• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Muhabbet kuşum siyah kaka yapıyor

Yuiiwxii

Yeni Üye
Merhabalar geçenlerde pastelim ishal oldu ona tedavi uygulamaya başladık bir mikostatin bir mantax veriyoruz hayvan ağrısı varmış gibi iki büklüm duruyor ölecek diye korkuyorum ve siyah kakalar yapıyor araştırdım içinde kanama olabilir yazıyordu demin biraz kuş kumu yedi iyi gibiydi şimdi yemliğin önünde uykulu bir şekilde yine iki büklüm duruyor endişeliyim 😞

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Beyaz peçete üzerinde güncel dışkılarını ekleyin. Streamble.com üzerinden kuşunuzun videosunu görelim.

Let İt Happen

Yeni Üye
Resim ve video atarsanız daha iyi yorum yapılabilir. Siyah dışkı genelde üst sindirim sisteminde bir kanama belirtisi olabilir. Kuşun iki büklüm durması da ağrı ya da halsizlikten kaynaklanıyor olabilir. Mikostatin ve Mantax mantar içindir ama eğer durum bakteriyelse bu ilaçlar tek başına yeterli olmayabilir. İkisini birlikte kullanmak da mideyi zorlayabiliyor bazen. Yem yememesi kötü tabii ama kuş kumu yemesi en azından sindirimi çalıştırıyor olabilir. Mama veriliyorsa el besleme denenebilir. Ama bu anlattıklarına göre bence en iyisi bir an önce veterinere göstermek. Evde yapılabilecek şeyler sınırlı kalabiliyor böyle durumlarda. Ortamı sessiz ve sıcak tutman da yardımcı olur.

Let İt Happen

Yeni Üye
Kuş baya halsiz duruyor. Bu şekilde uzun süre sabit kalıyorsa genelde iç hastalık ya da sindirimle ilgili bir sorun olabilir.
Mama veriyorsan elden beslemeyi dene ama bu hali ciddi gözüküyor, vakit kaybetmeden veterinere götürülmesi en doğrusu olur.
Ortam ısısını biraz yükselt, sakin bir yerde dursun.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, durumu iyi gözükmüyor bence bir an önce kanatlı uzmanı görmeli 🙏

Yuiiwxii

Yeni Üye
Resim ve video atarsanız daha iyi yorum yapılabilir. Siyah dışkı genelde üst sindirim sisteminde bir kanama belirtisi olabilir. Kuşun iki büklüm durması da ağrı ya da halsizlikten kaynaklanıyor olabilir. Mikostatin ve Mantax mantar içindir ama eğer durum bakteriyelse bu ilaçlar tek başına yeterli olmayabilir. İkisini birlikte kullanmak da mideyi zorlayabiliyor bazen. Yem yememesi kötü tabii ama kuş kumu yemesi en azından sindirimi çalıştırıyor olabilir. Mama veriliyorsa el besleme denenebilir. Ama bu anlattıklarına göre bence en iyisi bir an önce veterinere göstermek. Evde yapılabilecek şeyler sınırlı kalabiliyor böyle durumlarda. Ortamı sessiz ve sıcak tutman da yardımcı olur.
Üst sindirim sistemi kanaması nasıl durduruluyor? Araştırdım nasıl durdurulur diye bulamadım

Yuiiwxii

Yeni Üye
507FEE7B-9FD6-4876-9755-D4706BD8E339.jpeg
Dışkısı bu şekilde ama bu sefer siyah değil çok koyu yeşil olmuş

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sizin mutlaka kanatlı uzmandan destek almanız lazım hangi ilçelere götürebilirsiniz?

Yuiiwxii

Yeni Üye
Sizin mutlaka kanatlı uzmandan destek almanız lazım hangi ilçelere götürebilirsiniz?
Ben esenyurttayım beylikdüzü kartal oralara götürebilirim ama dahi olmaya başladı eğer gerçekten kötü olmaya başlarsa o zaman veterinere götüreceğim şuan iyi olmaya başladı kum yiyor 🫶🏻❤

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ben esenyurttayım beylikdüzü kartal oralara götürebilirim ama dahi olmaya başladı eğer gerçekten kötü olmaya başlarsa o zaman veterinere götüreceğim şuan iyi olmaya başladı kum yiyor 🫶🏻❤
Tamam siz bilirsiniz geçmiş olsun 🌸🙏

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kum yemesi iyi oluyor anlamına gelmez. Tabana beyaz peçete serin yapılan dört beş tane taze dışkıları bizimle paylaşın. Ve tünekte tekrardan başka güncel video atar mısınız.

Üst Alt