• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum sürekli uyuyor ve karnı şiş

Gulsahd

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Uyku,Karın şişliği
Hastalık Belirti Tarihi
31 May 2024
Kuşum son bir haftadır gece gündüz uyukluyor. Yemden yemiyo dal darı yiyor. Yuvalıktan çıkmak istemiyor onun içinde uyuyor. Karnının altında bir şişlik var ve o bölgede tüy yok. Ara ara olduğu yerde kanatlarını çırpıyor ve bağırıyor. Hastalığı ne olabilir nasıl iyileştirebilirim suyuna her gün multi vitamin veriyorum

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuşunuzun yavruları mı var?
Büyük ihtimalle yağlanmış ama siz fotoğraf çekin bakalım.
Dışarıya salıyor musunuz?
Hangi vitaminleri veriyorsunuz?

Gulsahd

Yeni Üye
Kuşumun bir çifti yok yavrusu olmadı. Kızgınlık dönemine girdiğinden beri şiş ışan bölgedeki tüylerini yoluyordu. Aktif bir kuş hergün dışarıya salıyorum salonun aynasına yada bizim omzumuza konar. Sadece resimdeki vitamini veriyorum. Görseller belli olmuyorsa yenilerini çekebilirim. Çok teşekkürlerIMG_2053.jpegIMG_2053.jpegIMG_2053.jpeg

Ekli dosyalar

Gulsahd

Yeni Üye
Kuşum son bir haftadır gece gündüz uyukluyor. Yemden yemiyo dal darı yiyor. Yuvalıktan çıkmak istemiyor onun içinde uyuyor. Karnının altında bir şişlik var ve o bölgede tüy yok. Ara ara olduğu yerde kanatlarını çırpıyor ve bağırıyor. Hastalığı ne olabilir nasıl iyileştirebilirim suyuna her gün multi vitamin veriyorum

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba yağlanma olmuş, ölçtünüz mü kaç gram😊🤲antrenman yapmalı, egzersiz bolca, dokununca yumuşaktır, dışkı ve sırttan fotoğraf görebilir miyim, bazen gizliden gebelikte oluyor,

Gulsahd

Yeni Üye
Merhaba yağlanma olmuş, ölçtünüz mü kaç gram😊🤲antrenman yapmalı, egzersiz bolca, dokununca yumuşaktır, dışkı ve sırttan fotoğraf görebilir miyim, bazen gizliden gebelikte oluyor,
Merhaba ölçemedim henüz veterine götürmedim. Şiş olan bölge yumuşak yağlanma gibi duruyor ama dün birden bağrınmaya ve kanat çırpmaya başlaması bana sanki yumurta varda çıkaramıyor gibi geldi. Son iki gündür gagasıda mavi renge büründü. Eğer yağlanma ise diyet yem mi vermeliyim? Görselleri paylaşıyorum çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba ölçemedim henüz veterine götürmedim. Şiş olan bölge yumuşak yağlanma gibi duruyor ama dün birden bağrınmaya ve kanat çırpmaya başlaması bana sanki yumurta varda çıkaramıyor gibi geldi. Son iki gündür gagasıda mavi renge büründü. Eğer yağlanma ise diyet yem mi vermeliyim? Görselleri paylaşıyorum çok teşekkürler.
Merhaba, kanatlar biraz düşük, son dışkı biraz gebelik dışkısı gibi fakat yağ da çok, siz bol bol uçurun, karnının sağ ve sol tarafından hafif bastırın masaj yapar gibi, yumurta varsa hissedersiniz, diyet yem yemeli, yulafı azaltın, uçmuyorsa yürütün🤲🐦

Üst Alt