• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum kakasında yem çıkarıyor

Ves

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kakasından yem çıkması
Hastalık Belirti Tarihi
1 Tem 2024
Kullanılan İlaç
Probiyotik
Merhabalar benim 3 aydır beslediğim bir muhabbet kuşum var kendisinin ben sahiplendiğimde bir ayağı sakattı kakasında topaklanma vardı veteriner hekime götürdüm ayağına darbe almış olabileceğini söyledi sindirim sistemi için ilaç yazdı probiyotik normale dönmüştü fakat şu an kakasından sürekli yem çıkarıyor yardımcı olabilirmisiniz

Yuiiwxii

Yeni Üye
İlaç kullansa bile kakasında yem çıkıyorsa yediği yemleri öğütemiyor olabilir. Kafesinde kalamar kemiği veya kuş kumu var mı? Yoksa mutlaka alın. Varsa ama hala bu sorun varsa kalamar kemiğini veya kuş kumunu yemiyor olabilir.

• Like
Tepkiler: Ves

Ves

Yeni Üye
İlaç kullansa bile kakasında yem çıkıyorsa yediği yemleri öğütemiyor olabilir. Kafesinde kalamar kemiği veya kuş kumu var mı? Yoksa mutlaka alın. Varsa ama hala bu sorun varsa kalamar kemiğini veya kuş kumunu yemiyor olabilir.
Çok teşekkür ediyorum deneyeceğim

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun beyaz peçete üzerine yaptığı yeni dışkı resmini paylaşır mısınız? Ağzında koku var mı? Kusması?

• Like
Tepkiler: Ves

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dışkısında sindirilmemiş yemler var. Ağzında koku var mı peki? Kuş kumu kullanıyor musunuz?

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Bu sindirim sorunu belirtisinin yanı sıra megabakteri belirtisi de olabilir. Grit kum kullanmıyorsanız mutlaka ayrı bir yemlik ya da kumlukta verin. Eğer kullanıyorsanız mutlaka bir kanatlı uzmanı görsün. Megabakteri ciddi boyutlara ulaşabilen bir hastalıktır.

Ves

Yeni Üye
Bu sindirim sorunu belirtisinin yanı sıra megabakteri belirtisi de olabilir. Grit kum kullanmıyorsanız mutlaka ayrı bir yemlik ya da kumlukta verin. Eğer kullanıyorsanız mutlaka bir kanatlı uzmanı görsün. Megabakteri ciddi boyutlara ulaşabilen bir hastalıktır.
Çok teşekkür ediyorum bu dediğinizi deneyeceğim