• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum kursak mantarı

Azra nur

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma hareketi, sürekli ağzını açıp kapatma,kanatlarını açma,siyah ve köyü yeşil dışkı, yem ve su yiyip içmiyor.
Hastalık Belirti Tarihi
7 Haz 2023
Kullanılan İlaç
zolax,mikostatin
Merhabalar bundan 2 hafta önce kuşuma kursak mantarı teşhisi konuldu sürekli kusma hareketi yapıyor,dışkısı siyah veya kapalı yeşil oluyor kusması ve yemli dışkı yok ağzını açıp kapatıyor kanatlarını açıyor sürekli çok yazıfladı mikostatin kullandım 6 gün kadar fakat sonrasında öğrendim ki içerisinde vitamin varmış buda mantarı artırıyormuş ilacı hemen kesip zolax vermeye başladım fakat hem yemekten hem de sudan kesildi zorla ilaçlı suyunu içirmeye çalışıyorum fakat hiçbir etkisini görmüyorum günden güne daha da kötü olmaya başladı ve kuşum dışarıya çok alışık asla kafesine girmiyor her zaman kafamda ya da omzumda bu yüzden etrafında ne varsa yemeye çalışıyor kafesine koyduğumdada bana küsüp stres yapıyor ne yapmalıyım lütfen yardımcı olur musunuz?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba hoşgeldiniz
Mümkünse kuşunuzun videosunu görebilirmiyiz streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım ve güncel peçete üzerinde dışkı resmi görelim 👍 kilo kaybı yani kuruma olduysa destek vermek lazım yani elle besleme yapın zeolit tozu temin ederek günde bir kez zeolitli besleme ile destekleyin.ilaclar bağışıklığını düşürmüş bu yüzden probiyotik ve multivitamin temin ediniz,son olarak kursak mantarı teşhisini kim koydu?

Azra nur

Yeni Üye
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim kusura bakmayın dışarıda işlerim vardı yeni eve gelebildim ve geldiğimde yemli kusma veya dışkı buldum birazdan atıcam fotoğrafını zeolite tozunu ve probiyotiği yarın hemen alırım multivitaminim var normalde suyuna hep koyuyordum vitamin mantarı artırır denildiği için emin olamayıp dökmüştüm teşhisi evimin yakınındaki veterinerlerin hiçbiri kuşlara bakmıyordu bir pet shop önerdiler oradaki Adam söyledi.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhaba, video açılmıyor. Beyaz kağıt üzerine birikmiş dışkılarının da resmini görebilir miyiz? Ayrıca kursak mantarıysa bile insan ilaçları ile tedavisini önermiyoruz. Önce Video ve dışkı resimlerini görelim. Verdiğiniz ilacı kesin lütfen. Gerekliyse sadece kuşlar için üretilmiş ilaçla tedavi edilebilir. Ama elinizde röhnfried gerwit (multivitamin) ve entrobac (probiyotik) mutlaka olmalı. Kafestede her daim grit kuş kumu bulunmalı. Muktivitamininiz petshop ürünü ise kullanmayınız

rilish26

Müdavim
Benim kuşa da kursak mantarı tehşisi kondu ve bir tane kırmızı Mentol Okalyotüs olması lazım onu verdikten sonra başka 1 tüp veteriner başka bir ilaç verdi galiba içeriğindeki antibakteriyeli çıkartıp 3-4 tüp ağızdan tedavi sonrası kuşum eski haline döndü. Bence iyi bir kanatlı uzmanında ilaçları alıp ağızdan verin eğer teşhis kesinse.

Azra nur

Yeni Üye
Pardon yanlışlıkla yapmışım halla kullanmayı tam çözemedim, verdiğim ilaçları kestim bugün dediklerinizi almaya gittim fakat bulamadım sadece şehmus hocanın dediği grit kuş kumu bulabildim yarın da bulamazsam interneten sipariş vericem günden güne dahada çöküyor veteriner aradım bugün bu sitedeki yorumlarada baktım vetform isimli veterineri aradık çocuklarına bakmak için erken çıkmışlar saatleri bana pek uymuyor ama yinede götürmeye çalışıcam

Azra nur

Yeni Üye
Benim kuşa da kursak mantarı tehşisi kondu ve bir tane kırmızı Mentol Okalyotüs olması lazım onu verdikten sonra başka 1 tüp veteriner başka bir ilaç verdi galiba içeriğindeki antibakteriyeli çıkartıp 3-4 tüp ağızdan tedavi sonrası kuşum eski haline döndü. Bence iyi bir kanatlı uzmanında ilaçları alıp ağızdan verin eğer teşhis kesinse.

Azra nur

Yeni Üye
Haklısınız ben de veterinere götürücem durumuna göre hangi ilacı verirler bilemiyorum sayfada bu hastalıkta ilaç kullananlar genel olarak farklı ilaçlarla iyileştirmişler hangi ilaç iyi kötü gelir bilemediğim için en iyi sonucu umarım veterinerlerden alıcam

Azra nur

Yeni Üye
Tekrar attım bu kez düzgün gelmiştir umarım birazdan dışkısınıda çeker atarım

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Eğer İstanbulda oturuyorsanız Şehmus abi ile iletişime geçin,ona götürün yarın.Alacaklarınızı da ondan alırsınız, kargo ile vakit kaybetmezsiniz.

Son düzenleme:

pamukprens_26

Yeni Üye
Merhaba Duru veterinere mi götürdünüz acaba?

pamukprens_26

Yeni Üye
Evet oraya götürdüm başka kanatlı uzmanı yok çünkü eskişehirde sanırsam
Biz de Eskişehirdeyiz. Durunun 2 tüp ilacına başlayalı 10 gün oldu ama herhangi bir degişiklik göremedik henüz. Sizin tedavi süreci ne kadar sürdü acaba?

Üst Alt