• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum sürekli kusuyor

sados

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Bilmiyorum
Hastalık Belirti Tarihi
4 Ara 2024
Kullanılan İlaç
Yok
Merhabalar muhabbet kuşum erkek 4 yaşında 1 buçuk yıldır tünegine oyuncaklarına kusuyor yem çıkarıyor hiç bir şekilde bırakmıyor bende engel olmaya çalışıyorum çünkü kustuğunu da geri yiyor önceden mevsimsel yapar geçerdi ama şuan geçmiyor ne yapacağımı bilmiyorum nasıl geçecek bu süreç bilen birileri yardımcı olabilir mi

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Altına beyaz peçete serip güncel 4 5 dışkı resmi ve güncel durumunun gözükeceği bir video eklermisiniz. Beslenme düzeni nedir kullandığınız takviyeler.

sados

Yeni Üye
Kuşum 1 buçuk yıldır böyle
Beslenme şekli yem arada dal darı
Marul salatalık maydanoz su ya bazen 1 damla elma sirkesi vitamin aldım yeni 2 gün verdim aralıklı şekilde dışkısı ise sulu son günlerde

sados

Yeni Üye
Kuşuma kırmızıyı önceden kullaniyordum şuan yeni Pembe ile maviyi verdim 1 gün araliklarla

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşum 1 buçuk yıldır böyle
Beslenme şekli yem arada dal darı
Marul salatalık maydanoz su ya bazen 1 damla elma sirkesi vitamin aldım yeni 2 gün verdim aralıklı şekilde dışkısı ise sulu son günlerde
Kursak mantarı değilse sanki refleksi durum haline gelmiş gibi. Kusmukları yemesine izin vermeyin. Ama mantara yakalanma an meselesi olabilir. Çünkü bir yıldır bu şekilde dediğiniz için tam kursak mantarı diyemiyorum. Ve tüneğe bakıp kustuğu için kur kusması gibi duruyor. Elinizdeki vitaminler yetersiz. Ama vitaminle bu kusmadan vazgeçmez. Siz yine de daha kaliteli takviyeler temin edin.

Kuşlarındostu

Yeni Üye
Bunun dediğin gibi yapmasının hastalık sebebide olabilir ama benim eski kuşumda oyuncaklarını omzuma kusuyordu sonra öğrendim kuşlar eşlerini veya eşleri olarak gördükleri şeyleri beslemek için onlara yem kusarlar belki onları eşi olarak gördüğü için yapıyordur mesela dişardayken başka şeylere kusuyormu(böyle olmayabilir daha çok yeni çiftleşme yaşına gelmişlerdi oluyor)

sados

Yeni Üye
Kuşum dışarıda da kusacak bişey buluyor disarda da tunegi dalı var onun üzerinde bir miktar durduktan sonra kusuyor

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Dışkıda sıvı kaybı fazla. Kaliteli probiyotik temin edin. Dediğim gibi evet kur kusması kanımca. Ama salyalı olması, çok fazla kusması ve onları yemesi mantarı tetikler.

sados

Yeni Üye
Kur yapma yıllarca sürer mi hergun kesintisiz
Kusuyor tunekten düşenleri aşağı inip yiyor onları yememesi için silmeye almaya çalışıyorum elime saldiriyor ısırıyor

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kur yapma yıllarca sürer mi hergun kesintisiz
Kusuyor tunekten düşenleri aşağı inip yiyor onları yememesi için silmeye almaya çalışıyorum elime saldiriyor ısırıyor
Saldırsın ısırsın yemler kursaktan çıktığı an bakteri üretir onları yerse mantar kaçınılmaz olur. İzin vermeyin ve kustuğu yerleri mümkün mertebe temiz tutun. O da etkiler mantar veya başka hastalıkları. Evet sürer bu onların doğasında var. Kimi kuşun libidosu yüksek olur her gördüğü objeyi eşi sanıp kusar.

sados

Yeni Üye
Sürekli başında duruyorum ama engel olamıyorum artık psikolojimi bozdu düşünmekten birşeyi var mı varsa neyi var napicam işim gücüm kendisi sürekli yanında oturuyorum
Kusmasini nasıl bırakır tüm oyuncakları da kaldırdım tunegi de kaldıramıyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Sürekli başında duruyorum ama engel olamıyorum artık psikolojimi bozdu düşünmekten birşeyi var mı varsa neyi var napicam işim gücüm kendisi sürekli yanında oturuyorum
Kusmasini nasıl bırakır tüm oyuncakları da kaldırdım tunegi de kaldıramıyorum
Merhaba kur yapmasını kusmasını geçirmek için eş sahiplenmelisiniz,
Güvenilir bir üretici veya petshop varsa oğlunuzu götürün dişilerin içine bırakın, dişi gelip seçsin, o zaman eşyalara değil eşine kur yapar 😊evde 10 gün karantina uygulayın lütfen

sados

Yeni Üye
Kuşum hasta değil yani korkacak birşey yok

Üst Alt