• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşum Hastamı Bilemiyorum

Fıstıkkuşum

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar bugün kızgınlıktaki dişi muhabbet kuşumun yanına erkek bir muhabbet kuşu almanın onun için iyi olacağını düşünüp yeni bir muhabbet kuşu sahiplendim.Kendisi erkek ve onu almadan önce kafesinde uyuyordu yani ben almadan öncede uykulu ve halsiz görünüyor gibiydi.Sonra alıp eve götürdüm ancak eve getirmek için onu kafese koymaları gerekiyordu,koyarken elleriyle tutmak zorunda kaldılar öyle olunca da tüyleri biraz karıştı.Konuyla ilgili detayları verdim ve şuan ki rahatsızlığına gelirsek yeni geldiğinden mi yoksa hasta olduğundan mı anlam veremediğim şekilde sürekli uyuyor yani hareket etmiyor pek hareketli değil.Hareketsizlik yeni geldiğinden normal ama her dakika uyuyor gözlerini kapatıyor.Ve en çok aklıma takılan şey;sanki nefes alırken kuyruğunu sallıyor gibi ve sürekli tüylerini kırpıştırıp düzeltmeye çalışıyor bunun nedeni ilk kafese koyarken elle tutulmuş olması ve tüylerinin karışması mı yoksa bir sorunu mu vardır acaba?Yani korktuğum şey solunum yoluyla ilgili bir hastalığı olup olmadığı.Ama bir yandan da iştahı gayet yerinde ona yulaf yem verdim ondan yiyor onun dışında normal yem de yiyor.Fakat ilk geldiğinde dediğim gibi halsizdi fotosunuda koydum bakabilirsiniz.Yardımcı olursanız çok sevinirim :20250130_201501.jpg)

Fıstıkkuşum

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar bugün kızgınlıktaki dişi muhabbet kuşumun yanına erkek bir muhabbet kuşu almanın onun için iyi olacağını düşünüp yeni bir muhabbet kuşu sahiplendim.Kendisi erkek ve onu almadan önce kafesinde uyuyordu yani ben almadan öncede uykulu ve halsiz görünüyor gibiydi.Sonra alıp eve götürdüm ancak eve getirmek için onu kafese koymaları gerekiyordu,koyarken elleriyle tutmak zorunda kaldılar öyle olunca da tüyleri biraz karıştı.Konuyla ilgili detayları verdim ve şuan ki rahatsızlığına gelirsek yeni geldiğinden mi yoksa hasta olduğundan mı anlam veremediğim şekilde sürekli uyuyor yani hareket etmiyor pek hareketli değil.Hareketsizlik yeni geldiğinden normal ama her dakika uyuyor gözlerini kapatıyor.Ve en çok aklıma takılan şey;sanki nefes alırken kuyruğunu sallıyor gibi ve sürekli tüylerini kırpıştırıp düzeltmeye çalışıyor bunun nedeni ilk kafese koyarken elle tutulmuş olması ve tüylerinin karışması mı yoksa bir sorunu mu vardır acaba?Yani korktuğum şey solunum yoluyla ilgili bir hastalığı olup olmadığı.Ama bir yandan da iştahı gayet yerinde ona yulaf yem verdim ondan yiyor onun dışında normal yem de yiyor.Fakat ilk geldiğinde dediğim gibi halsizdi fotosunuda koydum bakabilirsiniz.Yardımcı olursanız çok sevinirim :Ekli dosyayı görüntüle 77537)
Arkadaşlar şuan fark ettim,ek olarak ayakları da çok sıcak diğer muhabbet kuşuma göre.Yani konduğu yeri ısıtıyor.Acaba ateşi olabilir mi?Hiç daha önceki kuşlarımda ateş çıkma gibi bir durum yaşamamıştım olabilir mi?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Siz videosunu çekip streamble.com üzerinden atabilir misiniz yandan kuyruğu gözükecek şekilde 🙏 Ayak sıcaklığı stresten de yükselir 😊

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
videoyu paylaştım bakabilirsiniz Watch unnamed | Streamable
Evet solunum problemi var biraz
Kekik çayı yapıp verin içsin, öbür minik de içebilir sorun olmaz ama aynı kafeste olmamaları daha iyi olur

Fıstıkkuşum

Yeni Üye
Evet solunum problemi var biraz
Kekik çayı yapıp verin içsin, öbür minik de içebilir sorun olmaz ama aynı kafeste olmamaları daha iyi olur
Çok teşekkürler evde başka kafes yok ayıramıyorum aynı kafeste olmaları çok sorun olur mu? Ve kekik çayı tüm hastalığı geçirir mi yoksa sadece rahatlatır mı ayrı olarak veterinere de getirmeme gerek var mı?

