• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum kafasını sağa doğru sallayıp , hıçkırır gibi ses çıkarıyor , dengede duramıyor , yeşil kaka yapmaya başladı

Tugceizmir

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kafa sallama , ses çıkarma , dengede duramama , yeşil kaka
Hastalık Belirti Tarihi
24 Ara 2024
Kullanılan İlaç
Yok
Muhabbet kuşum , akşam eve geldiğimde kafeste göremedim ve panik oldum yerde duruyor sürekli aynı tempoda kafasını sallıyor, ses çıkarıyor hıçkırır gibi , ayağının üzerine basamıyor dengesi de bozuktu . 3 tane veteriner gezdim kanatlı hayvanlara bakmıyorlar diye eve döndük . Sonra anneme götürdüm . Annem kucağına aldı biraz sevdi hayvan normale döndü gibi oldu . Ağzından su içirdi kaşıkla , elma sirkesi ile sulandırdı suyunu , biraz sakinledi kafası da durdu , sesi de kesildi . Sonra yeşil sulu kaka yaptı , üşütmüş diye düşündük bir süre sonra tekrardan başladı hafif kafa sallaması , sonra hızlandı, yeniden su içirdi annem . Ne olmuş olabilir ? Salmonella olabilir mi ? Ne yapmam lazım ? Yardımcı olur musunuz lütfen , 9 yaşında muhteşem konuşan bir kuştu , 1 hafta önce yeni yem aldım açık yemdi ondan olabilir mi :( tek değişiklik oydu kafesinde . Çok vicdan yapıyorum , lütfen yardım edin

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Hangi Veterinerlere Gittiniz ? Izmirde İsterseniz Veteriner Önerebilirim. Her şeyi Normal İse Yemden Olabilir. Açık Yem Kullanmayın Bence veya Güvendiğiniz Yerden Alin. Çoğu Yerde Bayat Yem Oluyor. Ve Lütfen Sirkeli Su Vermeyin. Zararli Kuşlara ve Bağırsaklarını Bozuyor.

Tugceizmir

Yeni Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Hangi Veterinerlere Gittiniz ? Izmirde İsterseniz Veteriner Önerebilirim. Her şeyi Normal İse Yemden Olabilir. Açık Yem Kullanmayın Bence veya Güvendiğiniz Yerden Alin. Çoğu Yerde Bayat Yem Oluyor. Ve Lütfen Sirkeli Su Vermeyin. Zararli Kuşlara ve Bağırsaklarını Bozuyor.
Çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için , annem daha önce çok kuş bakıp tedavi etmişti , sanırım ordan aklında kalsa gerek ki bağırsaklarını temizlesib diye çok az içirdi . Şu an annemin evinde kaldı , ben işe gideceğim için ona emanet ettim . Aklım tabi orda , internette gezinirken bu sayfaya denk geldim yazıp bilgi almak istedim . Peki kafasını sallaması denge bızukluğunun olması normal mi ? İzmirde menemende yaşıyorum bu arada

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için , annem daha önce çok kuş bakıp tedavi etmişti , sanırım ordan aklında kalsa gerek ki bağırsaklarını temizlesib diye çok az içirdi . Şu an annemin evinde kaldı , ben işe gideceğim için ona emanet ettim . Aklım tabi orda , internette gezinirken bu sayfaya denk geldim yazıp bilgi almak istedim . Peki kafasını sallaması denge bızukluğunun olması normal mi ? İzmirde menemende yaşıyorum bu arada
Normal değil, salmonella da olabilir, sinirsel de olabilir Ezgi arkadaşımız size veteriner önersin mutlaka götürün derim 🙏

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Geçmiş olsun, vitamin eksikliği de bı belirtileri verir
Petshoptan alınan vitamin fayda etmez
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim

BtAmin forte: özellikle sinir sistemini düzenler, dengeyi sağlar, tüy kas kemik yapısını destekler
Entrobac :probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w :multivitamin
Biran evvel temin edin lütfen
ACİL btAmin forte takviyesi yapın

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Mavişehir Veteriner Kliniği Kutlu Bey'e Gidebilirsiniz. Size Yakın. Bizide Bilgilendirirseniz Seviniriz. Ama Bence Kanatli Uzmanına Muayene Ettirin. En Azından Hastaligi Varsa Erken Tedaviye Başlarsınız. Tekrar Geçmiş Olsun

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Röntgen Çektirin Mutlaka. Bir de Zehirlenmede Denge Kaybı Vs Oluyor. Bence Vakit Kaybetmeden Götürün Yavrunuzu.

Tugceizmir

Yeni Üye
Geçmiş olsun, vitamin eksikliği de bı belirtileri verir
Petshoptan alınan vitamin fayda etmez
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim

BtAmin forte: özellikle sinir sistemini düzenler, dengeyi sağlar, tüy kas kemik yapısını destekler
Entrobac :probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w :multivitamin
Biran evvel temin edin lütfen
ACİL btAmin forte takviyesi yapın
Bu vitaminleri petshoptan değil sanırım , nerden temin edebilirim eczaneden mi

Tugceizmir

Yeni Üye
Mavişehir Veteriner Kliniği Kutlu Bey'e Gidebilirsiniz. Size Yakın. Bizide Bilgilendirirseniz Seviniriz. Ama Bence Kanatli Uzmanına Muayene Ettirin. En Azından Hastaligi Varsa Erken Tedaviye Başlarsınız. Tekrar Geçmiş Olsun
Kliniğin adı mavişehir veteriner kliniği diye mi geçiyor , iletişim numarası varsa yazabilir misiniz

Üst Alt