyse susmadan konuşurdu. Dün gece de gayet enerjikti, uçuyor ve sürekli konuşuyordu. Kafesten çıkardığımda da uçmadığını fark ettim, uçabiliyor ama enerjisi yok gibiydi. En fazla 1-2 metre uçup hemen bulduğu ilk yere konuyor. Konmada da sıkıntısı var, istediği yere konamıyor. Oturduğu yerde uyukluyor sürekli. Kocaman olmuş, çok kabarık durmasa da şişmanlamış gibi. 59 gram geldi. Ama zaten kuşum bu civarlarda, yumurtlayacak olabilir mi diye düşündüm ama erkek muhabbet kuşumla hiç çiftleşmediler.

Başındaki griliği de bu foruma sunmuştum, @Demet bükay hanım sağolsun yüzüne kekik çayı püskürtmemi ve suyuna karıştırmamı önermişti. Henüz suyuna karıştıramadım fakat yüzüne püskürtüyorum. Başındaki grilik bir hastalık habercisiydi de şimdi mi etkilenmeye başladı diye şüpheleniyorum :(

Çok korkuyorum canım bebeğime bir şey olursa diye. Veterinere götürmeyi düşünüyorum ama yaşadığım yerde kanatlı veterineri yok, normal bir veteriner kuşlara da bakıyor ama maalesef kuşlar hakkında fazla bilgisi olduğunu sanmıyorum.

Dışkısı da fotoğrafa eklediğim şekilde. Küçük ve ıslak olanlar küçük olan kuşumun. Aşırı hareketli olduğu için suyu ve posası ayrılıyor. Ama sakinleştiğinde normale dönüyor. Nispeten büyük olanlar bahsettiğim halsiz kuşumunkiler. 2 günlük dışkıları bu arada. (Normalde günlük temizliyorum)

Kuşumun videosu da bu şekilde. Videonun sonunda uçup hemen en yakın bulduğu yere kondu, düzgünce tüneyemedi bile.
Teşekkür ederim şimdiden.🤍

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

yigitboncuk

Yeni Üye
Çok fazla bilgim yok bu konuda ama sol kanadindaki düşüklük oncedende varmiydi yoksa yenimi oldu çünkü sinir sistemiyle alakalı bir problem varsa denge bozukluğu ve kanat düşüklüğü görülebilir

yigitboncuk

Yeni Üye
Gece kafeste kanadını bir yere taktiysa ordaki sinirlerin zarar gormesine yol acmis olabilir bu da kuşun neşesini bozar ötmez uçmaz konuşmaz sürekli kabarir

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Fazla yağlanma var diyet ve spor lazım ve karaciğer koruma verin 👍zeolit tozu kullanın sebze üzerine serperek verebilirsiniz.

turta

Yeni Üye
Çok fazla bilgim yok bu konuda ama sol kanadindaki düşüklük oncedende varmiydi yoksa yenimi oldu çünkü sinir sistemiyle alakalı bir problem varsa denge bozukluğu ve kanat düşüklüğü görülebilir
Kanat düşüklüğünün ne olduğunu tam bilmiyorum maalesef ama bana çok farklı gelmedi kuşum görüntü olarak, bu sitedeki hocalarımız daha iyi anlayacaktır
Fazla yağlanma var diyet ve spor lazım ve karaciğer koruma verin 👍zeolit tozu kullanın sebze üzerine serperek verebilirsiniz.
peki neden birden halsizleşmiş olabilir? Kilosu zaten aylardır böyleydi

sirius

Paylaşımcı
Çok kilo almış diyete baslayabilirsiniz

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Şehmus abiye katılıyorum karaciğer yağlanması olabilir

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba attığınız video da bir halsizlik göremedim. Kilo problemi bariz. Dışkılar problemli değil. Çok biriktiği için lekelenme olması normal. Kilo genel hayatını etkiler uçunca çabuk yorulur nefes nefese kalır vs. Solunum problemi bile açar. Yemi diyete geçmek te fayda var. Şehmus bey söylemiş karaciğer destekleyici ürünler kullanın. Devedikeni tohumu unu alın. Sebzesine katın.