mahmutacetinn
Aktif Üye
- Hastalık Belirtileri
- Öğürme, tıksırma, kuyruk aşağıya doğru, kanatlar aşağı salık.
- Hastalık Belirti Tarihi
- 25 Haz 2023
- Kullanılan İlaç
- Röhnfried Entrobac Probiyotik
Merhaba, benim muhabbet kuşlarımdan dişi olan çok hassas bir hayvan öbürüne göre. Yaklaşık 5 yada 6 aylık bir kuş. 2 gündür sürekli boş boş öğürme hareketi yapıyor, ağzından kusmuk veya sıvı çıkmıyor. Arada hapşırık gibi ses çıkartıyor. Zaten yavruluğundan beride solunum sıkıntısı var vik vik ses çıkıyor. Uçtuğu veya heyecanlandığı zaman özellikle. Velhasıl esas konuya geleyim, bu öğürme olayı beni çok korkutuyor. Rahatsızlığının sebebini bilemedim, yaşadığım yerde adam akıllı kanatlı veterineri yok, önceden antibiyotik aldığım veterineri aradım 1 tane bebek aspirinini suluğa karıştırın birde 4 damla kadar elma sirkesi damlatın bağırsak florasını yeniler dedi. Sabah ilk işim onu yapmak olsu fakat sonra internette riskli olduğunu ve beyin kanaması mide problemleri gibi şeylere sebep olduğunu okuduğum için akşam üzeri suluğu boşalttım ve internnetten aldığım Röhnfried Entrobac Probiyotiği suluklarına koydum. Sanki yem yemesi azalmış gibiydi o yüzden dal darı koydum onu yiyor. Ekte videosu ve dışkı fotoğrafı olacak, lütfen görüş ve tavsiyelerinizi belirtirseniz çok sevinirim. ( Ayrıca evin ısısı 34 dereceye ulaştığı için klimalı odamda tutuyorum kuşları fenalaşmasınlar diye klima yukarıya kuşlardan uzağa üflüyor ve 24 derecede düşük fan hızında, bunun bir zararı olur mu)
Streamable Video
Streamable Video
Streamable Video
Streamable Video
Son düzenleme: