MinigimBulut
Yeni Üye
- Hastalık Belirtileri
- Ayağına basmıyor
- Hastalık Belirti Tarihi
- 16 Kas 2024
- Kullanılan İlaç
- Antibiyotik ve B vitamini
Merhaba arkadaşlar 1,5 yaşında erkek muhabbet kuşum var çok oyuncu çok neşeli bir kuştur. Bir akşam topalladığını fark ettik. Kafeste otururkende sol ayağını açık şekilde havada tutarak duruyordu. Acaba acıttı mı incitti mi ne oldu derken ertesi gün hemen veterinere götürdük ayağını kontrol etti kırık çıkık bir şey yok incitmiş tüle takılmış olabilir dedi ve şırıngada antibiyotik ve birde b vitamini verdi. Yarım suya 5 damla antibiyotik, 10 damla da b vitamininden koyup günlük değiştirin suyu 10 gün boyunca kullansın geçmezse röntgen çekeriz dedi. İlaçların bugün 5. Günü hastalandığından beri gögsünü tünekte sağ tarafa doğru yatırıp sol ayağını hafif havada tutup o şekilde uyumaya çalışıyor yavrum tam dalacakken düşcekmiş gibi olup uyanıyor. Ayağıyla kavramasında bir problem görünmüyor hatta açma germe hareketini de yapıyor ama tünekten tüneğe geçerken ağzıyla tırmanarak geçiyor atlamıyor. Bi keresindede ağzıyla tellere tutunup tünekte o şekilde uyumaya çalışırken gördük kafesin dışında bir alan yaptık rahat uyuyabilsin diye orda yatırıyorum iyice yayılıp gögsünün üstünde uyuyor ve sürekli uyumak istiyor. Dışkısı nomaldi ancak 2 gündür dışkısını uzun ip gibi çıkarıyor rengi açık yeşil hafif sulu. Yemeği aynı yemeğini çok güzel yiyor suyunu içerken görmediğim için onu hep ben içiriyorum eskisi kadar olmasa da bazen uzun uzun konuşuyor..yürümesindeki aksaklık azalsada yine de sürünerek yürüyor ayağını kullanmaya korkuyo gibi kullanmak istemiyor bazen yürürken ağzından destek alıyor..Ah bebeğim bulutum hastalandığı günden beri geceleri başını bekliyoruz böyle bir durumla karşılaşan arkadaşlar var mı ek olarak çabuk toparlanıp eski haline dönebilmesi için ne yapabilirim tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Ekli dosyalar
-
142 KB Görüntüleme: 15
-
194.5 KB Görüntüleme: 17
-
149.2 KB Görüntüleme: 15
-
198.8 KB Görüntüleme: 15