• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! muhabbet kuşum sürekli hapşuruyor

tbobatea

Yeni Üye
kuşum 7 seneye yakın zamandır benimle ve bu zamana kadar sağlık sorunu yaşamadık çok şükür. ama son 10 gündür ard arda hapşurma problemi yaşıyoruz, davranışlarında bir sorun yok halsiz değil. ama sürekli böyle hapşurması dikkatimi çekiyor ve beni endişelendiriyor.

Batuş

Paylaşımcı
yeme içmesi nasıl, elinize aldığınızda ayak ısısı normal mi soğuk mu ? dışkı görseli ve videosunu paylaşırsanız yardımcı olmak isteriz 🐦 😊

tbobatea

Yeni Üye
yeme içmesi nasıl, elinize aldığınızda ayak ısısı normal mi soğuk mu ? dışkı görseli ve videosunu paylaşırsanız yardımcı olmak isteriz 🐦 😊
yemesinde bir sorun yok sadece normalde çıkarmadığı vik vik tarzı kısık bir sesle ses çıkarıyor yemek yerken. dışkısının rengi de normal, enerjisi de yerinde ama hapşurma bir türlü geçmiyor bir anda geliyor ve ard arda hapşurma krizi tutuyor.

tbobatea

Yeni Üye
ayakları bazen soğuk oluyor ama evin ısısını sıcak tutuyoruz ve yine aynı şekilde gece de her zaman üstünü örtüyorum

perfectr

Yeni Üye
ayakları bazen soğuk oluyor ama evin ısısını sıcak tutuyoruz ve yine aynı şekilde gece de her zaman üstünü örtüyorum
Kuş üşütmüş olabilir. Ayaklarınının da soğuk olması iyi değil. Yakından nefes almasını dinleyin ses var mı diye. Kuşu gece gündüz sıcak tutun.

Dışkı ve video paylaşırsanız hasta olup olmadığı anlaşılabilir.

tbobatea

Yeni Üye
Kuş üşütmüş olabilir. Ayaklarınının da soğuk olması iyi değil. Yakından nefes almasını dinleyin ses var mı diye. Kuşu gece gündüz sıcak tutun.

video nasıl gönderiliyor bilmiyorum hapşurduğu ana dair video var ama gönderemiyorum

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, streamable.com üzerinden videosunu yükleyip çıkan linki burada paylaşabilirsiniz. Kuşunuz kaç gram acaba biraz kilolu duruyor fotoğrafta :) vik vik sesini sadece yemek yerken mi yapıyor peki? Makale - Kuşlara Kekiğin Faydaları ve Kekik Çayı Tarifi haftada 1-2 defa kekik çayı yapıp verebilirsiniz makelede yapım şekli ve detayları faydaları yazar 🙏🏾 bulunduğu ortamı sıcak olsun lütfen. Dışkı formu güzel. Elinizde zeolit tozu var mı acaba? Hangi vitaminleri kullanıyorsunuz?

tbobatea

Yeni Üye
evet sadece yemek yerken yapıyor. kuşum kilolu değil kilosu tam normal formunda fotoğrafta hafif kabarmıştı o yüzden öyle gözükmüş olabilir. suyuna vitafix multivitamin damladan damlatıyorum. ortamı sıcak tutuyorum dediğim gibi ama tekrar kontrol ederim daha da dikkatli olurum.

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Sadece yemek yedikten sonra yapıyorsa burnuna toz, yem kabuğu değip onu huylandırıyor olabilir belki. Ama cere üzerinde ki tüylerde hafif kahverengileşme var gibi duruyor fotoğrafta. Kuşunuzu bir de tünekte yandan kuyruk tarafı net görünecek şekilde videosunu çekip paylaşabilir misiniz kuyrukta sekme durumuna bakalım. Genelde cere üstünde ki tüylerin renk kararması solunum, grip nedeni ile hapşırık problemlerinin olduğunu gösterebiliyor. Ama ayrıca kızgınlık dönemlerinde de cere üzeri tüyler de bu tarz renk değişimleri meydana gelebiliyor diye biliyorum. Kekik çayını makalede yazdığı gibi yapıp suluğuna koyabilirsiniz, hapşırmasına iyi gelir🙏 fısfıs şişesine koyup yüzüne uzaktan 1-2 fısfısta yaparsınız burun delikleri nemlenir toz varsa o da gider. Makale - Kuşlara Kekiğin Faydaları ve Kekik Çayı Tarifi Vitamin olarakta Takip Edelim - Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ? bu makalede ki vitaminleri (Röhnfried BT Amin B vitamini, Entrobac Probiyotik, Gervit-W multivitamin) tavsiye ederim, daha etkili profesyonel ürünlerdir. Arada 1 gün su olacak şekilde vermeniz uygun olur. Pazartesi b vitamini, salı sade su, çarşamba probiyotik, persembe sade su olarak ilerleyebilirsiniz. Gervit multivitaminini çocuğun sebze tüketimi iyiyse 3 haftada 1 verebilirsiniz :)

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Sadece videoda ki gibi yapıyorsa eğer sorun yok bunu zaman zaman yapıyorlar🙏 burnuna büyük ihtimal toz vs girmiştir o rahatsız etmiştir :) kuşunuz kaç gr acaba, videoda da biraz tombik duruyor da :)

Üst Alt