Fıstıkkuşum

Yeni Üye
Bu arada internetten edindiğim bilgilere göre c vitaminli meyveler ateşe iyi geliyormuş ve büyük ihtimalle ateşi de var elma vermemin zararı olurmu?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kekik çayı ılık olacak, suluğun yarısına demlediğiniz çaydan yarısını da temiz içme suyundan koyun şu an elma yemesin, ateş olsa ishal de olabilir siz sadece kekik çayı verin diğeri de içse sorun olmaz eğer yarın düzelmezse kanatlı uzmanına götürün 🙏

Fıstıkkuşum

Yeni Üye
tamamdır çayı verdim yarın iyileşmezse veterinere götüreceğim ilginiz için teşekkürler bu hastalık konusunda tecrübesizdim bilgiler işime yaradı.
Kekik çayı ılık olacak, suluğun yarısına demlediğiniz çaydan yarısını da temiz içme suyundan koyun şu an elma yemesin, ateş olsa ishal de olabilir siz sadece kekik çayı verin diğeri de içse sorun olmaz eğer yarın düzelmezse kanatlı uzmanına götürün 🙏

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba arkadaşlar bugün kızgınlıktaki dişi muhabbet kuşumun yanına erkek bir muhabbet kuşu almanın onun için iyi olacağını düşünüp yeni bir muhabbet kuşu sahiplendim.Kendisi erkek ve onu almadan önce kafesinde uyuyordu yani ben almadan öncede uykulu ve halsiz görünüyor gibiydi.Sonra alıp eve götürdüm ancak eve getirmek için onu kafese koymaları gerekiyordu,koyarken elleriyle tutmak zorunda kaldılar öyle olunca da tüyleri biraz karıştı.Konuyla ilgili detayları verdim ve şuan ki rahatsızlığına gelirsek yeni geldiğinden mi yoksa hasta olduğundan mı anlam veremediğim şekilde sürekli uyuyor yani hareket etmiyor pek hareketli değil.Hareketsizlik yeni geldiğinden normal ama her dakika uyuyor gözlerini kapatıyor.Ve en çok aklıma takılan şey;sanki nefes alırken kuyruğunu sallıyor gibi ve sürekli tüylerini kırpıştırıp düzeltmeye çalışıyor bunun nedeni ilk kafese koyarken elle tutulmuş olması ve tüylerinin karışması mı yoksa bir sorunu mu vardır acaba?Yani korktuğum şey solunum yoluyla ilgili bir hastalığı olup olmadığı.Ama bir yandan da iştahı gayet yerinde ona yulaf yem verdim ondan yiyor onun dışında normal yem de yiyor.Fakat ilk geldiğinde dediğim gibi halsizdi fotosunuda koydum bakabilirsiniz.Yardımcı olursanız çok sevinirim :Ekli dosyayı görüntüle 77537)
Merhaba, çok güzel bir Jumbo erkeği, Jumbo lar ağır kanlı olur yerli kuşlar gibi hoplayıp zıplamazlar streamable.com üzerinden kısa bir video paylaşır mısınız ikisini de

Fıstıkkuşum

Yeni Üye
Çok kritik bir hastalık değil değil mi?İlk defa bir muhabbet kuşum bu hastalığa yakalandı ve endişeleniyorum.Ben kuşu almadan önce de kim bilir ne kadar süredir sahipti bu hastalığa ölümcül bir hastalık mı peki?Sadece çay ile geçer mi yani endişelenmeme gerek var mı?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Çok kritik bir hastalık değil değil mi?İlk defa bir muhabbet kuşum bu hastalığa yakalandı ve endişeleniyorum.Ben kuşu almadan önce de kim bilir ne kadar süredir sahipti bu hastalığa ölümcül bir hastalık mı peki?Sadece çay ile geçer mi yani endişelenmeme gerek var mı?
Kuşunuz oldukça sağlıklı maşallah SüphanAllah 🤲😊kekik çayı yapın çok hafif üşütmüş, dışkıların da paylaşın lütfen

Fıstıkkuşum

Yeni Üye
Kuşunuz oldukça sağlıklı maşallah SüphanAllah 🤲😊kekik çayı yapın çok hafif üşütmüş, dışkıların da paylaşın lütfen
Teşekkürler sağlıklı olduğunu duyunca içim rahatladı,çayı suluğa koydum yeni yeni kafese alıştığı için pek içmedi ama yarın içer diye düşünüyorum.Dışkısının fotosunu şimdi çekemiyorum ama benim gözlemlediğim kadarıyla kuru çünki pek su içmedi.Sağolun tekrar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Teşekkürler sağlıklı olduğunu duyunca içim rahatladı,çayı suluğa koydum yeni yeni kafese alıştığı için pek içmedi ama yarın içer diye düşünüyorum.Dışkısının fotosunu şimdi çekemiyorum ama benim gözlemlediğim kadarıyla kuru çünki pek su içmedi.Sağolun tekrar
Kekik çayı taze verilir, yaklaşık 5-6 saat durur sonra su ile değiştirilir, suluğu çıkarın, sabah erkenden takın lütfen