• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum uçamıyor

humakus

Yeni Üye
Merhaba
Benim muhabbet kuşum yaklaşık 1 aydır uçamıyor kendisi 2.5 yaşında dişi. Bir yere çarptığını görmedim birdenbire sanki oldu anlamadım. Veterinere götürdüm kanatlarını tüylerini gösterdim bana yeni çıkan tüylerinin düzgün çıkmadığını yapacak bir şey olmadığını söyledi bu kanat tüylerinin dökülüp yerine yenilerinin çıkmasını beklememiz gerektiğini söyledi sadece. Bu sürede uçmayı unutmaması için egzersiz ( kuş parmağımızdayken yukarı aşağı hareket ederek kanatlarını açması) yaptırmamı söyledi. Fakat ben artık dayanamıyorum üzüntüden uçamayışını görünce. Önceden oda oda uçan kuşu şimdi elimizle bir yerden bir yere götürüyoruz:(
Bu konu hakkında bilen birinin yardımına ihtiyacım var..
Teşekkürler

Watch unnamed | Streamable (video)
gpzny63.jpg (resim)
ae97cb6.jpg (resim)

humakus

Yeni Üye
Ne yapmam gerekiyor hangi tedavileri uygulamam lazım yardımcı olur musunuz?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba fotoğrafta bize göre sağ kanat tüyü biraz bozuk gibi geldi. Onun haricînde herhangi bir sıkıntısı yok. Peki kafes tabanında tüyleri yoğun şekilde görüyor musunuz. Ekstra tüy dökülmesi var mı. Birde bu bir ay içinde b vitamini takviyesi ile destekleme yaptınız mı.

humakus

Yeni Üye
Merhaba fotoğrafta bize göre sağ kanat tüyü biraz bozuk gibi geldi. Onun haricînde herhangi bir sıkıntısı yok. Peki kafes tabanında tüyleri yoğun şekilde görüyor musunuz. Ekstra tüy dökülmesi var mı. Birde bu bir ay içinde b vitamini takviyesi ile destekleme yaptınız mı.
Hocam öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.

Kafes tabanın tüy yok hiç. Tüyü dökülmüyor. ama kanat tüyleri çok dengesiz çok kötü duruyor gözle görülür belli oluyor yani bu durum.
B vitamini takviyesi sorusuna gelirsem hayır hocam hiç yapmadım. Bilmeden bir şey vermek istemedim.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tüyler genel anlamda parlak canlı. Kanat tüyleri özellikle dediğim gibi sağ kanatta düzensizlik görülüyor ama siz yanında olduğunuz için daha iyi bilirsiniz. Haftada iki kez bt amin forte takviyesi yapın. Haftada bir de sevdiği sebzenin üstüne biotin serpin. Biraz bu şekilde ilerleyin bakalım. 🌸

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Doğru ürün ama bu çok fazla bölünmüş olanını alın. 10 ml yada 20 ml gibi. Bulabilirseniz nekton biotin yoksa farklı bir markanın da biotin takviesi olur. BT amin yarım suluğa sekiz damla şeklinde uygun olur.

humakus

Yeni Üye
@Aslı Ö. Merhaba bt amin forte yi internetten sipariş vermiştim bugün geldi fakat şişeyi görünce bir tedirgin olmadım değil.. ne kadar güvenebilirim bilemedim.. fotoğrafını link olarak gönderiyorum

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba biz mamaist. com üzerinden alıyoruz. Size demeyi unutmuşum. Ama sorun görünmüyor gibi. Tedirgin olmanızın sebebi nedir. BT amin forte nin ağır bir kokusu olur. Gervit kadar olmasada yoğun kıvamdadır.

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
@Aslı Ö. Merhaba bt amin forte yi internetten sipariş vermiştim bugün geldi fakat şişeyi görünce bir tedirgin olmadım değil.. ne kadar güvenebilirim bilemedim.. fotoğrafını link olarak gönderiyorum

