• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum uçamıyor.

kirca

Yeni Üye
Herkese Merhabalar;
Yaklaşık 4 aylık muhabbet kuşum var. İlk aldığımızda kafesten çıkartır çıkartmaz avizeye duvardaki tablolara gibi bütün yüksek yerlere uçabiliyordu. Elime alıştırdıktan sonra da aynı şekilde uçuyordu.. Fakat son 1.5 aydır yerden maksimum 20 25 cm havalanabiliyor. sonrasında 1 2 dakika kanatları titriyor ve eski haline dönüyor. Son derece hareketli bir kuş hiçbir halsizliği yok 3 hafta önce ishal ve yoğun hapşırık belirtisiyle veterinere götürdüm. Güçsüz kaldığını söyleyerek antibiyotik ve vitamin verdi. 1 hafta boyunca düzenli bir şekilde kullandım ishali kesildi haftada 1 2 defa meyve ve yeşillik veriyorum yumurta maması hazırlıyorum kafes temizliğine elimden geldiğince çok önem veriyorum fakat bir türlü kuş ilk geldiği gibi uçamıyor. Bu arada kuş genelde kafes dışında kalıyor. su ve yem için gün içinde giriyor sonra hemen çıkmak istiyor. Veteriner kanatlarına baktı herhangi kırıklık vs göremedi. Ne yapmam gerek veterinere gitmeyi düşünmüyorum gitsem de anlamıyorlar yardımcı olursanız çok sevinirim

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Hoşgeldiniz, öncelikle geçmiş olsun.

Veteriner hekimin hangi etken maddeli ilacı verdiğini,
Kuşun tünekte bir fotusu ve uçuş esnasındaki kısa bir videosu,
ayırıca birde anüs ile göğüs kemiği arasındaki kısmın tüylerini ayırıp derisi gözükecek şekilde resmi,
Bunları bizimle paylaşabilirseniz daha net cevaplar verebiliriz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ahmet kardeşimin sorularına cevap alalim ve foto bekliyoruz