• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşum Tedavi Süreci

Batuş

Yeni Üye
Değerli dostlar merhabalar, 5 ay önce rahatsızlanan muhabbet kuşum için yine sizlerle bir arada destekleriniz ile tedavi etmiştik. Bugünlerde gene hastayız maalesef. Şehmus beyle görüşme sağlamıştık sağolsun zeolit tedavisi yaptım. Sürekli bir uyuma hali mevcut son hastalığından sonra toplamda 20 ye yakın kızgınlık Yumurtası attı. Uçması yok. Sürekli uyku hali var uyanıyor yem yiyip geri uyuyor. Çok kaşıntısı ve kokusu vardı. Dün enseden vilmectin uyguladım. Kokusu ve kaşıntısı kesildi. Kursaktan besleme bir türlü yapamadığımız için zeolit tozunu yemine karıştırıp verdim. 1 haftada 33 gramdan 29 grama düştü. Son hali bu şekilde dışkılar uzun zamandır beyazlığı fazla pankreas kaynaklı mı bilemedim. Öğürme hareketi yapıyor. Yem çıkarmaya çalışıyor sanki. Ağzından kıkırtı sesi geliyor. Ve titremesi mevcut. 2 yaşında yavrucak. Düzenli olarak zeolit tozu, Kalsiyum, amin forte, gervit ve entrobac veriyorum. Git gide düşüyor. Ne yapabilirim sizlerle gene görüşmek istedim. Geçen haftalarda çekilen röntgenini sizinle paylaşıyorum dışkı ve video bugüne ait

Ekli dosyalar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Belirtiler kursak mantarı gibi. Zeolit tozunu yemine değilde kursaktan vermeniz etkili olur. Kilo kaybı çok olmuş. Bence videolara bakıp bir deneyin.

Batuş

Yeni Üye
Belirtiler kursak mantarı gibi. Zeolit tozunu yemine değilde kursaktan vermeniz etkili olur. Kilo kaybı çok olmuş. Bence videolara bakıp bir deneyin.
Veteriner antibiyotik vermenin doğru olmayacağını daha çok onu yoracağını verdiğim takviyelere devam etmemi söyledi. Sizce antibiyotik başlamak gerekiyor mu mikostatin gibi

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Veteriner antibiyotik vermenin doğru olmayacağını daha çok onu yoracağını verdiğim takviyelere devam etmemi söyledi. Sizce antibiyotik başlamak gerekiyor mu mikostatin gibi
Veteriner doğru yönlendirmiş sizi ama zeoliti kursaktan vermediğiniz sürece etkisi çok olmaz diye düşünüyorum. Eğer yapamam derseniz o zaman kullanabilirsiniz ama mikostatin gibi beşeri ilaçlar yerine kuşlar için olanları tavsiye ederim. Diğr arkadaşlarda görünce yorum yapacaktır. Ona göre bir fikir oluşturursunuz. :)

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben de kursak mantarı olduğunu düşünüyorum yavrunuzun, antibiyotik başlarsa mantarı azdırır, en doğrusu antifungal ilaçlardır, literatürde de amphotericin b etken maddeli ilaç iyi geliyor, bulabilirseniz başlayın derim 🙏

Batuş

Yeni Üye
Ben de kursak mantarı olduğunu düşünüyorum yavrunuzun, antibiyotik başlarsa mantarı azdırır, en doğrusu antifungal ilaçlardır, literatürde de amphotericin b etken maddeli ilaç iyi geliyor, bulabilirseniz başlayın derim 🙏
Bir arkadaşımda triflucan demişti. Ayrı kafeste bir tane daha erkek çocuğumuz var 2 3 gün kafeslerini uzak tuttum ona da bulaşır mı diye kendini yırtıyor kafesi yanına koyunca susuyor. Kafesleri yan yana dursa bir sorum yaratır mı kesin

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bir arkadaşımda triflucan demişti. Ayrı kafeste bir tane daha erkek çocuğumuz var 2 3 gün kafeslerini uzak tuttum ona da bulaşır mı diye kendini yırtıyor kafesi yanına koyunca susuyor. Kafesleri yan yana dursa bir sorum yaratır mı kesin
Hayır ayrı kafeslerde yan yana durabilirler 🙏😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Triflucanda beşeri bir ilaç, kullanmayın.

Batuş

Yeni Üye
Triflucanda beşeri bir ilaç, kullanmayın.
Amphotericin B ile ilgili çalışmayı okudum bayağı olumlu sonuç almışlar. Bir hışımla nöbetçi eczane aramaya gittim can dostum için saatin önemi yok dedim. Eczacı etken maddeli ilaçtan getirebilirim dedi ancak 4192 lira olduğunu söyledi. Şuan hala söylediği fiyatın etkisinden çıkamadım maalesef. Mukostatin gibi bir şey uygulamam doğru olur mu değerli dostlar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Amphotericin B ile ilgili çalışmayı okudum bayağı olumlu sonuç almışlar. Bir hışımla nöbetçi eczane aramaya gittim can dostum için saatin önemi yok dedim. Eczacı etken maddeli ilaçtan getirebilirim dedi ancak 4192 lira olduğunu söyledi. Şuan hala söylediği fiyatın etkisinden çıkamadım maalesef. Mukostatin gibi bir şey uygulamam doğru olur mu değerli dostlar
Off, ne kadar pahalı. 😞
Bence kursaktan beslemeyi bir deneyin.
Bunlar dışında kuşlar için olan başka kursak mantarı ilaçları da var diye biliyorum. @Şehmus BAKIR abiyi etiketliyorum. O biliyordur. Gündüz görünce yazar size.

