• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum salyalı kusuyor.

Sagi

Paylaşımcı
Burkaç dakikadır salyalı kusuyor. Yem de çıkarıyor ,neden oluyor böyle ? Bu endişelenmem gerekqn bir durum mu?
*Şuan tüy döneminde
*Duvarı yedi ya da kemirdi az önce
*Aynadan kendisini gösterdim biraz

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Burkaç dakikadır salyalı kusuyor. Yem de çıkarıyor ,neden oluyor böyle ? Bu endişelenmem gerekqn bir durum mu?
*Şuan tüy döneminde
*Duvarı yedi ya da kemirdi az önce
*Aynadan kendisini gösterdim biraz
Dışkı resmini ve videosunu atabilir misin ablacım, ağzında koku var mı

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Zeolit tozuna başla bir an önce ablacım

Sagi

Paylaşımcı
Zeolit tozuna başla bir an önce ablacım
Zeolit tozu petshoplarda satılır mı? Ve neden böyle oluyor sizce hasta mı?
Acaba vitaminlerin ve kalamar kemiğinin tarihi mı geçti? 2-3 ay önce mamaistten almıştım.
Gaga taşı var 1-2 aylık.
Ya da petshopdan gelen yeni kuşdan bakteri mı geçti?, ve o petshopdakiler gibi bakteriye alışık olmadığından hastalandı mı?
Endişelenmem gereken bir durum mu?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Zeolit tozu petshoplarda satılır mı? Ve neden böyle oluyor sizce hasta mı?
Acaba vitaminlerin ve kalamar kemiğinin tarihi mı geçti? 2-3 ay önce mamaistten almıştım.
Gaga taşı var 1-2 aylık.
Ya da petshopdan gelen yeni kuşdan bakteri mı geçti?, ve o petshopdakiler gibi bakteriye alışık olmadığından hastalandı mı?
Endişelenmem gereken bir durum mu?
Evet ablacım kursak mantarı olabilir, gaga taşlarının ömrü çok uzundur ondan geçmez ya dışkısını çok sık yemiştir, ya diğer kuştan geçmiştir ya da hijyensizlikten olur, ben de mamaistten alıyorum her şey gayet taze ve güzel oluyor, zeoliti de Şehmus hocamıza yaz whatsapptan o sana yardımcı olacak 😊

Sagi

Paylaşımcı
Evet ablacım kursak mantarı olabilir, gaga taşlarının ömrü çok uzundur ondan geçmez ya dışkısını çok sık yemiştir, ya diğer kuştan geçmiştir ya da hijyensizlikten olur, ben de mamaistten alıyorum her şey gayet taze ve güzel oluyor, zeoliti de Şehmus hocamıza yaz whatsapptan o sana yardımcı olacak 😊
Vitaminlerin tarihi geçmis olabilir mi yani?
Hijyensizlik olduğunu hiç sanmıyorum çok dikkat ediyorum. Dışkısını bile direkt alıyorum yemesin diye. Kursak mantarı ne oluyor tam olarak? Zeolit tozu tedavisi nasıl yapacağım anlatır mısınız?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Vitaminlerin tarihi geçmis olabilir mi yani?
Hijyensizlik olduğunu hiç sanmıyorum çok dikkat ediyorum. Dışkısını bile direkt alıyorum yemesin diye. Kursak mantarı ne oluyor tam olarak? Zeolit tozu tedavisi nasıl yapacağım anlatır mısınız?
Ablacım kursak mantarı, kuşların kursağında olan mayaların( mantarın) çoğalması ve enfeksiyon olması durumu bunu bazen dışarıdab enfeksiyon yoluyla alabilir bazen yediği gıdalardan alabilir bazen dışkı yemesinden dolayı. Vitaminlerin tarihi geçse zehirlenir, sinirsel nöbetler geçirir 😊 Zeolit tozunu da elle besleme mamasına mercimek tanesi kadar kat, yedir her gün günde bir kez 😊 Sana dm attım bakabilir misin canım 🌸