• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum sürekli kuyruğunu sallıyor

Özge özge

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik , kabarma, kuyruk sallama
Hastalık Belirti Tarihi
15 Kas 2022
Muhabbet kuşum yaklaşık bir ay önce durgunlaştı , doktora götürdük bir şeyi yok dediler. Sonra bu durgunluğu devam etti ve sürekli kuyruğunu aşağı yukarı sallamaya başladı, sanki yumurtlamaya çalışıyormuş gibi, ayrıca popo kısmında da yumurta gibi bir şişlik var.(Daha öncesinde kızgınlık yumurtası sıkışmıştı ve doktor çıkarmıştı yumurtasını. ) tekrar öyle olabilir diye doktora götürdük ama yumurta sıkışması değil dedi, enfeksiyon olabilirmiş 5 gün antibiyotik kullandık . Tekrar kontrole götürdük, şişlik biraz inmiş ama tam geçmemiş . Doktor poposunu sıktı içinde minik ciğer renginde bir et gibi birşey varmış geri soktu onu içine , tümör de olabilir, oluşmamış yumurta da olabilir, enfeksiyon da olabilir , bilemiyorum dedi. Maalesef tedavi olamadık ve kuyruk hala aynı şekilde aşağı yukarı sallanıyor, çok da keyifsiz. Başka doktorlara da göstereceğim ama muayene esnasında da canı çok yanıyor gibi çok üzülüyorum. Kuşumun nesi olabileceğine dair fikri olan var mıdır acaba?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle ailemize hoş geldiniz :) Kuşunuzun tünekte dururken, kuyruk net görünecek şekilde yandan bir videosunu görebilir miyim 🙏

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Buradan bakarak yükleyebilirsiniz, video görmek daha iyi olacaktır

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Probiyotik ve multivitamin kullanıyor musunuz? Dışkıları iyi değil.

Özge özge

Yeni Üye
Probiyotik kullanmadık hiç .Multivitamin bazen veriyorum resmini eklediğim markanın. Bir de flora düzenleyicisini veriyorum bazen gene aynı markanın. Duruma göre d ve b vitamini kullanıyoruz. Onun dışında bir takviyemiz yok. Ev yemeğini çok seviyor , sürekli bizim yediklerimizden yemek istiyor, kıyamayıp izin veriyordum 1 ay öncesine kadar. Hastalandığı için artık izin vermiyorum , yemini yiyor , dal darı veriyorum. Yağsız tuzsuz yumurta veriyorum, maydanoz, elma, ekmek bunlardan başka bişey yemedi son zamanlarda pek.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Biz entrobac ve gervit-w öneriyoruz. Bir araştırıp kullanmaya başlayabilirsiniz.

Özge özge

Yeni Üye
Kardeşimle aynı fikirdeyim 👍 uzmana götürün baksınlar müdahale gerekiyor
Bizde yumurta olduğunu düşündük, 3 kere doktora götürdük ki daha öncesinde aynı doktor yumurta sıkışmasında çıkarmıştı yumurtasını ama yumurta yok dedi bu sefer. Oluşmamış bir yumurta, tümör , enfeksiyon herhangi bişey olabilir anlayamadım dedi.

Özge özge

Yeni Üye
Bence bu kuşta yumurta var
Bizde yumurta sıkışması sanmıştık çünkü daha önce gene böyle yapıyordu doktora götürmüştük yumurtasını çıkarmıştı o zaman doktoru. Ama bu sefer götürdüğümüzde( 3 kere muayeneye gittik bu ay ) , yumurta yok , ne olduğunu bilmiyorum dedi.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tümör yani yağ bezesi çok yumurta yapan kuşlarda oluşabiliyor lakin bu yine yumurta yapamıycak sıkışma olmiycak anlamına gelmez iyi bir diyet ve sporla kilo vermesine yardımcı olabilirsiniz

Özge özge

Yeni Üye
Tümör yani yağ bezesi çok yumurta yapan kuşlarda oluşabiliyor lakin bu yine yumurta yapamıycak sıkışma olmiycak anlamına gelmez iyi bir diyet ve sporla kilo vermesine yardımcı olabilirsiniz
Bize geldiğinde 5 yaşlarındaydı eski sahibindeyken hiç yumurtlamamış . Şu an 7 yaşlarında falan , bu sene başında hayatında ilk defa yumurtladı . En son da 6 ay önce yumurtladı.Toplamda 3 dönem kızgınlık yumurtası yaptı bu sene, max 10 yumurta olmuştur 1 yıl boyunca toplamda, bu sayı çok mu bilmiyorum? Gittiğimiz hekim baya sıktı poposunu yumurtası yok dedi .Eğer ki tümörse ne yapabilirim onun için?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
1 yıl için 10 yumurta bu yaştaki bir kuş iiçin evet çok malesef. Normalde 2 yaşında bir kuş olsa normal olurdu ama sizin kuşunuz artık yaşını almış, kaldıramaz o kadar yumurtayı 😢 bu arada vermeyi kestiğiniz ürünleri lütfen bundan sonra hiç vermeyin, ekmek de vermeyin bunlar çok zararlı minik kuşlarının için 😔 yumurtayı da iyi haşlanmış olarak verin, tavada değil. Kuşunuz da ne olduğunun net anlaşılabilmesi için röntgene ihtiyaç duyulduğunu düşünüyorum. Nerede ikamet ediyorsunuz, röntgen ve dışkı analizi yapan bir kanatlı uzmanı bulmanız gerekir

Özge özge

Yeni Üye
1 yıl için 10 yumurta bu yaştaki bir kuş iiçin evet çok malesef. Normalde 2 yaşında bir kuş olsa normal olurdu ama sizin kuşunuz artık yaşını almış, kaldıramaz o kadar yumurtayı 😢 bu arada vermeyi kestiğiniz ürünleri lütfen bundan sonra hiç vermeyin, ekmek de vermeyin bunlar çok zararlı minik kuşlarının için 😔 yumurtayı da iyi haşlanmış olarak verin, tavada değil. Kuşunuz da ne olduğunun net anlaşılabilmesi için röntgene ihtiyaç duyulduğunu düşünüyorum. Nerede ikamet ediyorsunuz, röntgen ve dışkı analizi yapan bir kanatlı uzmanı bulmanız gerekir
Teşekkür ederim cevabınız için. Küçük bir yerde yaşıyoruz, maalesef öyle işlemleri yapan bir yer yok burada o yüzden İstanbul’a götürmeye karar verdik.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Teşekkür ederim cevabınız için. Küçük bir yerde yaşıyoruz, maalesef öyle işlemleri yapan bir yer yok burada o yüzden İstanbul’a götürmeye karar verdik.
İstanbul'da nereye götüreceksiniz, Vetform a mı 😇

Özge özge

Yeni Üye
İstanbul kuş egzotik ve pet sağlığı hizmetlerini önerdi hekimimiz, oradan randevu aldık bizde. İnşallah 🙏🏻 iyileştirirler kuşumuzu.

Üst Alt