- Hastalık Belirtileri
- gagasını şapşapşap yapıyor boynunu uzatıyor halsizlik ve daha çok uyuklama kakasının rengi ve kıvamı normaldi sadece biraz daha koyu yeşik çam yeşili gibi ama siyah değil dün normal kıvamdaydı bugün sabah yaptıkları daha cıvık ve beyazı biraz çok ama yeşil rengi aynı hasta olduğundan beri çam yeşili rengi ezince içinde yem yada kan yok rengi de ezince daha yeşil oluyo yani biraz daha açık yeşil hasta değilken kakasının tek farkı rengi daha çimen yeşiliydi... gagasını çok kıtırdatıyodu 4 gün 5 gün önce şimdi okadar kıtırdatmıyor ama uyuklarken falan sanki nefes alıp verirken baloncuk patlatır gibib sesler geliyo ağzından
- Hastalık Belirti Tarihi
- 19 Eyl 2025
- Kullanılan İlaç
- zolax 50mg kapsülün beşte birini 2 kere verdim 3gün ara ile sonra kestim 4 gündür biteral veriyorum 4de birini bir tam suluğun yarısında kadar erittiiğim suyla ğstüne normal su tamamlıyorum
kuşum on gündür hasta youtubede araştırdım kursak mantatı belirtileri vardı zolaxla tedavi ediliyomuş diye aldım beşe bölüp 3 gün arayla 2 kere verdim 2 verişimde kusup aynasına falan beyaz salya gibi lekeler bırakmış omuzuma kondu ogün biraz zor geçti geceleri uyurken çok sayıklıyordu zolaksı hemen kestim bidaha vermedim bu arada hastayken mama falan verilmemesi gerektiini anlattıkları için videoda mama hazırlayıp vermedim uzun zamandırda mama yemedi sofrada bizimle yumurta falan yemeyi seviyodu şimdi uzatınca yine yiyo ama ben hastalandığından beri yemiyle suyundan başka bişey vermedim karşı komşumun abisi kuşçuymuş o bana biteral diye bir ilaç verdi 4e bölüp tam suluğa karıştırmamı söyledi onu yaptım ilk günde rahatlayıp inlemesini kesti 4 gündür onu veriyorum daha rahat görünüyo ama halsizli var gibi bide gagasından şapşapşap diye bi hareket yapıyo arada boynunu uzatarak... çoğu zaman uyumak istiyo ne yapmalıyım bide çıtır pıtır ses yapıyo uyurken falan sanki üşüten bi insanın hırıltısı gibi içten geliyo nefes alıp verirken galiba... baloncuk patlarmış gibi bi ses son günlerde... ona destek olması için vitamin ve enerjisini ne bileyim belki bir iki kere kustuu için falan elektolit eksiği gibi bişey olmasın diye bi içecek desteği gibi bişey yapmalı mıyım nasıl yaparım bana nasıl iyileştireceğimi nelerle beslemem gerektiğini anlatabilecek biri varsa çok sevinirim... yuvasını yemliğini ve herşeyini elma sirkesiyle yıkayıp güzelce duruladım... suya elma sirkesi koyup 2 kere fısfısla üzerine sıktım biraz... bu halsizliği geçer mi çok üzülüyorum bu haline...

konuşuyodu ötüyodu şimdi 5 6 gündür çok nadir videosu vardı ama yükleyemedim... ilginiz için teşekkür ederim

Son düzenleme: