• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum kursağından çok fazla yem çıkarıyor

beyza7

Yeni Üye
Erkek muhabbet kuşum geceden beri ilk kez bu kadar fazla yem çıkardı kursağından. Enerjisinde herhangi bir azalma yok. Dışkısında da değişiklik yok. Gaga taşı ve tozu kullanıyor. Ayrıca suyuna düzenli olarak vitaminlerini ekliyorum. Mama değişimi yapmadım. Geceleri bu salıncağında uyuyor ve durduğu yerin altındada aynı böyle kursaktan çıkarılmış yemler gördüm sabah. Hatta çıkardıklarını tekrar yediğini gördüm. İlk defa muhabbet kuşu besliyorum. Bu kadar fazla yem çıkarması normal mi yoksa veterinere götürmeli miyim?

Doğacı

Eski Forumcu
Merhabalar Beyza hanım
Kusmuğu salyalı ve ekşimsi kötü kokulu mu? Başka belirtiler var mı?
Beyaz peçete üzerine yaptığı birikmiş dışkı fotoğrafını ve 30 saniyelik kısa bir videosunu paylaşır mısınız kuşun görelim. Ayrıca kuşa verdiğiniz yem ve vitamin markalarını yazar mısınız?Sebze meyve ekmek ballı kraker vs veriyorsanız belirtin. İçme suyu olarak ne veriyorsunuz arıtma suyu, çeşme suyu vs? Grit kuş kumunuz var mı ? Mineral blok taşı, kalamar kemiği var mı? Gaga taşı ve mineral blok taşı hangi marka ?

Ekli dosyayı görüntüle 57147

beyza7

Yeni Üye
Evet kusmuk şeffaf salyalı ama kokusu yok. Sebze olarak marul ve biber veriyorum haftada 1 2 gün. Ballı kraker hiç vermedim. İçme suyu olarak arıtma su kullanıyorum her gün mutlaka yeniliyorum hem suyunu hem mamasını. Kalamar kemiği var ama kullanmıyo. Akspet mineralli gaga taşı olarak satın almıştım onu kullanıyor. Kuş kumu var kullanıyor. Şuan uykuya geçtiği için video paylaşamıyorum. Çok enerjik ve hareketli bir kuş. Bir oda içerisinde kafesin kapısı hep açık serbest dolaşıyor. Bugün tüm gün gözlemledim hareketliliğinde hiçbir değişiklik yok. Enerjini aynen yerinde.

myilmaz

Aktif Üye
Evet kusmuk şeffaf salyalı ama kokusu yok. Sebze olarak marul ve biber veriyorum haftada 1 2 gün. Ballı kraker hiç vermedim. İçme suyu olarak arıtma su kullanıyorum her gün mutlaka yeniliyorum hem suyunu hem mamasını. Kalamar kemiği var ama kullanmıyo. Akspet mineralli gaga taşı olarak satın almıştım onu kullanıyor. Kuş kumu var kullanıyor. Şuan uykuya geçtiği için video paylaşamıyorum. Çok enerjik ve hareketli bir kuş. Bir oda içerisinde kafesin kapısı hep açık serbest dolaşıyor. Bugün tüm gün gözlemledim hareketliliğinde hiçbir değişiklik yok. Enerjini aynen yerinde.
Ben birçok yerde arıtma su verilmemesini okudum. Bende de arıtma var ama kuş için marketten şişe alıp veriyorum 🙏🏻
Yine de yetkililer daha iyi bilgi verecektir

Doğacı

Eski Forumcu
Salyalı kusmayı takip edin,bir daha kusacak mı bakalım.. Marul da kusturabilir zaten çok marul vermeyin hiç vermeseniz de olur. Marul verirseniz eğer 15 günde 1 kez küçük parça verebilirsiniz. Biber verilebilir ama yine kararında,her hafta vermenizi tavsiye etmem. Arıtma cihazınızda uv filtresi yoksa o suyu kuşa vermeyelim,çünkü uv filtresiz arıtma cihazları kuşlara uygun değil. Kapalı şişe suyu alabilirsiniz. Suyunu her gün yenilemek güzel. Mama en fazla 2 saat dursun. Akspet markasını bilmem, yapıştırıcı ile yapıştırılan mineral blok taşları ve alçıdan yapılmış gaga taşlarını kullanmayın kursak mantarı yapabilir. Kuş kumu olarak beyaz kristal değil de grit kuş kumu kullanılmalı. Bu yem markasını tavsiye etmiyoruz değiştirmenizi öneririm,Versele Laga tavsiye ederim. Boyalı ekmekli yemler asla kullanılmamalı,ekmek,ballı kraker verilmemeli.Takviye olarak Röhnfried marka öneriyoruz profesyonel,sitenin sponsoru olan mamaistten @Şehmus BAKIR beyden alabilirsiniz uygun fiyatlı ve güvenilir.. Petsopvari vitaminler faydalı olmaz pek.

beyza7

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için, mama ve suyunu hemen değiştireceğim.