Şişeden dolayı rengi farklı görünüyor olabilir cam çay bardağına çok az damlatıp net resmini eklermisiniz?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba
Benim muhabbet kuşum yaklaşık 1 aydır uçamıyor kendisi 2.5 yaşında dişi. Bir yere çarptığını görmedim birdenbire sanki oldu anlamadım. Veterinere götürdüm kanatlarını tüylerini gösterdim bana yeni çıkan tüylerinin düzgün çıkmadığını yapacak bir şey olmadığını söyledi bu kanat tüylerinin dökülüp yerine yenilerinin çıkmasını beklememiz gerektiğini söyledi sadece. Bu sürede uçmayı unutmaması için egzersiz ( kuş parmağımızdayken yukarı aşağı hareket ederek kanatlarını açması) yaptırmamı söyledi. Fakat ben artık dayanamıyorum üzüntüden uçamayışını görünce. Önceden oda oda uçan kuşu şimdi elimizle bir yerden bir yere götürüyoruz:(
Bu konu hakkında bilen birinin yardımına ihtiyacım var..
Teşekkürler

Watch unnamed | Streamable (video)
gpzny63.jpg (resim)
ae97cb6.jpg (resim)
Merhaba bağışıklık düşük olunca uçuş tüyleri, kuyruk, düşer, endişe etmeyin bt amin forte, entrobac ve gervit rutin verin, onları da döküp yenisi çıkacak😊🤲pırıl pırıl tüyleri olacaktır, bağışıklık güçlensin hiçbir sorun kalmaz (2 ay içinde çok güzel tüyleri olur)

humakus

Yeni Üye
Şişeden dolayı rengi farklı görünüyor olabilir cam çay bardağına çok az damlatıp net resmini eklermisiniz?
Merhaba mesajınızı yeni görüyorum. Akşam olduğundan net bir görüntü çıkmayacaktır diye düşünüyorum. Yarın dediğiniz gibi atıp paylaşırım. Teşekkür ederim

humakus

Yeni Üye
Merhaba bağışıklık düşük olunca uçuş tüyleri, kuyruk, düşer, endişe etmeyin bt amin forte, entrobac ve gervit rutin verin, onları da döküp yenisi çıkacak😊🤲pırıl pırıl tüyleri olacaktır, bağışıklık güçlensin hiçbir sorun kalmaz (2 ay içinde çok güzel tüyleri olur)
Hocam inşallah eskisi gibi uçsun istiyorum kuşum. Bugün bt amin forte damlattim suluguna.
İnsallah iyi gelir
Teşekkürler

humakus

Yeni Üye
Merhaba biz mamaist. com üzerinden alıyoruz. Size demeyi unutmuşum. Ama sorun görünmüyor gibi. Tedirgin olmanızın sebebi nedir. BT amin forte nin ağır bir kokusu olur. Gervit kadar olmasada yoğun kıvamdadır.
Hocam öncelikle yorumunuzu şimdi görüyorum

@Aslı Ö. Hocam açıkçası böyle bir şişede beklemiyordum ama Trendyol tarzı yerlerde bu ürünü alan müşteriler ürünün fotoğraflı resimlerini koymuşlar. Ordakilerle aynı gibi gelince benim aldığım ürün biraz daha rahatladım suyuna damlattim. Kokusuna gelince kokladım kokusuz değil ama hoş bir koku da değildi hocam.

humakus

Yeni Üye
@Aslı Ö. Hocam bugün için bir güncelleme yapmak istiyorum. Tüylerinin döküldüğünü görüyorum belirgin bir şekilde. Normal bir durum mudur hocam? İlaçtan önce böyle bir şey yoktu..

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
@Aslı Ö. Hocam bugün için bir güncelleme yapmak istiyorum. Tüylerinin döküldüğünü görüyorum belirgin bir şekilde. Normal bir durum mudur hocam? İlaçtan önce böyle bir şey yoktu..
Merhaba size önerdiğim ilaç değil takviyedir. BT amin forte diye girip internette araştırma yaparsanız çoğunlukla tüye destekleyici bir takviye olduğunu anlarsınız. Tesadüf etmiş bu durumun yaşanması. Net şekilde videosunu görebilir miyiz. Sizden ricam tekrardan net olacak şekilde sırttan güncel fotoğraf ekler misiniz. 🌸

humakus

Yeni Üye

Anladım evet takviye imiş. Kusura bakmayın. Resimlerini gönderiyorum. Kanatlarının iç kısmını da isterseniz gönderebilirim veya farklı bir açıdan..

Bu arada hocam ben suluğuna dün damlatmistim takviyeyi şu an hala suluğunun içinde duruyor temizlemedim. Şunu sormak istiyorum: Takviyeyi suluğuna koyduktan sonra kaç gün suluğunda d
ursun?

Üst Alt