Ayrıca kuşunuz sizin gibi bir sahibi olduğu için çok nasipliymiş söylemeden geçmek istemedim. :)

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet aslında en iyisi o ancak önerebileceğim bir tek bu var maalesef.. Yani gitseniz veteriner de triflucan veya mikostatin verecek 🙏

Batuş

Yeni Üye
Off, ne kadar pahalı. 😞
Bence kursaktan beslemeyi bir deneyin.
Bunlar dışında kuşlar için olan başka kursak mantarı ilaçları da var diye biliyorum. @Şehmus BAKIR abiyi etiketliyorum. O biliyordur. Gündüz görünce yazar size.

Ayrıca kuşunuz sizin gibi bir sahibi olduğu için çok nasipliymiş söylemeden geçmek istemedim. :)
Teşekkür ederim ince düşünceniz için. Her şeyden önce onlarında birer can olduğu ciddiyetini farkına varmak bence. Almak sahiplenmek çok kolay asıl iş sizinle yaşamaya başladıktan sonra. Bu yüzden bazı sorumlulukları almak gerekiyor. Kaç gündür acaba nerede hata yaptım da hastalandı diye içim içimi yiyor

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Teşekkür ederim ince düşünceniz için. Her şeyden önce onlarında birer can olduğu ciddiyetini farkına varmak bence. Almak sahiplenmek çok kolay asıl iş sizinle yaşamaya başladıktan sonra. Bu yüzden bazı sorumlulukları almak gerekiyor. Kaç gündür acaba nerede hata yaptım da hastalandı diye içim içimi yiyor
Merhaba ablacım hocalarımız doğru söylemiş😊
Zeolit tozunu üretici bulup günde 1 defa kursaktan besleme lisin, evet zayıf, bakteri zayıflatır, mantar zayıflatır, sıcak tut lütfen mutlaka besleyin

Batuş

Yeni Üye
Merhaba ablacım hocalarımız doğru söylemiş😊
Zeolit tozunu üretici bulup günde 1 defa kursaktan besleme lisin, evet zayıf, bakteri zayıflatır, mantar zayıflatır, sıcak tut lütfen mutlaka besleyin
Bugün başka bir Veterinere gittik mukostatin ya da truflucan verebilirsin dedi. O zaman herhangi bir ilaç vermeyip takviyeler ve zeolite devam ediyorum ablacım. Bir hafta 10 gün devam edeyim demi umarım dayanabilir 🥲

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bugün başka bir Veterinere gittik mukostatin ya da truflucan verebilirsin dedi. O zaman herhangi bir ilaç vermeyip takviyeler ve zeolite devam ediyorum ablacım. Bir hafta 10 gün devam edeyim demi umarım dayanabilir 🥲
Artık veterineri vallaha ezberledim, bir veterinere gitmiştim yazın amphotericin bye antibiyotik demişti.. Hiç unutmayacağım onu.. Zeolitli besleme yapın eğer geçmezse triflucan başlayın 🙏

Batuş

Yeni Üye
Arkadaşlar can dostum dün aşırı neşeliydi eve bir geldim bu durumda çok yavaş nefes alıp veriyor cuk cuk ses geliyor arada ne yapabilirim. 2 veteriner aradım biz bir şey yapamayız dediler. Müdahale etme şansları yokmuş acil ne yapabilirim kurtarabilir miyim onu nolur yapabileceğim ne varsa söyleyin ölmek üzere sanırım lütfen ne yapabilirim

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Arkadaşlarımın dediği gibi bu çocuğun kursaktan beslenmesi gerekiyordu sanırım siz yapamadınız keşke bir petshop yada yakınlarda üreticiden destek alsaydınız😔

Batuş

Yeni Üye
Arkadaşlarımın dediği gibi bu çocuğun kursaktan beslenmesi gerekiyordu sanırım siz yapamadınız keşke bir petshop yada yakınlarda üreticiden destek alsaydınız😔
Kime gittiysem tehlikeli işlem ciğerine kaçar biz risk almayız dediler kaç yere gittim. Ya yapmıyoruz ya da riskli yapmam dediler. Kaybettim maalesef. Destekleriniz için hepinize teşekkür ederim. Keşke farklı bir yerlere gidip götürebilseydim. Yem bayağıda yiyor diye üstüne düşemedim. Koca adam oturdum saatlerdir ağlıyorum.