• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum kuruma hastalığına yakalanmış olabilir mi

Atalante

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Durgun
Yem yemesi azaldı
Hastalık Belirti Tarihi
22 Şub 2025
Kullanılan İlaç
Picatonic aves
Merhaba sitede yeniyim ama konu açmayı bilmiyorum ve sadece buradan mesaj atabilmeyi buldum ve aslında acil bir durumum var muhabbet kuşumla ilgili
Bana yardımcı olabilirmisiniz acaba
Bundan 5 gün önce erkek ve 4.5 yaşındaki muhabbet kuşum kafes içinde bi anda durakladı nefes alışı hızlandı ve bi anda hoplamaya başladı ama bir ayakları bi an felçli gibi oldu ve tutunamıyordu ben elimle tuttum ve bende bi veterinere götürdüm sadece elle muayene ile kursağının boş olduğunu ve jilet göğüs diyerek bana probiyotikli bir multivitamin verdi Picatonic aves isimli
1 gün arayla suyuna 2 ölçek olarak vermemi istedi(bir gün ver 1 gün verme olarak) akşama atakları arttı veterinerden gelince
Hemen suyuna ilk gün kullandım ataklar hafifledi hatta geçti diyebilirim şuan yok
Dışkısı normal, yemek yemesi normali kadar çok değil ama günlük olarak takip ediyorum ve yemediğinde kendim teşvik ederek yediriyorum, kusması yok.
5. Gündeyim şuan
Kuşum durgun ama arada bir ötüyor çoğunlukla durgun , normaldede çok hareketli bir kuş değildi
Bir kafes üreticisi ilaç verdi ve kullan dedi ama içinde çok sayıda ilaç varmış ve bu bana sakıncalı geldi sizlere sormak istedim
Yardımcı olursanız çok sevinirim ne yapmalıyım

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun dışkı resmini ve streamble.com üzerinden videosunu atabilir misiniz

Atalante

Yeni Üye
Son düzenleme:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Tamamdır, dışkımız maşallah çok iyi, ataksi geçirmiş bunun bir çok sebebi olabilir dmden yazdıgım şeyleri kullanalım bir de bt amin forte de verelim ek olarak haftada 2 gün

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Şu anki dışkısı rengi yeşil gibi resimde farklı çıkmışsa Watch unnamed | Streamable
Şu anki videosu Watch unnamed | Streamable
Şu anki durgunlaşması Watch unnamed | Streamable
2 gün önceki hali Watch unnamed | Streamable
İlk zamandaki (5 gün önce atak hali) Watch unnamed | Streamable
Rastladığım bir hareketi (bu 5 günde 1 defa rastladım) Watch unnamed | Streamable
Vitamin eksikliği de değil ngesizlik yapar
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim
Entrobac/ probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w/ multivitamin
BtAmin forte/ tüy kas kemik yapısını sinir sistemini güçlendirir

Üst Alt