• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum kusma hareketi yapıyor ve ağızı kokuyor

dodo61

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
öğürme ve pis koku
Hastalık Belirti Tarihi
31 Ara 2022
Merhaba arkadaşlar. 3 4 gündür kuşumda aşağıdaki videoda olduğu gibi hareketler yaptığını fark ettim. Lakin her zaman bu şekilde değil gün içinde 1 2 kez bu tarz hareketler yapıyor. 2 gün öncede aynısını yapmıştı ve ağzından kan gelmişti çok az bir miktar. Ayrıca kuşum şu aralar aşırı derecede kötü kokmaya başladı. Sizce nesi var? Ne yapmalıyım?
Ek olarak kusması veya köpük çıkartma durumu yok, dışkısı normal nadiren de olsa az biraz sulu yapıyor. Gün içinde ve uyurken tünekte değil de kafes tabanında takılıyor arada sırada tüneğe çıkıyor.
Mantardan şüphelendiğim için kafesi her gün temizlemeye başladım. ve sirkeli suyunu fısfıs şişesine koyarak doğal dezenfekte etmeye çalışıyorum.
Ayrıca alt gagasının iç tarafının ucu siyahımsı olmuş. Sanki alt gagasının ucu çürüyor gibi görünüyor. Ama gagasında herhangi bir sıkıntı yok siyahımsı duruyor.

Son düzenleme:

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kursak mantarına benziyor dediğiniz belirtilere göre. Önceliğiniz kanatlı uzmanı olsun lütfen 🙏 yine de emin olmak için tünekte dururken bir video ve güncel dışkı fotoğrafı görebilir miyiz

dodo61

Yeni Üye
Güncel Dışkıları bu şekilde.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dışkı yiyor mu

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Sanmıyorum ama bazen kafesin dibinde duran yemleri almayı çalıştığını gördüm. O ara yemi alırken dışkıyı da alıyor mu bilemem.
Siz kuşa fungi stop ile kür yapın bence

Üst Alt