• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Muhabbet kuşum uçamıyor?

rianka

Yeni Üye
Merhabalar,
Benim yaklaşık 1 yaşında erkek bir muhabbet kuşum var. Kendisi genel olarak hırçın bir kuştur, kendini çok sevdirmez ele gelmez bu nedenle de gün içinde kafesinden çıkaramıyoruz. Elimize de çok alıştıramadık. İlk aldığım zaman etrafa uçarken yükseğe doğru uçuyordu ancak kanatlarını çırparken 'çıf çıf' tarzı bir ses geliyordu. Artık o ses gelmiyor ancak uçmuyor da. Uçurtmayı deniyorum ya kanatlarını açmıyor ya da kendini yere atıyor pat diye. Yükseğe de asla uçamıyor. Parmağıma alıp uçurtmaya çalışınca da parmağıma kenetleniyor resmen. Korkuyor mu, uçmayı mı unuttu yoksa şişmanladı mı bilmiyorum. Genel olarak sağlıklı ve cıvıl cıvıl bir kuş olduğunu söyleyebilirim ama.
Bulunduğum yerde kuş veterineri yok maalesef.
O yüzden yardımcı olursanız çok sevinirim.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kuşunuzun sırttan birkaç fotoğrafını rica edelim. Farklı açılardan olsun. Sağ, sol açı ve tam sırt gözükecek şekilde. Gramajini biliyorsanız onu da öğrenelim. Ortalama ne zamandır uçamıyor. Uçmayı unutmaz ama kuş hasta ise uçmaya isteksizlik olur. Ama kuş sağlıklı diyorsunuz farklı nedenler olmalı kanat veya tüy eksikliği kilo vs

rianka

Yeni Üye
Gramajını bilmiyorum maalesef ama şişmanlığı anlaşılabilir belki diye önden de fotoğrafını ekledim. Yaklaşık 9-10 aydır bizde ve 8 aya yakındır böyle sanırım. Ben evde olmadığımdan çok üstünde duramadım maalesef.

Ekli dosyalar

rianka

Yeni Üye
Ve bu arada tüylerinin fotoğrafta bozuk olmasının sebebi avucuma almış olmam.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tüylerin genel yapısı sağlıklı. Belirgin bir sorun göremedim. Kilosu da ideal duruyor. Bilemiyorum ama kanat kasları zayıf olabilir. Kalsiyum desteği hiç sağladınız mı. Ve verdiğiniz takviye var mıdır.

rianka

Yeni Üye
Altavit - se- k diye bir vitamin kullaniyoruz toz şeklinde, veteriner önermişti. Ayrıca kafesinde kum var. Arada bir de darı veriyoruz. Başka ek gıda yok.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Belki kanat kasları dediğim gibi zayıftır. Yada Siz görmeden kanat zarar gördü. Ama onu hal ve hareketlerinden mutlaka belli ederdi. Siz kalsiyum desteği sağlayın. Nekton msa yada versele laga marka calsiyum. Söylediğiniz vitamin yetersiz. Tüy yapısını destekleyici bt amin forte vitamin önerebilirim. Düzenli şekilde kullanmanızı tavsiye ederim.

rianka

Yeni Üye
Ne aralıklarla nasıl kullanmamız gerektiğini dde söyleyebilir misiniz? Ve nereden temin edebilirim. Çok teşekkür ederim bu arada.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Petshoplarda maalesef satılmıyor. Biz mamaist.com üzerinden alıyoruz sizde oradan yada güvendiğiniz başka siteden alabilirsiniz. İsterseniz temin edin bu konu altına güncelleme yapın nasıl kullanılması gerektiğini söyleyelim size. BT haftada bir veya duruma göre iki. Kalsiyum da o şekilde. Almışken gervit multivitamin ve probiyotik entrobac yada kanatlıoil prozim plus da alırsanız iyi olur. Rica ederim 🌸