Fıstıkkuşum
Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar bugün kızgınlıktaki dişi muhabbet kuşumun yanına erkek bir muhabbet kuşu almanın onun için iyi olacağını düşünüp yeni bir muhabbet kuşu sahiplendim.Kendisi erkek ve onu almadan önce kafesinde uyuyordu yani ben almadan öncede uykulu ve halsiz görünüyor gibiydi.Sonra alıp eve götürdüm ancak eve getirmek için onu kafese koymaları gerekiyordu,koyarken elleriyle tutmak zorunda kaldılar öyle olunca da tüyleri biraz karıştı.Konuyla ilgili detayları verdim ve şuan ki rahatsızlığına gelirsek yeni geldiğinden mi yoksa hasta olduğundan mı anlam veremediğim şekilde sürekli uyuyor yani hareket etmiyor pek hareketli değil.Hareketsizlik yeni geldiğinden normal ama her dakika uyuyor gözlerini kapatıyor.Ve en çok aklıma takılan şey;sanki nefes alırken kuyruğunu sallıyor gibi ve sürekli tüylerini kırpıştırıp düzeltmeye çalışıyor bunun nedeni ilk kafese koyarken elle tutulmuş olması ve tüylerinin karışması mı yoksa bir sorunu mu vardır acaba?Yani korktuğum şey solunum yoluyla ilgili bir hastalığı olup olmadığı.Ama bir yandan da iştahı gayet yerinde ona yulaf yem verdim ondan yiyor onun dışında normal yem de yiyor.Fakat ilk geldiğinde dediğim gibi halsizdi fotosunuda koydum bakabilirsiniz.Yardımcı olursanız çok sevinirim :)