• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Başsağlığı Muhabbet kuşum ölüyor

esozd

Yeni Üye
dişi kuşum 1-1.5 aydır sulu ve sarı dışkı yapıyordu ama normaldi yani hasta gibi durmuyordu probiyotikli suyla destekledim ama geçmedi ceresi yeni kahveleşiyordu ondan dolayı olabilir diye duyum almıştım bugün saat 00.40 civarında kontrol ederken kuşum kafeste kusma gibi hareketler sergiledi halsizleşti diğer dişi kuşum gaga attı hafif ve tabana düştü o anda hayvan ses çıkarmaya başladı elime gelmeyen hayvan parmağıma geldi tunege koydum kanatlarını hafif açıp nefes almaya çalışıyordu sanki sonra tekrar kusma hareketi yaptı bu sefer parmağıma geldi kafes dışına çıktı sonra ağzından köpüklü tükürük gibi çıktı ve hali kalmadı tutunamiyordu parmağıma kafesin ustundeki battaniyeye koydum sonra küçük kutuya bez koyup yan yatırdım kuşu ayakları boşa düştü hala arada ses çıkarıyor hafif ama kipirdamiyor... 2 videosu var link olarak koyacağım. Kuşu daha öncesinde aldığımda nefes problemi olduğunu seziyordum bazen solumakta güçlük çekiyordu ve ses çıkarıyordu bazen hapşırık krizi tutuyordu hayvan bu gece aniden çöktü... diğer kuşum sağlıklı gayet ama bu son anlarda ağzından köpüklü salya akan kuşumla temasa geçti acaba onada bulaşmış olabilir mi diye korkuyorum. bir kuşumu sanırım kaybedicem onuda kaybetmek istemiyorum.Suan kalkmaya calisiyor ama kalkamiyor

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Diğer kuşla hemen ayırın ayrıca size önceki konunuz da Ankara için Uğur pet veteriner kliniği, kavaklıdere veteriner kliniği ve telepati hayvan hastanesi önerildi ki o zaman da durumu iyi değildi götürdünüz mü?

esozd

Yeni Üye
kuşum öldü ama neden öldüğünü tam olarak bilmiyorum sabah hiçbir şeyi yoktu kriz geçirdi gece ve öldü 1.30 saat içinde oldu herşey korkuyorum diğer kuşumada bulaşır mı diye bir fikriniz var mı? çok üzgünüm :(

esozd

Yeni Üye
Diğer kuşla hemen ayırın ayrıca size önceki konunuz da Ankara için Uğur pet veteriner kliniği, kavaklıdere veteriner kliniği ve telepati hayvan hastanesi önerildi ki o zaman da durumu iyi değildi götürdünüz mü?
fark ettim durumunu ve kafesten almıştım zaten ama fark ettiğimde diğer kuşum onla ilgileniyordu zaten. veteriner önerisi hakkında konumum çok uzak olduğu için götürmedim aynı zamanda altımda araba yok. Yakınımdaki bir kanatçı bana sarımsaklı su vermemi söyledi ancak ben vermedim onun yerine probiyotik verdim bi azalıyor bir çoğalıyor derken kuşum öldü

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
kuşum öldü ama neden öldüğünü tam olarak bilmiyorum sabah hiçbir şeyi yoktu kriz geçirdi gece ve öldü 1.30 saat içinde oldu herşey korkuyorum diğer kuşumada bulaşır mı diye bir fikriniz var mı? çok üzgünüm :(
Bu çocuk uzun süredir hasta bunu siz de yazdınız '' 1-1.5 aydır sulu ve sarı dışkı yapıyordu'' bu normal bir durum değil kanatlı uzmanı bir hekime gidip dışkı analizi yapılmalı gerekirse röntgeni çekilip nedeni bulunmalıydı. Çok üzgünüm ancak götürmeliydiniz. Kafes, yemlik, tünek vs ne var yok herşeyi güzelce dezenfekte edin yemlikte ki yemleri dökün yeni doldurun. Tünekleri dezenfekte ettikten sonra 180 derece fırınlayın. Elinizde Virkon s yok ise dezenfekte için çamaşır suyu kullanın ancak her şeyi çok iyi durulayın. Takviyelerini düzenli verip durumunu kontrol edin.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
fark ettim durumunu ve kafesten almıştım zaten ama fark ettiğimde diğer kuşum onla ilgileniyordu zaten. veteriner önerisi hakkında konumum çok uzak olduğu için götürmedim aynı zamanda altımda araba yok. Yakınımdaki bir kanatçı bana sarımsaklı su vermemi söyledi ancak ben vermedim onun yerine probiyotik verdim bi azalıyor bir çoğalıyor derken kuşum öldü
Maalesef üzgünüm tabi kimse istemez böyle olmasını ama elden bir şey gelmiyor siz yukarıda yazdıklarımı acilen uygulayın.

esozd

Yeni Üye
Bu çocuk uzun süredir hasta bunu siz de yazdınız '' 1-1.5 aydır sulu ve sarı dışkı yapıyordu'' bu normal bir durum değil kanatlı uzmanı bir hekime gidip dışkı analizi yapılmalı gerekirse röntgeni çekilip nedeni bulunmalıydı. Çok üzgünüm ancak götürmeliydiniz. Kafes, yemlik, tünek vs ne var yok herşeyi güzelce dezenfekte edin yemlikte ki yemleri dökün yeni doldurun. Tünekleri dezenfekte ettikten sonra 180 derece fırınlayın. Elinizde Virkon s yok ise dezenfekte için çamaşır suyu kullanın ancak her şeyi çok iyi durulayın. Takviyelerini düzenli verip durumunu kontrol edin.
Biliyorum çok vicdan azabı çekiyorum çok yoğun olduğumdan dolayı pek ilgilenememiştim. Bu kuşumu muayene ye götüreceğim sabah ilk işim kafesi dezenfekte etmek olacak çamaşır suyundan korkuyorum sirkeli suda bekletip iyice kurulasam aynı şekilde tunekleride sirkeli suyla temizleyip ateşte kurutsam olur mu?

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Bir süre bekletip iyice durularsanız çamaşır suyunda da sıkıntı yaşamazsınız. Eğer mikrobik, bakteri gibi bir durum var ise daha iyi olur. Tavsiyem bir daha ki sefere dezenfekte işlemi için Virkon s temin etmeniz. Bence sabahı beklemeyin.

esozd

Yeni Üye
Bir süre bekletip iyice durularsanız çamaşır suyunda da sıkıntı yaşamazsınız. Eğer mikrobik, bakteri gibi bir durum var ise daha iyi olur. Tavsiyem bir daha ki sefere dezenfekte işlemi için Virkon s temin etmeniz. Bence sabahı beklemeyin.
ama uzun bir süredir temastalar zaten sizce bulaşıcı birşey mi ? temizleyeceğim kafesi

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Hastalığını bilemediğimiz için net bir şey diyemem ancak siz önleminizi alın. 3 gün üst üste probiyotik verip takviyeleri düzenli kullanın yine de içiniz rahat etmesi açısından bir dışkı analizi yaptırın.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Başınız sağ olsun

esozd

Yeni Üye
Hastalığını bilemediğimiz için net bir şey diyemem ancak siz önleminizi alın. 3 gün üst üste probiyotik verip takviyeleri düzenli kullanın yine de içiniz rahat etmesi açısından bir dışkı analizi yaptırın.
takviyeden kastınız nedir tam olarak kusura bakmayın rahatsız ediyorum ama... Dışkı testini kuşumda anormallik gördüğümde yaptırsam olur değil mi?

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
takviyeden kastınız nedir tam olarak kusura bakmayın rahatsız ediyorum ama... Dışkı testini kuşumda anormallik gördüğümde yaptırsam olur değil mi?
Linkini verdiğim konuyu inceleyin ürünleri temin edip konu da ki gibi düzenli kullanın önlem amaçlı mamaist.com w.pp hattıyla iletişime geçip zeolit tozu da temin edin mercimek tanesi kadar 1 hafta boyunca verin. Takip Edelim - Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ?

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Başınız Sağ Olsun. Hastalık Durumlarında Beklemeyin lütfen Hemen bir uzmana Gidin. Biz Hasta olduğumuzda Bekliyor muyuz. Onların Canı bize Emanet Lütfen 🌹

esozd

Yeni Üye
Üst Alt