• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum kabarıyor ve sürekli uyuyor

kajumuhabbet

Yeni Üye
Merhaba 3 yaşında muhabbet kuşum var 5-6 gün önce üstten cam açmıştım cuma akşamı hafif halsiz gördüm kabartıp sürekli uyuyor battaniye sardım ve sıcak su torbasıyla ısıtıyorum kafesin içini asla ötmüyor ama enerjisi gündüzleri var uçup yanıma geliyor video izliyor ama 1-2 saat sonra kafasını arkaya atıp uyuyor uzun süreli yanıma gelmiyor cevap bile vermiyor vitamin kullanıyordum genel olarak ishali vardı bugün daha katılaşmış rengi kahve yeşil arası normal rengine dönmüş mamada yiyor su içmiyor sadece ne yapabilirim neler önerirsiniz kanatlılarla ilgilenen veteriner evime uzak yolda üşütür daha kötü olur diye götüremiyorum lütfen yardımcı olun neler yapabilirim ? Parasında değilim canım feda ona elimden mama yiyor çubuk mamalarıda yiyor mineralli taşınıda yapıyor ama asla ötmüyor :((

Doğacı

Eski Forumcu
Bahsettiğiniz şeylere bakarsak üşütme ihtimali yüksek. Entrobac probiyotik kullanalım şimdilik 3 gün art arda ve gervit multivitamin verelim haftada 1 kez. Kuşun odasında cam açılmasın,odası sıcak olsun. Yem yemiyorsa iğnesiz şırınga ile mama verilsin,iğnesiz şırınga ile de yemezse bir bilen tarafından kursaktan besleme yapılsın. Yemesine içmesine dikkat edilsin karnı tok olsun.
Sirkedir limondur suyuna konulmasın.
Haşlanmış patates verebilirsiniz çok az (soğuyunca). Kanatlı uzmanına götürmeniz iyi olur ama kuş taşıma çantası veya benzeri bir ürünle götürün. Ciddi derecede üşüttüyse ilaç kullanmak gerekebilir.

kajumuhabbet

Yeni Üye
Bahsettiğiniz şeylere bakarsak üşütme ihtimali yüksek. Entrobac probiyotik kullanalım şimdilik 3 gün art arda ve gervit multivitamin verelim haftada 1 kez. Kuşun odasında cam açılmasın,odası sıcak olsun. Yem yemiyorsa iğnesiz şırınga ile mama verilsin,iğnesiz şırınga ile de yemezse bir bilen tarafından kursaktan besleme yapılsın. Yemesine içmesine dikkat edilsin karnı tok olsun.
Sirkedir limondur suyuna konulmasın.
Haşlanmış patates verebilirsiniz çok az (soğuyunca). Kanatlı uzmanına götürmeniz iyi olur ama kuş taşıma çantası veya benzeri bir ürünle götürün. Ciddi derecede üşüttüyse ilaç kullanmak gerekebilir.
Kanatlı uzmanı buldum videolarını vs attım yarın gelin ilaç yazalım çıkarmayın bu soğukta dedi evime biraz uzak özel aracımda yok maalesef ilaçları alıca. söylediğiniz entrobac ve gerviti almıştım dün sizde söyleyince daha çok içime sindi teşekkürler 2 güne gelir yem elimden yiyor salkım yemde yiyor yemesinde pek bir sorun yok dışkısı islah gibiydi katı oldu şimdi tekrar sarımsı oldu fotoğraflarını ekliyim sizde bir bakın uçmasında vs sorun yok gündüz çıkıyor yanıma geliyor akşamları uyuyor sürekli

