• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Geçmiş Olsun Muhabbet kuşum solunum krizi geçiriyor

Birdsad

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Solunum krizi, uyuma, iştahsızlık, uçamama
Hastalık Belirti Tarihi
31 Eki 2025
4 yaşında muhabbet kuşum var. 1.5 aydır hasta, sürekli uyuma halinde, uçamıyor, sürekli elimde uyuyor, cok az yem yiyor. Ara ara da solunum krizi geçiriyor nefes alamıyor ölecek sanıyorum, sakinleştirince düzeliyor. Cumartesi günü veteriner bulup götürdüm, 5 gündür yoğun bakımda, kursak mantarı ve viral enfeksiyonlar olduğu söylendi. Kursak beslemesi yapılıyor ve ilaç kullanılıyor ama hiç iyileşme olmadı, her an kaybedeceğiz diye korkuyoruz, başka ne yapılabilir :( veterinerdeylen görmeye gittim brni görünce biraz canlanıyor onun dışında hep uykulu:(

Birdsad

Yeni Üye
Öz-vet veterinere gittik izmir, bornovada. Videosu var yükledim Video

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba ben Özvet i tecrübe ettim neyse pek bir şey söylemek istemiyorum o veteriner hakkında. Madem yoğun bakımda şuan dua etmekten başka çaremiz kalmıyor.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Merhaba ben Özvet i tecrübe ettim neyse pek bir şey söylemek istemiyorum o veteriner hakkında. Madem yoğun bakımda şuan dua etmekten başka çaremiz kalmıyor.
Olumsuz bir durum var ise arkadaşımızı başka bir yere yönlendirelim istersen Aslı?

Birdsad

Yeni Üye
Veterinerden çok memnun kaldık, aşırı ilgilendiler çok sağolsunlar, sadece başka yapabilecek bir şey olabilir ni diye sormak istedim 😔sanırım artık nasip diyip beklicez gibi çok üzücü

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Veterinerden çok memnun kaldık, aşırı ilgilendiler çok sağolsunlar, sadece başka yapabilecek bir şey olabilir ni diye sormak istedim 😔sanırım artık nasip diyip beklicez gibi çok üzücü
Teşhisi neydi tam olarak neyi varmış, dışkı analizi yapılıp röntgen çekildi mi

Birdsad

Yeni Üye
Kursak mantarı tespit edildi, bronşiti var denildi, bir de tam ismini hatırlayamıyorum viral bir enfeksiyondan bahsedildi. Röntgen çekildi orada bronşit görüldü solunum yetmezliğine sebep olur denildi. Yem yemiyor kursaktan besleniypr 5 gündür, durumu hiç iyi yönde gelişmedi hatta dün solunum krizine girmiş oksijen verilmiş o şekilde kurtarıldı. Dışkı analizi yapıldı sonuç şöyle çıkmış

Bakteriyolojik muayene sonucunda Staphylococcus spp.tespit edildi.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye

Birdsad

Yeni Üye
Onu böyle kötü görünce ziyarete gidip sevdim, kucağıma alınca hayvan gözlerini açtı, tırnaklarını törpülemeye çalıştı canlılık tepkileri verdi, bol bol sevdim moral olması için ama küveze koyulunca yine gözlerini kapatıp uyumaya devam etti, başka ne yapılabilir bilemiyorum

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Onu böyle kötü görünce ziyarete gidip sevdim, kucağıma alınca hayvan gözlerini açtı, tırnaklarını törpülemeye çalıştı canlılık tepkileri verdi, bol bol sevdim moral olması için ama küveze koyulunca yine gözlerini kapatıp uyumaya devam etti, başka ne yapılabilir bilemiyorum
Sizin Yaniniz Güvende Bu Yüzden Hareketlenir. Peki Kaç Gün Kalsın dedi Hekim.

Birdsad

Yeni Üye
5 gün kalsın dediler, perşembe normalde taburcu olacaktı ama durumunda hiç iyileşme olmadı, belki bir gün daha uzatabilirix ğerşembe durumu tekrar değerlendirelim denildi

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
5 gün kalsın dediler, perşembe normalde taburcu olacaktı ama durumunda hiç iyileşme olmadı, belki bir gün daha uzatabilirix ğerşembe durumu tekrar değerlendirelim denildi
Anladım. Rabbim Şifasını Versin. Sizede Güç Kuvvet Versin. 🌹

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Kursak mantarı tespit edildi, bronşiti var denildi, bir de tam ismini hatırlayamıyorum viral bir enfeksiyondan bahsedildi. Röntgen çekildi orada bronşit görüldü solunum yetmezliğine sebep olur denildi. Yem yemiyor kursaktan besleniypr 5 gündür, durumu hiç iyi yönde gelişmedi hatta dün solunum krizine girmiş oksijen verilmiş o şekilde kurtarıldı. Dışkı analizi yapıldı sonuç şöyle çıkmış

Bakteriyolojik muayene sonucunda Staphylococcus spp.tespit edildi.
Aynı bakteri türü benim oğlumda da vardı maalesef ve çok şükür iyileşti üstünden çokta zaman geçti. Kurtarılamayacak bir durum değil bunu bakteri açısından yazıyorum diğer etkenleri katmadan. Sizde durum bronşit vs olunca iş değişir ki solunum yolu rahatsızlığı var ise bilinmeyen onu da tetikliyordu sanırım. O zaman da hatırladığım gıdadan gelmiş olabileceği yönündeydi hatta kafes kemirme yada evde herhangi bir şeyi kemirme yada ağzına alma vs. gibi. İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur. Ancak bir şüphe duyarsanız Ezgi arkadaşımın dediği hekime gitmenizi tavsiye ederim.

Üst Alt