• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum kuyruğunu sallıyor ve ilaç sonrası halsizlik

limonkusumm01

Yeni Üye
Merhaba, 3 aydır muhabbet kuşum nefes alırken tık tık ses çıkarıyor ve kuyruğunu da nefes alışıyla beraber aşağı yukarı sallıyor. Nefes açıcı atemfrei ve kekik çayı vs düzenli kullandık ama etki etmedi, yine de yemesi içmesi iyiydi, konuşup, uçuyordu. Ama eskiden uçabildiği yerlere şimdi uçtuğunda nefes nefese kalıyordu. Daha sonra veteriner yakınımıza danışarak largopen olması lazım antibiyotik kullandık hapı parçalayıp suyuna koyuyorduk ama o da etki etmedi. Sonra atemfreiyi tekrar vermeye başlamıştım, ondan mı etkilendi bilmiyorum balgam gibi salya kustu bir kaç kere, bizde ilçemizdeki veterinere dün sabah götürdük. Ama o da kuşun hastalığından anlamıyordu, istanbuldaki arkadaşına sormuş. o da sabah akşam bir damla insülin, metpamid şurup sabah akşam 4 damla, amoklavin 200,28mg sabah akşam 4 damla, mikostatin 100.00IU şurup sabah akşam 4 damla verdi. Kuşum elimizde tutmaya alışık değil, ilaçları şırıngayla vermeye çalışırken de sürekli kaçmaya çalışıyor o yüzden 4 damla veremedik, hepsinden anca birer damla verebiliyoruz. Onları içince de kafasına da bulaştı ve tüyleri yapış yapış kaldı, sürekli halsiz duruyor dün akşam anca yemek yiyip su içti. Bugünde vermeye çalıştım, yine aynı birer damla verebildim ve yine uyuyor sürekli ve hayata küsmüş gibi duruyor. Elimi uzattığımda korkuyor elime gelmeye. Ayrıca çok yiyemediği için kaka da çok yapmıyor, yapınca bazen beyaz yapıyor bazen açık yeşil gibi yapıyor. Halen nefes alırken tık tık ediyor. İlaçları vermeye devam etmeli miyim bilmiyorum, ne yapmalıyım? Onun için çok endişe ediyorum, lütfen yardımcı olun.

zezeynep

Yeni Üye
Merhabalar. Bizde aynı şekil solunum yolundan dolayı veterinere gitmiştik. Açtığım konumda da belirttim. Kısa uçuyor nefes nefese kalıp tıksırıyordu zor nefes aldığı belliydi. Bize 2 hafta sürelik bi plan hazırladı her gün bir damla mikostatin ve suyuna katmalık sarı bi toz verdi iki günde bir de okaliptus yağı kullandık nefesini açsın diye arada da kısa uçuşlar yaptırdık. Şuan daha rahat uçup nefes alıyor. Okaliptus yine devam ediyoruz destek olması için. Dal darı çok severler vermediyseniz deneyebilirsiniz. Bunu bunu yap diyemiyorum bilgim olmadığından sadece benzer durumlar diye söylemek istedim. Umarım çocuğunuz hemen en güzel şekilde iyileşir.

Son düzenleme:

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun videosunu çekip streamble.com üzerinden atabilir misiniz

limonkusumm01

Yeni Üye
Merhabalar. Bizde aynı şekil solunum yolundan dolayı veterinere gitmiştik. Açtığım konumda da belirttim. Kısa uçuyor nefes nefese kalıp tıksırıyordu zor nefes aldığı belliydi. Bize 2 hafta sürelik bi plan hazırladı her gün bir damla mikostatin ve suyuna katmalık sarı bi toz verdi iki günde bir de okaliptus yağı kullandık nefesini açsın diye arada da kısa uçuşlar yaptırdık. Şuan daha rahat uçup nefes alıyor. Okaliptus yine devam ediyoruz destek olması için. Dal darı çok severler vermediyseniz deneyebilirsiniz. Bunu bunu yap diyemiyorum bilgim olmadığından sadece benzer durumlar diye söylemek istedim. Umarım çocuğunuz hemen en güzel şekilde iyileşir.
teşekkür ederim anlattığınız için, düzenli kullandırmaya çalışacağım inşallah geçer

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
bir keresinde çok kaşındığı için ensesine bir şey damlatmışlardı o olabilir mi, ama üzerinden baya geçti
Siz vilmectin ense damlası temin edin, ensesine bir damla derisine iyice masaj yaparak yedirin, 10 gün sonra tekrarlayın eğer hafiflerse hava kesesinde problem var demektir 🙏 Mamaist.com whatsapp hattından alabilirsiniz vilmectini 🙂

limonkusumm01

Yeni Üye
Siz vilmectin ense damlası temin edin, ensesine bir damla derisine iyice masaj yaparak yedirin, 10 gün sonra tekrarlayın eğer hafiflerse hava kesesinde problem var demektir 🙏 Mamaist.com whatsapp hattından alabilirsiniz vilmectini 🙂
teşekkür ederim, peki o yazdığım ilaçları kullanmaya devam edeyim mi, dediğim gibi 4 değil her birinden birer kez anca verebiliyorum

Üst Alt