Ekli dosyalar

Doğacı

Eski Forumcu
Kanatlı uzmanı buldum videolarını vs attım yarın gelin ilaç yazalım çıkarmayın bu soğukta dedi evime biraz uzak özel aracımda yok maalesef ilaçları alıca. söylediğiniz entrobac ve gerviti almıştım dün sizde söyleyince daha çok içime sindi teşekkürler 2 güne gelir yem elimden yiyor salkım yemde yiyor yemesinde pek bir sorun yok dışkısı islah gibiydi katı oldu şimdi tekrar sarımsı oldu fotoğraflarını ekliyim sizde bir bakın uçmasında vs sorun yok gündüz çıkıyor yanıma geliyor akşamları uyuyor sürekli
Dışkısı düzelmemiş.3gün entrobac kullanılsın.Ama kanatlı hekimi antibiyotik verirse veantibiyitoik kullanırsanız entrobacı antibiyotik sonrası verin 3 gün. Düzelirse her hafta 1 kez verin normal kullanımı öyle.Kuşu muayene etmeden ilaç verme konusuna katılmıyorum. Kuşun da hekime görünmesi gerekir.Belki bilmediğiniz başka bir hastalık vardır.Dışkı tahlili yaptırırdınız.
Kuş taşıma çantası alma durumu yok mu veya bir yakınınızda yok mu alsanız?

kajumuhabbet

Yeni Üye
Kuş taşıma çantası alabilirim evde kedi taşıma çantamda var ona koysam nasıl olur sizce ama uzun bir yolumuz var toplu taşımıyla gidicez çevrede kanatlı uzmanı veteriner sadece o var maalesef entrobac söyledim perşembe elimde olur en geç diye düşünüyorum

kajumuhabbet

Yeni Üye
Dışkısı düzelmemiş.3gün entrobac kullanılsın.Ama kanatlı hekimi antibiyotik verirse veantibiyitoik kullanırsanız entrobacı antibiyotik sonrası verin 3 gün. Düzelirse her hafta 1 kez verin normal kullanımı öyle.Kuşu muayene etmeden ilaç verme konusuna katılmıyorum. Kuşun da hekime görünmesi gerekir.Belki bilmediğiniz başka bir hastalık vardır.Dışkı tahlili yaptırırdınız.
Kuş taşıma çantası alma durumu yok mu veya bir yakınınızda yok mu alsanız?
Bu arada vitamini her gün mü kullanmalıyım normalde başka bir vitamin kullanıyordum haftada 2 kez olucak şekilde

Doğacı

Eski Forumcu
Bu arada vitamini her gün mü kullanmalıyım normalde başka bir vitamin kullanıyordum haftada 2 kez olucak şekilde
Gervit haftada 1 defa. 50 ml suya 5 damla.
Her hafta pazartesi verin.
8 saate kadar tüketilebilir sonra döküp sade su koyun.İçme suyu olarak çeşme ve arıtma tavsiye edilmiyor,şişe suyu kullanın güvenilir bir markanın.
Entrobac 50 ml suya pirinç tanesi kadar ekleyin tahta,cam ya da porselen kaşıkla.Karıştırın.8saat sonra dökün. Gervitten daha profesyonel ürün kullanıyorsanız onu verirsiniz ama petsop tarzı ürünse hiç kullanmayın.
Her Perşembe entrobac verin.

Kuş taşıma çantanız olsa iyi olur havanın soğukluğuna göre örtersiniz bazı yerleri.Örneğin delikli kuş çantası alırsanız 4 tane delik var diyelim misal, hava çok soğuk olursa kapatırsınız bazı delikleri bantla.Tabii hepsini değil,hava gelmesi için iki delik açık kalır.Havaya göre ve kuşun durumunu kontrol ederek gözlemleyerek deliklere ya da fileli alırsanız fileye müdahale edersiniz.Ben çook soğuk bir havada yürüyerek kuşumu bir yere götürmüştüm çantayla.Bir sorun yaşamadım.Yolculuğunuzun çoğunluğu toplu taşımada geçecekse daha rahat olur,ortam sıcak olursa kuşun çantasının hava deliklerini ayarlarsınız o anki duruma göre

Son düzenleme:

Doğacı

Eski Forumcu
Önemli olan kuşa soğuk gelmemesi ve hava alması boğulmaması.Bunları ayarlayarak rahat bir şekilde çantayla götürürsünüz.
Şimdilik kekik çayı yapıp verelim dağ kekiğinden hazırlamanızı tavsiye ederim.200 ml kaynamış içme suyuna yarım çay kaşığı kadar kuru dağ kekiği ekleyip 5 dakika demlendirin süzüp ılıyınca suluğun yarısına koyun ve üzerine yarım suluk içme suyu ekleyin ve kuşumuza verelim.İçmezse siz üç yudum verirsiniz.Yarım saat Sonra çayı dökünüz

Son düzenleme:
Üst Alt