• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum her yemek yediğinde ağzını açıb kapatıyor

Gunay Cabbarli

Yeni Üye
Merhaba
Muhabbet kuşum her yemek yediğinde, her ağzına yem tanesi atdığında 2 dakikaya yakın süre ağzını açıb kapatıyor. Yemeyi ağzında geveleyib sonra yutuyor.
2-3 hafta önce aynı hareketi yapıyordu. Lakin her yem tanesinde diyil baya yem yedikden sonra.
Götürmediğim veteriner kalmadı. Hepside normal dedi.
Son 4 gündür haraket artdı. Şimdi her yem tanesinde aynı hareketi yapıyor. Yeniden başka , bu defa Türk doktoruna götürdüm. O mantar ola bilir dedi. Amma Kursağında şişlik yok. O yüzden bağırsak enfeksiyonundan şüphelendi. Bu yüzden Metrodinozol kullanmamı önerdi.
Sabah akşam boğazına damlatıyorum. İlaçdan yarım saat sonra ağzını açıp-kapatmadan, eskisi gibi yiyiyor. Ama 3-4 saat sonra yine aynı. Yemi ağzında geveliyor.
Son 3 gündür baya kilo verdi.
Halsizlik yok. Eskisi gibi baya hareketli.
Çok akıllı bir kuş. Baya insan gibi konuşuyur. Canımın içi ailemden bana kalan son hatıra. O yüzden hiç kaybetmek istemiyorum.
Bir problemim var ki, Azərbaycanda yaşıyorum. Burda kuşlardan anlıyan hiç doktor yok malesef. Aynı zamanda kuşlar için ilaçlarda bulmak imkansız nerdeyse. Sadece bir yerden Tyson diye bir ilaç bula bildim, suya katılarak veriliyormuş ve yeşil renge dönüşüyor. Onuda bu ilaçla birlikde vere bilirmiyim bilmiyorum.
Ne yapacağımı hiç bilmiyorum.
Lütfen anlayan varsa yaza bilirmi.🙏🏻

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Altına beyaz peçete serip güncel birikmiş dışkı resmi ve kuşunuzun videosunu eklermisiniz özellikle hareketi yaptığı anı.

1723994690769.png

Gunay Cabbarli

Yeni Üye
Bir kaç dakika önce çekdim. Her yem tanesinde aynı hareketi yapıyir. Sonrada yorulub yemek yemeyi durduruyor.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bir kaç dakika önce çekdim. Her yem tanesinde aynı hareketi yapıyir. Sonrada yorulub yemek yemeyi durduruyor.
Video veya fotoğraf görmeden bir şey diyemeyiz maalesef. Siz beyaz temiz peçete üzerine yaptığı yeni dışkı resmini paylaşır mısınız?

Üst Alt