• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kuşum nefes alırken çıt çıt ses çıkarıyor

Sudey

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
tuy kabartma
Nefes alırken kuyruk kaldırma
Nefes alırken ses çıkarma
merhaba yaşı kaç bilmiyorum ama 2020 Kasımdan beri bizimle geldiğinde yavru da değildi. Her zaman narin bir kuştu zaten soğuk almasın hasta olmasın diye dikkat ediyordum geçmişte burnu tıkanmıştı daha önce onun dışında bir sorun olmamıştı ama çok akıllı babam yazın biz şehir dışındayken kuşları geceleri üstüne kilim örterek balkonda bırakıyor zaten sıcak diye o zamandan beri iyice hasta bu sesler yaz sonunda geliyordu sonra geçti kısın da burnunda kanama olmuştu sıcak tuttum dikkatle baktım duzeldi ama bu sefer de böyle oldu en başta çok halsiz değildi yine iyidi bu hafta çok kabarttı kendini hep uysaldı ama iyice uysallaştı acaba ne yapmalıyız arada kafasını kusar gibi indirio kaldırıyor kursak enfeksiyonu mu dedim ama başka belirti yok ama normalden az yiyor ( normalde az yer) dıskısı da anormal değil yaninda erkek kuş var o çok iyi bi problemi yok. çok üzülüyorum iyi bakamadım diye lütfen yardımcı olun veteriner de yok kuşlardan anlayan Video burda

Sudey

Yeni Üye
merhaba yaşı kaç bilmiyorum ama 2020 Kasımdan beri bizimle geldiğinde yavru da değildi. Her zaman narin bir kuştu zaten soğuk almasın hasta olmasın diye dikkat ediyordum geçmişte burnu tıkanmıştı daha önce onun dışında bir sorun olmamıştı ama çok akıllı babam yazın biz şehir dışındayken kuşları geceleri üstüne kilim örterek balkonda bırakıyor zaten sıcak diye o zamandan beri iyice hasta bu sesler yaz sonunda geliyordu sonra geçti kısın da burnunda kanama olmuştu sıcak tuttum dikkatle baktım duzeldi ama bu sefer de böyle oldu en başta çok halsiz değildi yine iyidi bu hafta çok kabarttı kendini hep uysaldı ama iyice uysallaştı acaba ne yapmalıyız arada kafasını kusar gibi indirio kaldırıyor kursak enfeksiyonu mu dedim ama başka belirti yok ama normalden az yiyor ( normalde az yer) dıskısı da anormal değil yaninda erkek kuş var o çok iyi bi problemi yok. çok üzülüyorum iyi bakamadım diye lütfen yardımcı olun veteriner de yok kuşlardan anlayan Video burda
Lütfen cevaplayın ya

altair

Paylaşımcı
@Şehmus BAKIR belki yardım edebilir

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba, geçmiş olsun ilerlemiş bir solunum problemi var, kaç gram biliyor musunuz

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Maalesef bilgim yok ölçmek için cihazımda yok ama zayıf
Maalesef ilerlemiş enfeksiyon bu nedenle kanatlı uzmanı görmeli gerekirse oksijen alması gerekebilir, balkonda olmamalı, hava akımı almamalı, istanbulun neresinde oturuyorsunuz hekim bakalım

Sudey

Yeni Üye
daha önce hiç veterinere götürmediğim için bilmiyorum ne kadar ister ortalama ona göre bursumdan cekicem

Sudey

Yeni Üye
Bu ikisi var bir görüş derim 🙏🌸 Şu an evde okaliptüs yağı varsa sıcak suyu bir kaba koy içine 1-2 damla damlat kafesin yanına koy 🙏🌸
ve okaliptus yağını su sogudukca yenilemeli miyim 1 kere yapmak ya da uyuduğu zamanlar mı yapmalıyım

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Ablacım muayene ücreti 1000 tl, röntgen isterse ve ilaçlarla ne kadar olur bilmiyorum ama pahalı, okaliptüs yağı 5-10 dakika kadar kafese hafif kokusu gelecek şekilde dursun 🙏 Veya ağzına bir damla o yağdan damlatabilirsiniz 🌸

Sudey

Yeni Üye
Ablacım muayene ücreti 1000 tl, röntgen isterse ve ilaçlarla ne kadar olur bilmiyorum ama pahalı, okaliptüs yağı 5-10 dakika kadar kafese hafif kokusu gelecek şekilde dursun 🙏 Veya ağzına bir damla o yağdan damlatabilirsiniz 🌸
minicik bir canlı için ne kadar para bunlar ya o kadar moralim bozuldu ki ağlıyorum veteriner ücretini karşılamaya gücüm yetmez maalesef alternatif bulacağım ilginiz için teşekkür ederim 🙏🏻

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
minicik bir canlı için ne kadar para bunlar ya o kadar moralim bozuldu ki ağlıyorum veteriner ücretini karşılamaya gücüm yetmez maalesef alternatif bulacağım ilginiz için teşekkür ederim 🙏🏻
O zaman şöyle yapın, mamaist.comdam neftor alın bölünmüş olarak ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
tamamdır benzer sorunları olan birisine kekik çayı önermişsiniz onu da uygulayacağım okaliptusla beraber sağolun çok çok teşekkür ederim
Rica ederim, neftor da iyidir temin edebilirsiniz 🙏🌸

Üst Alt