• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşum Öldü

thekerem

Yeni Üye
Kullanılan İlaç
Epimycin
Muhabbet kuşumu veterinere götürdüm açık yarası vardı, yarayı temizleyip ilaç sıktılar ama verdiği antibiyotik kuşun felç ve koma geçirerek elimde ölmesine neden oldu. İlacı vermeden önce gayet iyiydi elimi falan ısırıyordu keyfi yerindeydi. İlacı çay kaşığının ucu kadar suluğuna koydum. İlacı verdikten hemen sonra hayvan kaskatı kesildi, ayakları tutmadı, kanat çırpmaya başladı, tepkisi gitti, kafası tepeye bakmaya geriye doğru bakmaya başladı yarası daha derinleşmesin diye kanadını kapatıp elime aldım ve sonrasında titremeye başladı 3 dakika boyunca titredi sonrasında kalbi durdu öldü. Veterinerin verdiği Antibiyotik İlaç Epimycin . Suyuna buğday tanesi kadar karıştırın verin ama bugün içmez damlalıkla verin dedi. İlacı vermeden önce iyiydi yarası bile neredeyse toparlamıştı sadece biraz üzgündü.
Ölüm sebebi ne olabilir? Verdiği ilaç tehlikeli bir ilaç mı?

Boncukkuş12345

Yeni Üye
Çok üzüldüm kuşunuza😔Allah sabır versin sizlerede inşallah 😔

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba başınız sağ olsun kuşun hastalığının hangi evresindeydi bunu bilmek lazım veterinerin bile isteye bir şey yapacağını sanmıyorum kuşların ev ortamlarında en iyi bakıma ihtiyacı olduğunu düşünüyorum rutin olarak hangi takviyeleri veriyordunuz ?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Öncelik başınız sağolsun 😥 şimdi dediğiniz ilaca internetten baktım da tavuklara kuşlara verilen bir antibiyotikmiş. Uzman arkadaşlarımız belki antibiyotiğin içeriğini biliyorlardır. Ama ilacı verdikten hemen sonra kaskatı kesilmiş daha mideye inmeden yada hemen indikten sonra o kadar belirti verir mi bilemedim. 🙁 Ama zehirlenme vakası da olabilir. Kesin şu sebepten öldü demek zor 🙁 gittiğiniz veteriner kanatlılardan anlayan miydi

thekerem

Yeni Üye
Merhaba başınız sağ olsun kuşun hastalığının hangi evresindeydi bunu bilmek lazım veterinerin bile isteye bir şey yapacağını sanmıyorum kuşların ev ortamlarında en iyi bakıma ihtiyacı olduğunu düşünüyorum rutin olarak hangi takviyeleri veriyordunuz ?
kedi ısırmış kanat altından ama veterinerin sürdüğü ilaç iyi geldi. akşama yarasındaki o kötü hal çok kalmamıştı. kanadı da kırılmamıştı. bana kuş eşyaları satan yer o veterineri önermişti ama veterinerin google yorumlarında cok fazla kötü yorum var ben de kuşun derdinden hemen nereye gitsem kardır diye bakmadan gittim. yorumlarında kedi kısırlaştırmalarında hep parca unuttuklarını soyluyolar ve baska veterinere gidip duzeltmek zorunda kalmışlar.

thekerem

Yeni Üye
Öncelik başınız sağolsun 😥 şimdi dediğiniz ilaca internetten baktım da tavuklara kuşlara verilen bir antibiyotikmiş. Uzman arkadaşlarımız belki antibiyotiğin içeriğini biliyorlardır. Ama ilacı verdikten hemen sonra kaskatı kesilmiş daha mideye inmeden yada hemen indikten sonra o kadar belirti verir mi bilemedim. 🙁 Ama zehirlenme vakası da olabilir. Kesin şu sebepten öldü demek zor 🙁 gittiğiniz veteriner kanatlılardan anlayan miydi
o arada geçen süre cok aklımda değil dün gece yaşandı hala bile ne kadar süre titredi ilacı verdikten sonra ne kadar süre sonra oldu tam bilmiyorum

thekerem

Yeni Üye
suyuna her hafta bi vitamini vardı ondan damlatıyordum. 3. yılı olucak suana kadar dışkısında bozukluk bile yaşanmadı

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Tekrar başınız sagolsun yeni bir can edinmek isterseniz ona daha iyi bakacağınızdan eminim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kedi ısırığı enfeksiyon yapar bu yüzden kurtuluşu zor oluyor başınız canınız sağolsun

Üst Alt