nevin kidak
Yeni Üye
- Hastalık Belirtileri
- hırıltılı nefes alış verişi, durgunluk, halsizlik, iştahtada hafif azalma var
- Hastalık Belirti Tarihi
- 28 May 2026
- Kullanılan İlaç
- Enrofloksasin antibiyotik, a ve e vitamini, Echinacea vitamini
merhaba, 6 yaşında erkek muhabbet kuşum var, perşembe hafif durgunlukla ve kuyruk hareketiyle başladı rahatsızlığı hemen götürdüm , birkaç gün öncesinde de başlamış olabilir ama annemlere bırakmıştım anlamamışlar, veterinere götürüm hemen bayramda açık veteriner buldum, bi,şeyi yok dedi iki vitamin verdi gönderdi, pazartesi düzelmeyince tekrar götürdüm Enrofloksasin adında 0,1 mg verilecek şekilde 5 doz vereceğimiz şekilde antibiyotik verdi, 2 doz kullandık 13:30 da tam 48 saat olacak , ama nefes alışverişi daha zorlaştı hırıltılı gibi nefes alıp veriyor, durgunlaştı ,iştahı da olduğundan daha az, keyfi yok durgun, kakası normal ama fazla yemediği için azaldı miktarı , gittiğim veterinere tekrar gitmeyeceğim çünkü 2. gittiğimde bile bişeyi yok dedi bana, bu kuşa gözüm gibi bakıyorum ben benden iyi kim tanıyabilir ki. ama yeniden veterinere götürmem gerekir mi ilaç bitmeden , antibiyotikten sonra nefesi daha zorlaştı sanki nefesinin daha düzelmesini beklerken, belki hava vs verilir mi yada nefes açıcı farklı birşey yada öneriniz olur mu antibiyotik kullanıyoruz zaten , görüşlerinizi ve desteklerinizi rica ederim
Ekli dosyalar
-
1.5 MB Görüntüleme: 8