• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum sürekli ses çıkarıyor acı çekiyor lütfen yardım edin

Limon Toraman

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar benim 3,5 yaşlarında albino dişi muhabbet kuşum var. Karakteristik olarak sessiz ve fazla hareket etmeyen bir kuş. Yanlış anlaşılmasın eve geldiğinde de böyleydi hasta değildi iştahı yerinde bir kuş. 5-6 ay öncesinde göbeğinde şişlik oluşmaya başladı. Dediğim gibi iştahlı olduğu için kilo aldığını düşündüm. Bu zaman zarfında ağrısı sızısı yoktu. Ama son bir aydır değişik vik vik gibi sesler çıkarmaya başladı. Veterinere danıştık gaz sıkışması olabilir dedi ve vitamin verdi bir süre kullandık ama fayda etmedi. Suyuna sirke damlattım biraz rahatlattı ama pek fayda etmedi. Yine ses çıkarıyor gün boyu gece uyurken bile vik vik ses çıkarıyor. 15-20 gündür böyle. Tekrar veterinere götürdük. Röntgen çekindi. Karaciğer yağlanması ve büyümesi var denildi başka bir sağlık sorunu gözükmüyor dediler.Her hangi bir ilaç verilmedi elma dilimi vermemizi önerdiler ve marul gibi yiyeceklerin ishal yaptığını söylediler. Hırıltılı ses çıkarmaya başladı başka veterinere gittik. Üst solunum yolu enfeksiyonu olabilir dediler ve doksimis verdiler üçüncü gündeyiz ama fazla düzelme olmadı geceleri uyurken bile hırıltılı ses çıkarıyor hiç geçmiyor bu durum acı çekiyor korkuyorum lütfen yardım edin uzattığım için kusura bakmayın 🙏röntgen resimlerini paylaşıyorum.. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirseniz çok seviniriz

Ekli dosyalar

Ece A.

Paylaşımcı
Merhaba. Suyuna sirke koymayın lütfen zararlıdır, tecrübeli arkadaşlarımızı etiketliyorum müsait olduklarında yardımcı olacaklardır @Şehmus BAKIR @Demet bükay @Aslı Ö. @Kübra Ö. @Burçak A. ve sizden bir de video alabilir miyiz acaba streamable.com üzerinden videoyu yükleyip copy link ile buraya yapıştırmanız gerekiyor, umarım çocuğunuz iyileşir :( geçmiş olsun🙏

mortsvivants

Eski Forumcu
Aslında kötü ilgilenmemişler, verdikleri de diğerlerine göre iyi. Dışkılarını ekleyin, streamble.com üzerinden videosunu görelim. Kullandığınız takviyeler var mıdır? Kekik çayı yapıp verin, birazını cereye doğru da fısfıs yapın rahatlatır. Probiyotik, vitamin, zeolitli besleme iyi gelir. Röntgen için Şehmus hocam görürse cevaplayacaktır.

Limon Toraman

Yeni Üye
Teşekkür ederim ikinize de şu an evde değilim eve gidince kuşumun güncel bir videosunu çekip paylaşıcam. Dışkısı normal diye düşünüyorum ama onunda fotoğrafını çekip paylaşıcam. Veterinerin verdiği vitamini kullanıyorduk aşağıya bıraktım vitaminin fotoğrafını başka bişey kullanmadım. Tekrardan teşekkür ederim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba eklediğiniz ilaç vitamin değil vitamin içerikli bir antibiyotik. Röntgen de gördüğüm karaciğer fazlasıyla büyümüş buda ciğerlere baskı yapıyor hâliyle nefes alış verişi zorlaştırıyor. Öncelikle acilen zayıflaması lazım yavrunuzun. Dışkılarla birlikte videosunu ekler misiniz. Genel hâline de bir bakalım.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Karaciğer büyümüş, birden fazla hava kesesi tıkanmış, üst hava kesesinde de iltihap var, diyet yapması lazım 🙏🌸

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Zayıflatmak için neler yapabilirim diyet konusunda neler önerirsiniz🙏
Öncelikle mamaist whatsapp hattından Şehmus hocamızdan diyet yem isteyin hazırlar bir de ense damlası vilmectin alın ense derisine bir damla damlatın, 10 gün sonra tekrarlayın, 2 doz yeterli olacak. Devedikeni tohumu unu alın yemin üzerine her gün yarım çay kaşığı serpin. Sedochol alın, bir hafta bt amin forte bir hafta sedochol verin 🙏🌸 Yorulmadan yürüsün bir de ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet hava keselerinin tıkalı olmasından kaynaklı, siz dediklerimi uygulayın lütfen 🙏🌸 Plastik tünek yerine de tahta tünek kullanın 🙏

Limon Toraman

Yeni Üye
İki tahta tünek iki plastik tünek var plastik tünekleri çıkarabilirim. Birsey sormak istiyorum 😊ense damlası ne işe yarıyor acaba tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim 🌷

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
İki tahta tünek iki plastik tünek var plastik tünekleri çıkarabilirim. Birsey sormak istiyorum 😊ense damlası ne işe yarıyor acaba tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim 🌷
Ense damlası rutin dış parazitlere Koruma sağlar ama varsa hava kesesi akarı ona da işe yarar ☺

Üst Alt