• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kuşum kursak mantarı olabilir mi

bbusee

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
karnında yara ve ishal
Hastalık Belirti Tarihi
17 Şub 2022
Kullanılan İlaç
triflucan ve vitamin
merhaba muhabbet kuşum kaka yaparken bu şekilde yapıyor ve karın kısmında yara var gibi açılmış. veterinere götürdüğümde biz kuşlara bakmıyoruz elimde kalır dedi... ilk zamanlar ishaldi ama sirke ve triflucan kullandım 5 gün kadar biraz düzeldi. kusması yok ama halsiz. bir de kaka kısmının beyaz kısmı bir garip gibi. IMG_20220406_090727.jpg- YouTube

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dışkısı hiç normal değil ama hocalarımız daha iyi yorumlar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Sirke ve triflucan ikisi birbirine zıt büyük ihtimalle karaciğer ve pankreas zedelenmiş 🙄 iştahı nasıl? Yara dediğinizi görebilir miyim? Probiyotik verdiniz mi veya karaciğer koruma?

bbusee

Yeni Üye
Kuşun tünek üstündeki resmini görebilirmiyiz
Dışkının daha net resmi
Ne zamandır bu durumda yem tüketiyor mu?
Sirke vermeyin zararlı
Karnında bulunan yarayı da çekerseniz arkadaşlar daha net yorum yapar
6 Nisan 2022 şurada videoda vardı yarası sadece kaka yaparken çıkıyor gibi normalde göze fazla batmıyor şubattan beri böyle ama bi toparlıyor sonra tekrar dışkısında anormallik gözlemliyorum. yem yemesinde sıkıntı yok hatta çok bile yiyor. sirke iyi gelir diye yazıyordu nette üzüldüm keşke daha önceden buraya yazsaymışım.

Ekli dosyalar

bbusee

Yeni Üye
Sirke ve triflucan ikisi birbirine zıt büyük ihtimalle karaciğer ve pankreas zedelenmiş 🙄 iştahı nasıl? Yara dediğinizi görebilir miyim? Probiyotik verdiniz mi veya karaciğer koruma?
iştahı yerinde yem yemeye bayılıyor ama artık ben meyve vs vermiyorum daha fazla yanlış besleme yapmayayım diye probiyotik hep kullanıyordum 2 haftaya 1 ona devam ettim ayrıca bi şey yapmadım ama attığım linkte belli oluyor yarası bir de fotolarda birazcık sanırım dokunmaya korkuyorum acıtırım diye çok detaylı çekemedim o yüzden

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Videoyu yeni farkettim yarayi göremedim 🤔 morarma şeklinde mi ? Açık yara mi? Kuşunuz biraz yağlı görünüyor evde farklı bişey vermeyin spor yaptırın birde avichol karaciğer koruma temin ediniz 👍

bbusee

Yeni Üye
Videoyu yeni farkettim yarayi göremedim 🤔 morarma şeklinde mi ? Açık yara mi? Kuşunuz biraz yağlı görünüyor evde farklı bişey vermeyin spor yaptırın birde avichol karaciğer koruma temin ediniz 👍
keskin gibi beyaz tüyleri kıvrım kıvrım o bölgede genelde dışkıladığında ya da kabardığında görünür oluyor yoksa gözükmüyor ayrıca dışkısındaki gariplik beni tedirgin ediyor bir de kuşum 8 yaşında ve 8 yıldır hiç karşılaşmamıştım böyle bi durumla avicholu en kısa zamanda temin etmeye çalışacağım sizce kursak mantarı değil mi yani

bbusee

Yeni Üye
Arkadaşlar sonunda şehir dışında uzman bir veteriner hekime götürebildim. bu sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olsun diye yazmak istedim. evet kuşumda %20 oranında kursak mantarı varmış ve bu mubişler için oldukça tehlikeli bir oranmış. kafesin tabanına kağıt koymayın dedi çünkü dışkıyı emmiyormuş o kağıtlar. ya havlu kağıt ya da kuş kumu koymamı istedi. triflucan için ise kuş çok ama çok kötü durumda değilse kullanılmaması gereken kuşlarımız için yasaklı bi ilaç olduğunu söyledi. ilaç ve probiyotik verdi. bunlar: Crystalin animal health drops(10 gün boyunca suyuna 1 - 2 damla aynı zamanda ağzına da 1 damla) ve Florwel probiyotik(yeminin içerisine çeyrek çay kaşığı kadar ve yemini her değiştirdiğinizde yenileyerek koyunuz. ) sirke içinse el yapımı değilse kullanılmamalıymış. ama el yapımı olanın suyuna 1 damlası oldukça faydalıymış. Bu süreçte sadece yemle beslememiz gerekiyormuş. (meyve vs. hepsi yasak 10 gün boyunca) bööyle yani arkadaşlar umarım yardımcı olabilmişimdir. Bu arada Çapkınım iyileşti karnındaki o yarık gibimsi şey de kapandı dışkısı da küçüldü. Ama her an tekrar edebilecek bi hastalıkmış hiçbir zaman tam olarak iyileşmezmiş elimizden geldiğince bakalım...

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Öncelikle doğru hekimi bulduğunuz için adınıza sevindim 🙏🏻 kullandığınız ilaçlarla toparlar tatlış oğlan 🙂 çok geçmiş olsun 🙏🏻

bbusee

Yeni Üye
Öncelikle doğru hekimi bulduğunuz için adınıza sevindim 🙏🏻 kullandığınız ilaçlarla toparlar tatlış oğlan 🙂 çok geçmiş olsun 🙏🏻
çokk teşekkür ederiz💜 fakat ilaçlarını bıraktığım anda tekrar fenalaşmaya başladı tekrar götürme imkanım da yok şu an yine huzursuz zamanlar bizi bekliyor galiba ne yapacağımızı düşünüyoruz...

Üst Alt