• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! !MUHABBET KUŞUM KIRMIZI DIŞKI YAPTI!

Umut0

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
3 Ara 2022
(Resimde pek belli olmuyor ama beyaz yer de biraz kırmızı ve geri kalan yer de kırmızı renk)
Arkadaşlar selam, muhabbet kuşum tahmini 1-2 saat önce kırmızı kurşun kalemin ucunu yedi, gagası, dili hep kırmızı oldu (özellikle dili). Sonra da dışkısını kırmızı renkte yaptı (resimler mevcut). Acaba kırmızı kalem yediği için mi yoksa başka bir sorun oldu da tesadüfen mi böyle oldu, eğer bir sorun varsa ne yapmamız gerekir?
Yardımcı olursanız çok minnettar olurum
İyi Günler.

(1. Ve 2. Dışkı fotoğrafları mevcuttur)Ekli dosyayı görüntüle 37545
Ekli dosyayı görüntüle 37546

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Ne yediğini bilmiyoruz ya da hastalık kaynaklı olup olmadığını. Altına tekrar beyaz peçete serin. Dışkıları tekrar gözlemleyelim. Kuşunuzun kısa bir videosunu ve tünekteki fotoğrafını görebilir miyiz?

Umut0

Yeni Üye
Ne yediğini bilmiyoruz ya da hastalık kaynaklı olup olmadığını. Altına tekrar beyaz peçete serin. Dışkıları tekrar gözlemleyelim. Kuşunuzun kısa bir videosunu ve tünekteki fotoğrafını görebilir miyiz?
Öncelikle cevap verdiğiniz teşekkü ederim.
Kuşum'un tünekdeki resmini attım, gece olduğu için herhal pek hareketsiz, normalde öterdi, aynı zamanda bu aralar ayakları hep soğuk ve kendini kabartıyor.Teşekkür ederim, İyi Günler.Ekli dosyayı görüntüle 37547

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşuda görelim nedir neyin nesi kısa Bir video ekleyin bir bakalım birde bugün farklı bişey verdiniz mi? İştahı nasıl? yumurta var mı?

Umut0

Yeni Üye
Kuşuda görelim nedir neyin nesi kısa Bir video ekleyin bir bakalım birde bugün farklı bişey verdiniz mi? İştahı nasıl? yumurta var mı?
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Maalesef videoyu atamıyorum hata veriyor, ama resmini atabilirim.
Çok şükür iştahı yerinde, bugün farklı bir şey vermedik ama kağıt kemirdi, kalmasına baktığımızda yumurta yok gibi gözüküyor. Kafeste de gece olduğundan herhal pek durgun.
Teşekkür ederim, İyi Günler.Ekli dosyayı görüntüle 37548

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici

Umut0

Yeni Üye
Buyurun Video burda

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Bence kuşunuzun kuyruğundaki sekme çok fazla. Kuyruğunu net görebileceğimiz kısa bir video daha atabilir misiniz? Belki solunum problemi mevcuttur.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Evet kuyruktaki sekme fazla. Ne zamandır kuşunuz böyle? Kırmızı kalem yemeden önce de şikayetleriniz vardı herhalde?

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Tünekleri temizlemeniz gerekiyor kuşun hastalık kapmaması için. Birde plastik tünek yerine tahta tünek kullanmanız gerekir.

Umut0

Yeni Üye
Evet kuyruktaki sekme fazla. Ne zamandır kuşunuz böyle? Kırmızı kalem yemeden önce de şikayetleriniz vardı herhalde?
Kuyrugu uzun zamandır aynıydı ama daha önce çok şükür hiç şikayetimiz olmadı dışkısının rengi sadece kalem yedikten sonra böyle oldu, kuyruğunun sekmesi ne anlama gelir onu da soylermisiniz ve napmamiz gerektiğini

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Solunum problemi olabilir ama benden daha usta olan @Şehmus BAKIR ve @Feyza T. @Bahar Y. en doğru teşhisi koyabilir. Lütfen takipte kalın ve gelişmeleri bu konudan paylaşmaya devam edin.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Zaten etiketledim onlar online olduklarında konuya bakacaktır. Siz kuşu ve de konuyu takipte kalın.

Umut0

Yeni Üye
Zaten etiketledim onlar online olduklarında konuya bakacaktır. Siz kuşu ve de konuyu takipte kalın.
Zamanınızı ayırıp yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim efendim inşallah bir sıkıntı olmaz.
İyi geceler.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ek olarak, o salıncağı tünek yerindeki pembe boyayı da kemirmiş ve bunlar kuşunuzu zaman içinde zehirler. Lütfen boyasız ve plastik olmayan oyuncak ve tünekler kullanalım 🙏 kuşunuzda yumurta olmadığından eminseniz yani popoda sertlik yoksa solunum sıkıntısı olabilir. Yarın gündüz yandan net görünecek şekilde video görelim lütfen, ve dışkı takibine devam edelim. Probiyotik ve multivitamin kullanıyor musunuz?

Umut0

Yeni Üye
Ben yumurta sıkışması olduğunu düşünüyorum. Kanatlı uzmanına gitmeniz lazım. Nerede ikamet ediyorsunuz?
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler
Evet kuşumuz pembe boyayı çok kemirirdi fakat ben kuşlara uygun yapıldığını düşünerek karışmadım, şimdi kaldiriyorum. Poposunda sertlik var fakat kuşumuz çok yumurtlayan bir kuş 1-2 aydır yumurta yapmıyor ama çok kur yapıyor. Dışkısını az önce yaptı ve göründüğü gibi halen kırmızı, artık kırmızı kalemden dolayı değildir herhalde? Probiyotik, multivitamin gibi ilaçlar kullanmıyoruz. Aynı zamanda bir kaç gün önce kustu.
Cevap verdiğini için teşekkür ederim.
İyi Günler.
Video: Streamable Video
20221204_104142.jpg

Son düzenleme:

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben yumurta sıkışması olduğunu düşünüyorum. Kanatlı uzmanına gitmeniz lazım. Nerede ikamet ediyorsunuz?

Üst Alt