• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum kusuyor ve agresifleşti.

ualtuntas

Yeni Üye
Merhaba,

5 ay önce sahiplendiğimiz yaklaşık 1,5 yaşında sonradan erkek bir muhabbet kuşum var. İlk zamanlarda çok kolay olmasa da bir etkileşim kurdum ve sonrasında bana çok güzel bağlandı. Oyun oynuyoruz, öpüyoruz, hiçbir sorun yoktu. Son zamanlarda, birden bire aşırı derece agresifleşti ve durmadan ısırma eğiliminde. Dışarı saldığımız anda elimizde bir nesne varsa onu almaya çalışıyor, vermediğimizde ciddi derecede ısırıyor. Kalamar kemiğini ilk taktığımda ilk başlarda hiç yanına yaklaşmadı, yaklaşık 1 aydır kafeste ondan kaçıyordu adeta. Sonradan tadını aldı ve ayrılmaz oldu, 1 haftada yarısını tüketmiştir. Bundan sonra da agresifliklerle beraber kusma başladı. İlk farkettiğimde kalamar kemiğinin üstü kusmuğuyla kaplanmıştı. Kalamar kemiğinin dokunduğunu düşünerek kaldırdım, gaga taşına sardı bu sefer de ama değişen bir şey olmadı. Agresiflik ve kusma durumu devam ediyor. (Ekte kusmuğunu ekledim.) Kustuğu gibi bir de kusmuğunu yiyor. Kafesini sürekli temizliyoruz, soğukta kalmasını engelliyoruz. MultiVitaminini de veriyoruz, dışkısında bir problem de yok. Okuduklarıma göre bu yaşta bir kuşun kızışmasından dolayı böyle davranabileceği yazıyordu ama eş almak istemediğimiz için başka bir şekilde çözüm arayışı içerisindeyiz. Tavsiyelere açığım.

Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Önden cere gözükecek şekilde bir fotoğraf ve kısa bir videosunu eklermisiniz. Yalnız bu durumun aşırısı sıkıntı bakteri için birebir bi ortam dediğiniz gibi sürekli dezenfekte etmeniz gerekir ve her seferiden bu şekilde oluyorsa gaga taşı ve kalamar kemiğini atmanız gerekir yanına eş almayı düşündünüz mü?

ualtuntas

Yeni Üye
Yanına eş almayı düşünmüyoruz. İkinci bir kuşla beraber ilgisinin kaybolmasından korkuyoruz (ki şuanki durumu da çok iyi değil) hem de bakımı açısından zor olacak bizim için. Videosunu ve fotoğrafını ekliyorum. Videoda gördüğünüz gibi kafesten içeri elimi sokmaya çalıştığım anda ısırma eğiliminde. Normalde hiç böyle bir davranışı yoktu, elime gelmeyi sevmezdi ama yine de kendini sevdirirdi.

Watch WhatsApp Video 2024-12-11 at 21.58.40 | Streamable

Ekli dosyalar

ualtuntas

Yeni Üye
Bir de çok fazla dal darıya sardı bu arada. Onun bir etkisi olmuş olabilir mi? Resimde gördüğünüz kısmı yaklaşık bir gün içerisinde bitirdi.

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Yanına eş almayı düşünmüyoruz. İkinci bir kuşla beraber ilgisinin kaybolmasından korkuyoruz (ki şuanki durumu da çok iyi değil) hem de bakımı açısından zor olacak bizim için. Videosunu ve fotoğrafını ekliyorum. Videoda gördüğünüz gibi kafesten içeri elimi sokmaya çalıştığım anda ısırma eğiliminde. Normalde hiç böyle bir davranışı yoktu, elime gelmeyi sevmezdi ama yine de kendini sevdirirdi.

Watch WhatsApp Video 2024-12-11 at 21.58.40 | Streamable
Gaga taşını kıskanıyor maalesef sizden bu yüzden bu şekilde davranıyor :giggle: Evet eş ilgiyi azaltır istisnalar oluyor ama bebekten yetişenler çoğunlukla yine de @Demet bükay ve @Aslı Ö. arkadaşlarımda bir baksın.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bir de çok fazla dal darıya sardı bu arada. Onun bir etkisi olmuş olabilir mi? Resimde gördüğünüz kısmı yaklaşık bir gün içerisinde bitirdi.
Merhaba bu beyefendi kur kusması yapıyor, kalamarı, gaga taşını eş gibi görüp kusuyor😔🤲
Maşallah çok da yakışıklı 🥰🐦
Kısacası agresiflik, kusmalar, hepsi çifleşme isteğinden, kızgınlaşmış bir erkek 🤲🥰
Tarık hocamın da belirttiği gibi kafesi temizleyin lütfen, kusmuk kursaktan geldiği için hava ile birleşince bakteri yapar
Yulaf, elma dilimi (çekirdek olmadan) banyo ve kafes dışı uçuş kızgınlığı azaltır
Havuç nane çoğaltır

ualtuntas

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Mümkün olduğunca kafes dışı uçuş için salıyoruz. Diğer ürünleri de dahil etmeye çalışıcam. Gaga taşı ve kalamarı bir süre kafesten dışarı aldım. İlk günlerdeki gibi sakin dönemlerimize döneriz umarım. Olmazsa, onu da doğası gereği bu isteğinden mahrum etmek istemem, her ikimize de eziyet olmasın :)

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Mümkün olduğunca kafes dışı uçuş için salıyoruz. Diğer ürünleri de dahil etmeye çalışıcam. Gaga taşı ve kalamarı bir süre kafesten dışarı aldım. İlk günlerdeki gibi sakin dönemlerimize döneriz umarım. Olmazsa, onu da doğası gereği bu isteğinden mahrum etmek istemem, her ikimize de eziyet olmasın :)
Rica ederim 😊🤲eş almanız en sağlıklı yöntemidir, size olan ilgisinin azalacağını sanmıyorum 7-8 aylık kızgınlıkta olan genç bir prenses çok yakışır😊🐦

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bazı kuşların libidoları yüksek oluyor maalesef. Bunu engelleyemezsiniz. Parlak cisimler nesneler mümkün mertebe olmasın kafeste. Kızgınlığı arttırıcı besinler vermeyin. Demet abla gerekli besinleri söylemiş zaten. Ama yavrunuzun yaratılışı o şekilde olduğu için buna çözüm yok. Diğer bir husus siz özellikle hijyene çok dikkat edin. Bu kusmuklar temizlenmezse kursak mantarı riskini fazlasıyla arttırır. 🌸

ualtuntas

Yeni Üye
Merhaba tekrardan,

Benzer bir konu için size danışmak istediğim bir şey vardı. Erkek muhabbet kuşuma yaklaşık bir hafta önce eş aldım. Eşi kendisinin seçmesi için güvendiğim bir petshopa gidip belli bir süre kafes içerisinde izledik. En çok ilgilendiği dişi kuşu da en sonunda seçtik ancak eve geldiğimizde bizim kuşun hareketleri bir türlü değişmedi. Bulduğu sivri, köşe noktalara kusuyor, dişiyle hiç ilgilenmiyor gibi. Çifleşmeleri için ortamı da hazırladım ama Dişi alınca düzelir diye düşündük ama bir türlü yatıştıramadık. Evin içinde salıp yatışsın diyoruz ama nafile yastık uçlarına yaptıklarını görmek bizi korkutur oldu 😀 Dişi ile acaba eş tutmadı mı, zamana bırakalım alışırlar dedik ama bizimkinin kızgınlığı daha da artıyor ama dişiyle ilgilenmiyor ya da ilgilenemiyor anlayamadım. Bir yorumunuz var mıdır?
Çok teşekkürler şimdiden 😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba tekrardan,

Benzer bir konu için size danışmak istediğim bir şey vardı. Erkek muhabbet kuşuma yaklaşık bir hafta önce eş aldım. Eşi kendisinin seçmesi için güvendiğim bir petshopa gidip belli bir süre kafes içerisinde izledik. En çok ilgilendiği dişi kuşu da en sonunda seçtik ancak eve geldiğimizde bizim kuşun hareketleri bir türlü değişmedi. Bulduğu sivri, köşe noktalara kusuyor, dişiyle hiç ilgilenmiyor gibi. Çifleşmeleri için ortamı da hazırladım ama Dişi alınca düzelir diye düşündük ama bir türlü yatıştıramadık. Evin içinde salıp yatışsın diyoruz ama nafile yastık uçlarına yaptıklarını görmek bizi korkutur oldu 😀 Dişi ile acaba eş tutmadı mı, zamana bırakalım alışırlar dedik ama bizimkinin kızgınlığı daha da artıyor ama dişiyle ilgilenmiyor ya da ilgilenemiyor anlayamadım. Bir yorumunuz var mıdır?
Çok teşekkürler şimdiden 😊
Merhaba 😊Dişinin erkeği beğenmesi daha önemli, genelde erkekler seçici değildir

ualtuntas

Yeni Üye
Merhaba 😊Dişinin erkeği beğenmesi daha önemli, genelde erkekler seçici değildir
Bizimkini kafese attıktan sonra dondu kaldı zaten 😄 Dişiler etrafında etrafında dolanmıştı, en sonunda karar verdiğimiz dişi kuşla bir tünekte beraber kaynaştıklarını da görüp karar vermiştik. Enerjisi tavan yaptı iyice ne yapacağımızı bilemedik :(

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bizimkini kafese attıktan sonra dondu kaldı zaten 😄 Dişiler etrafında etrafında dolanmıştı, en sonunda karar verdiğimiz dişi kuşla bir tünekte beraber kaynaştıklarını da görüp karar vermiştik. Enerjisi tavan yaptı iyice ne yapacağımızı bilemedik :(
Kızgın dişi tercih etmelisiniz, dişi istemediği zaman çifleşme olmaz malesef

Üst Alt