• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum tüylerini yoluyor

biobelinda

Yeni Üye
Merhabalar, dişi ve erkek olmak üzere iki adet muhabbet kuşum var erkek kuşum tüylerini yoluyor ne zmn yanina gitsem sürekli agzinda bir tüy görüyorum kafesin her yeri tuyle dolu, Güneydoğu Anadolu bölgesinde oturuyorum malum buralar çoook sıcak sürekli banyo yaptirmaya ve elimden geldigince serin yerde tutmaya caliisyorum, bu yüzden de sürekli farklı odalara götürmek zorunda kalıyorum. Acaba sıcak havalardan olabilir mi? Yada yerlerini degistirmemden?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet stres sebebiyle tüylerini yolma ihtimali var. Yada dış parazit şüphesi de olabilir. Her ihtimale karşı bir dış parazit ense damlası yaptırmanızda fayda var. Ve kuşunuzla bol bol ilgilenin. Ve tüy gelişimi için BT amin Forte takviyesi uygulayın. 😊🖐🏻

bilirkişi

Yeni Üye
Evet stres sebebiyle tüylerini yolma ihtimali var. Yada dış parazit şüphesi de olabilir. Her ihtimale karşı bir dış parazit ense damlası yaptırmanızda fayda var. Ve kuşunuzla bol bol ilgilenin. Ve tüy gelişimi için BT amin Forte takviyesi uygulayın. 😊🖐🏻
Az önce 1 damla vilmectin dış parazit ilacını uygulayacaktım şırınga ile ama, fazladan damla gitti bende panikle ılık su ile ensesini iyice yıkadım her hangi bir problem olur mu ilerleyen saatlerde?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Az önce 1 damla vilmectin dış parazit ilacını uygulayacaktım şırınga ile ama, fazladan damla gitti bende panikle ılık su ile ensesini iyice yıkadım her hangi bir problem olur mu ilerleyen saatlerde?
Sorun olcağını sanmıyorum ama yinede gözlemleyin kuşta titreme kasılma kusma vs sergilerse kanatlı uzmana başvurun. Ayrıca başkasının konusundan ziyade yeni konu açsaydınız iyi olurdu 🖐🏻

bilirkişi

Yeni Üye
Sorun olcağını sanmıyorum ama yinede gözlemleyin kuşta titreme kasılma kusma vs sergilerse kanatlı uzmana başvurun. Ayrıca başkasının konusundan ziyade yeni konu açsaydınız iyi olurdu 🖐🏻
Haklısınız kusura bakmayın ama burada ki konu daha aktif hemen cevap gelebileceğini düşünüp yazdım şimdi konu açıyorum.

Üst Alt