• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşum kanatlarını titretiyor

Kaderharun

Yeni Üye
Merhaba, kuşum 7 yaşında normalde çok hareketli bir kuştur ancak son yıllarda yaşı gereği çok gazla hareket etmese de uçuşunda bir engel yoktu. Kafesten çıkıp kapının üzerine konup istediği yere gidiyordu. Ancak son bir aydır kafesten çıkmak istemiyor uzun mesafeli uçuşlarda konacağı yeri ayarlayamıyor bazen düşüyor. Geçen hafta veterinere götürdüm kanatlarına baktı ancak bir problem göremedi. Keyfi yerinde konuşmasında bir problem yok çok mutlu ama kafesten çıkıp uçmaya yeltenmek istemiyor. Ben zorla çıkarttığımda hemen kafesine geri girmek istiyor azıcık bile uçsa kanadını çok titretiyor. Problem ne olabilir yardımcı olursanız çok mutlu olurum kuşlarla ilgilenenler veterinerlerden daha çok verim sağlıyor sanırım🙏🏻

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Tünekte dinlenirken yandan kuyruk gözükecek şekilde bir video ve özellikle kanadının titrediği anın bir videosunu eklermisiniz. Kullandığınız takviyeler var ise nelerdir?

Kaderharun

Yeni Üye

Kaderharun

Yeni Üye
Tünekte dinlenirken yandan kuyruk gözükecek şekilde bir video ve özellikle kanadının titrediği anın bir videosunu eklermisiniz. Kullandığınız takviyeler var ise nelerdir?
Ayrıca bir takviye kullanmıyoruz. Tüy dökme zamanları için bir damlamız var yalnızca

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Altta linki vereceğim konuyu inceleyin ürünleri temin edip düzenli kullanın kafesinde grit kum yok ise onu da temin edin. Ürünleri mamaist.com bölünmüş olarak temin edebilirsiniz. Altına beyaz peçete serip birde 4 5 güncel dışkı yapınca resmini eklermisiniz önden cerenin de bir resmini lütfen sanki hormonal bir bozukluk var gibi cere rengi farklı duruyor video da gittiğiniz hekim kanatlı uzmanımıydı?

Kaderharun

Yeni Üye
Altta linki vereceğim konuyu inceleyin ürünleri temin edip düzenli kullanın kafesinde grit kum yok ise onu da temin edin. Ürünleri mamaist.com bölünmüş olarak temin edebilirsiniz. Altına beyaz peçete serip birde 4 5 güncel dışkı yapınca resmini eklermisiniz önden cerenin de bir resmini lütfen sanki hormonal bir bozukluk var gibi cere rengi farklı duruyor video da gittiğiniz hekim kanatlı uzmanımıydı?

Evet kanatlı uzmanıydı hekimimiz.
Ceresi yaşı büyüdükçe kahverengi oldu. Dediğiniz gibi sanırım hormonal bir durum. Normalde kuşumuz erkek ama hiç eşi olmayınca sanırım hormonal olarak değişti. 5 yaşına kadar kızgınlık dönemleri oluyordu çiftleşmek istediğini belli eder hareketler yapıyordu son iki senedir çiftleşmek istemiyor herhangi bir hareketinden anlamıyoruz daha doğrusu. Ceresi şuan kahverengi dışkılarında ise pek bir anormallik yok gibi.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Maşallah dışkılar iyi siz linkini verdiğim konuda ki ürünleri temin edip düzenli takvimde kullanın veterinerinize güveniyorsunuz sorun yok ama keşke bir röntgen çekseydi kendisi de problem göremediyse yine de diğer arkadaşlarım da bir yorumlasın. @Aslı Ö. @Semiha S.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Ek olarak tatlı badem yağı alıp 15 20 günde bir kulak pamuğu ile gaga, cere ve ayaklara nazikçe sürün.

Kaderharun

Yeni Üye
Maşallah dışkılar iyi siz linkini verdiğim konuda ki ürünleri temin edip düzenli takvimde kullanın veterinerinize güveniyorsunuz sorun yok ama keşke bir röntgen çekseydi kendisi de problem göremediyse yine de diğer arkadaşlarım da bir yorumlasın. @Aslı Ö. @Semiha S.

Bakın size video çekmek için zorla uçurdum uçamadı yere indi sonrasında kanatlarını sürekli böyle titretiyor. Kanadı mı çıktı kırık mı var canı acıdığı için mi uçmuyor anlayamıyorum. Ama keyfi yerinde acı çekiyor gibi değil. Bu arada verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Hekim röntgen çekersem korkudan ölebilir dedi önermiyormuş

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet kanatlı uzmanıydı hekimimiz.
Ceresi yaşı büyüdükçe kahverengi oldu. Dediğiniz gibi sanırım hormonal bir durum. Normalde kuşumuz erkek ama hiç eşi olmayınca sanırım hormonal olarak değişti. 5 yaşına kadar kızgınlık dönemleri oluyordu çiftleşmek istediğini belli eder hareketler yapıyordu son iki senedir çiftleşmek istemiyor herhangi bir hareketinden anlamıyoruz daha doğrusu. Ceresi şuan kahverengi dışkılarında ise pek bir anormallik yok gibi.
Merhaba kuşunuz erkek ama hormonal bozukluk var. Ama bu eşi olmadığı için değil. Yaş aldıkça bu takım problemler yaşayabiliyor. Ben kuşunuzun kanatlarında kırık çıkık ihtimali vermiyorum. Dışkılarda problem yok ama hormonal açıdan hekim görebilir. Bazen testis hormonları yeterli derecede işlevini yerine getirmiyor sonra bir takım problemler yaşanabiliyor iyi bir kanatlı hekim bulursanız hormon tedavisi de görebilir. Çünkü fiziksel olarak çocukta evet durgunluk hissediliyor.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye

Bakın size video çekmek için zorla uçurdum uçamadı yere indi sonrasında kanatlarını sürekli böyle titretiyor. Kanadı mı çıktı kırık mı var canı acıdığı için mi uçmuyor anlayamıyorum. Ama keyfi yerinde acı çekiyor gibi değil. Bu arada verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Hekim röntgen çekersem korkudan ölebilir dedi önermiyormuş
İstanbul da hangi semttesiniz listemiz de olup tecrübe edilmiş bir kanatlı uzmanı önerisinde bulunalım.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Bayrampaşa da ikamet ediyoruz. Videoya göre kanatlarının bu hali çok tehlikeli bir durum mu acaba 😔
Küçükçekmece Veteriner Kliniği var size 15 dk kanatlı uzmanları mevcut oraya bir gidin isterseniz. Kanat için buradan kesin bir şey söylemek şuan zor ama çok tehlikeli bir şey olduğunu sanmıyorum ancak en iyi sonuç hekim kontrolü sonrası belli olacaktır. Gittikten sonra konu altına bilgilendirme geçersiniz.

Kaderharun

Yeni Üye
Küçükçekmece Veteriner Kliniği var size 15 dk kanatlı uzmanları mevcut oraya bir gidin isterseniz. Kanat için buradan kesin bir şey söylemek şuan zor ama çok tehlikeli bir şey olduğunu sanmıyorum ancak en iyi sonuç hekim kontrolü sonrası belli olacaktır. Gittikten sonra konu altına bilgilendirme geçersiniz.
Teşekkür ederim bilgilendirme için. Öncelikle önerdiğiniz vitaminleri alıp bir müddet kullanacağım. Tabiki bilgilendirme yaparım

Üst Alt