• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum tek başına yumurtladı.

ozum

Yeni Üye
Öncelikle herkese merhabalar yeni üye oldum. Muhabbet kuşum tek ve yanında eşi yok ama dün gece yumurta yaptı. Ben bu durumda ne yapmalıyım? Kuşun yumurtasını almalı mıyım? Eğer alırsam strese girme gibi bir durum olur mu? Eğer almazsam da kuşum boş yere kendini yormuş olacak. Kafesin içinde dinlenmeli mi yoksa dışarıda uçsa mı onun için daha iyi olur? Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Bir de beslenmesinde değişiklikler yapmalı mıyım? Hangi vitaminleri vermeliyim? Acaba kuşum daha fazla yumurtlamaya devam eder mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şu an için ona eş alabilme imkanımız yok. Eş almak dışında yapabileceğim neler varsa paylaşır mısınız?

AybarsK

Paylaşımcı
Öncelikle herkese merhabalar yeni üye oldum. Muhabbet kuşum tek ve yanında eşi yok ama dün gece yumurta yaptı. Ben bu durumda ne yapmalıyım? Kuşun yumurtasını almalı mıyım? Eğer alırsam strese girme gibi bir durum olur mu? Eğer almazsam da kuşum boş yere kendini yormuş olacak. Kafesin içinde dinlenmeli mi yoksa dışarıda uçsa mı onun için daha iyi olur? Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Bir de beslenmesinde değişiklikler yapmalı mıyım? Hangi vitaminleri vermeliyim? Acaba kuşum daha fazla yumurtlamaya devam eder mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şu an için ona eş alabilme imkanımız yok. Eş almak dışında yapabileceğim neler varsa paylaşır mısınız?
Kızgınlık yumurtası atmış yumurtayı alın yanından.
Dışarda uçmasına bi sorun yok.
Daha fazla kızgınlık yumurtası gelebilir.
Kızgınlık dönemini atlaması adına oyuncak felan alabilirsiniz eğer kafesinde ayna felan varsa çıkartın beslenmesinde bir değişikliğe gerek yok.

ozum

Yeni Üye
Kızgınlık yumurtası atmış yumurtayı alın yanından.
Dışarda uçmasına bi sorun yok.
Daha fazla kızgınlık yumurtası gelebilir.
Kızgınlık dönemini atlaması adına oyuncak felan alabilirsiniz eğer kafesinde ayna felan varsa çıkartın beslenmesinde bir değişikliğe gerek yok.
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Ben hemen alıyorum o zaman yumurtasını. Kafesinde oyuncağı var çok seviyor oynuyor bazen. Aynası yok zararlı diye almadım. Tekrardan teşekkür ederim.

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Daha devamı gelebilir sıkışma falan gibi durumlara dikkat edin

ozum

Yeni Üye
Daha devamı gelebilir sıkışma falan gibi durumlara dikkat edin
Yumurta sıkışması olmaması için nelere dikkat etmeliyim? Ne yapmamı önerirsiniz? Bir de yumurta sıkışması olursa nasıl anlaşılır?

AybarsK

Paylaşımcı
Yumurta sıkışması olmaması için nelere dikkat etmeliyim? Ne yapmamı önerirsiniz? Bir de yumurta sıkışması olursa nasıl anlaşılır?
Yumurta sıkışma belirtileri

• Kuyruğu sallama,
  • Ikınma,
  • Karında gözle görülebilen şişlik,
  • Kabarık görünüm,
  • Nefes almada zorlanma,
  • Tünekte denge kuramama,
  • Ayaklarda felç ya da topallama,
  • Zayıflık,
  • İştah kaybı,
  • Dışkının tamamen beyaz olması,
  • Depresyon,
  • Kafesin tabanına oturma şeklinde ifade edilebilir.

Tedavisi Uzman hekim ya da acil ise
Yaklaşık 30 dakika sıcak bir suyun içinde oturmasını sağlamak onu rahatlatacağı için çırpınmasını engelleyecektir. Sıcaklığı 25-30 derece olan buharlı bir ortam kaslarının rahatlamasına yardımcı olacaktır. Karın kısmını hafif hafif ovarak rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

ozum

Yeni Üye
Yumurta sıkışma belirtileri

• Kuyruğu sallama,
  • Ikınma,
  • Karında gözle görülebilen şişlik,
  • Kabarık görünüm,
  • Nefes almada zorlanma,
  • Tünekte denge kuramama,
  • Ayaklarda felç ya da topallama,
  • Zayıflık,
  • İştah kaybı,
  • Dışkının tamamen beyaz olması,
  • Depresyon,
  • Kafesin tabanına oturma şeklinde ifade edilebilir.

Tedavisi Uzman hekim ya da acil ise
Yaklaşık 30 dakika sıcak bir suyun içinde oturmasını sağlamak onu rahatlatacağı için çırpınmasını engelleyecektir. Sıcaklığı 25-30 derece olan buharlı bir ortam kaslarının rahatlamasına yardımcı olacaktır. Karın kısmını hafif hafif ovarak rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
Anladım. Teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için.

Üst Alt