• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum tik gibi hareketler yapıyor

rum

Yeni Üye
Muhabbet kuşum gece uyurken kafesinde düşmüş. Bağırmasına uyandım salıncağına koydum. Sonra bi baktım kesik kesik ciyaklıyor ve tik gibi istemsiz kafasını falan çeviriyor. Yürümesinde de sorun oluşturuyor bu durum çünkü tik engel oluyor ve yıkılıyor. Boğazına bir şey kaçtı zannettik ama görünürde bir şey de yok. Lütfen yardımcı olun.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba anlattıklarınızdan yola çıkarak salmonella gibi duruyor. Vakit kaybetmeden kanatlı uzmandan destek almanız daha doğru olur. Ama emin olmak için öncesinde temiz beyaz peçeteye dört beş tane yeni yapılmış dışkıları atar mısınız. Birde net şekilde streamable.com üzerinden videosunu ekleyip linkini burada mesaj bölümünde paylaşır mısınız.

rum

Yeni Üye
Video yükleyemiyorum yardımcı olur musunuz

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu hareketi ne zamandır yapıyor. Ve gün içinde ne kadar sıklıkla. Boğazına bir şey kaçmadı demişsiniz öyle bir durum olmadığına eminiz o zaman. Dışkıları da görsek iyi olur. Beyaz dışkılıyorsa açlık dışkısı yapıyor büyük ihtimal. Yavrunuzu kafese alın ve kafes tabanına beyaz peçete serin.Tünektede videosunu görelim.

rum

Yeni Üye
Bugün sabah 6 dan beri yapıyor. Veterinere götürdüm kabus görmüştür panik atak geçiriyordur tarzı şeyler söyledi. B vitamini ve birkaç ilaç verdi kuşum hala aynı hareketi yapmaya devam ediyor.

rum

Yeni Üye
IMG-20241030-WA0005.jpg dışkısı da bu şekilde sıvıya yakın yapıyor

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İki farklı hesap yasaktır. Bu bilgiyi vermiş olayım. Konunuza gelirsek yavrunuz bana kalırsa salmonella yani merkezi sinir sistemini etkileyen nörolojik bir hastalık. Atak geçiriyor. Atak geçirdiği zaman yavrunuzu nazikçe avcunuzun içine alın sakinleşmesini sağlayın. Antibiyotik kullanılması gerekir ve b vitamini ile süreci desteklemek. Götürdüğünüz veteriner kanatlılardan anlamıyor büyük ihtimalle. Kabus görmüş dediğine göre 🫤 nerede ikamet ediyorsunuz size kanatlı uzman önerelim.

rum

Yeni Üye
Konyadayım. Selçuk üniversitesi veterinerlik fakültesine götürdüm. Orda bir kanatlı uzmanıyla görüştük. Kafesten düşmüş olabilir travma geçirmiş olabilir dedi.

rum

Yeni Üye
Kontrol ettiler fiziksel bir şey göremediler.

rum

Yeni Üye
2 tane daha kuşum var onlarda hiçbir problem yok.

Üst Alt