• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum uçamıyor.

onxrelax

Yeni Üye
Merhaba, dişi yavru Ağustosta 2 aylık olarak aldığımız kuşumuz uçamıyor. Uçmaya çalışıyor fakat kanatlarını kullanamadığı yere düşüyor, veterinere gösterdik tüylerinin daha çıkmadığını, sandığımızdan daha yavru olabiliceğini söyledi sorunu yokmuş fakat onların uzman olduğu alan olmadığı için burada bilen arkadaşlara danışmak istedim. Herhangi bir yapabiliceğim bir şey var mıdır almam gereken vitaminler vesaire konu hakkında bilgisi olan önerebilir mi elimde şu anlık Aminosol var veteriner tarafından önerilen. Diğer forumlarda da danıştım Bt Amin forte veya nekton biotin almamı önerdiler sizin önerileriniz neler olabilir? Fotoğraflarını konuya ekledim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba ailemize hoş geldiniz 😊
Kuşun kanatları açık resmi ve uçarken yada uçmaya çalışırken videosunu görebilirmiyiz streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım 👍

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

onxrelax

Yeni Üye
Merhaba ailemize hoş geldiniz 😊
Kuşun kanatları açık resmi ve uçarken yada uçmaya çalışırken videosunu görebilirmiyiz streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım 👍
Merhaba, teşekkür ederim. En fazla böyle çekebildim çok korktuğu için kanatlarını açamadım maalesef. VID2022

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba, teşekkür ederim. En fazla böyle çekebildim çok korktuğu için kanatlarını açamadım maalesef. VID2022
Sağ kanadının daha önce kırılmış olma ihtimali var mı? Üstune binmiş dikkat ederseniz yamuk kaynamis

onxrelax

Yeni Üye
Sağ kanadının daha önce kırılmış olma ihtimali var mı? Üstune binmiş dikkat ederseniz yamuk kaynamis
Sanmıyorum aldığımızda kanatları bu şekildeydi geldiği zaman 2 hafta bekletip dışarı çıkarttık arkadaşı da vardı onla beraber az da olsa hani kapı tepelerine kadar falan uçabiliyordu şu an hiç uçamıyor. Kafesi açıp salıyorum öyle kafesin üstünde duruyor bir yere de gittiği yok.

onxrelax

Yeni Üye
Veterinere götürdüm kendisini 1-2 hafta önce ordaki hanımefendiler kontrol ettiği zaman hiçbir sorunu yok, yavru ondan dolayı uçamıyor olabilir dedi ve pharmax aminosol önerdi. Kendi uzman olduğu alanları olmadığı için burada belki bilen kişiler çıkar diye buraya danışayım dedim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Sanmıyorum aldığımızda kanatları bu şekildeydi geldiği zaman 2 hafta bekletip dışarı çıkarttık arkadaşı da vardı onla beraber az da olsa hani kapı tepelerine kadar falan uçabiliyordu şu an hiç uçamıyor. Kafesi açıp salıyorum öyle kafesin üstünde duruyor bir yere de gittiği yok.
Tüy döneminde ise uçması daha çok zorlaşır onunda etkisi olabilir multivitamin verin tüyü atlatinca ilk geldiği gün kadar uçabilir

onxrelax

Yeni Üye
Tüy döneminde ise uçması daha çok zorlaşır onunda etkisi olabilir multivitamin verin tüyü atlatinca ilk geldiği gün kadar uçabilir
Önerdiğiniz bir multivitamin var midir acaba? Diğer forumlarda Bt Amin forte veya nekton biotin önerdiler B vitamini için sizce bunları almalı mıyım yardımcı olur mu yoksa Pharmax aminosol ile aynı işlevi mi görüyorlar?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ben gerwit kullanıyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Teşekkürler, üstte belirttiğim ürünlere gerek var mıdır acaba? B Vitamini olarak, bt Amin forte veya nekton biotin almam yardımcı olur mu?
Ben kullanmadım dediklerinizi çünkü biotini gerwitte yeterli buluyorum haftada bir kez düzenli olarak verildiğinde ekstra ihtiyaca gerek yok diye düşünüyorum.gerwitten önce diğer dediğiniz aminosol kullandim lakin dışkıları bozduğunu görünce ve sahte ürünler çıktığını duyunca onu vermedim bir daha ondan öncede biyoteknik ürünleri verirdim bir çifti olan için ve bölünmüş gerwit tedarik edemeyenler için hâlâ avisol tavsiye ediyorum çok etkili değil ama kötü de değil içeriği fena değildir 👍