• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et MUHABBET KUŞUM HASTA

mirqo

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
gagasını şapşapşap yapıyor boynunu uzatıyor halsizlik ve daha çok uyuklama kakasının rengi ve kıvamı normaldi sadece biraz daha koyu yeşik çam yeşili gibi ama siyah değil dün normal kıvamdaydı bugün sabah yaptıkları daha cıvık ve beyazı biraz çok ama yeşil rengi aynı hasta olduğundan beri çam yeşili rengi ezince içinde yem yada kan yok rengi de ezince daha yeşil oluyo yani biraz daha açık yeşil hasta değilken kakasının tek farkı rengi daha çimen yeşiliydi... gagasını çok kıtırdatıyodu 4 gün 5 gün önce şimdi okadar kıtırdatmıyor ama uyuklarken falan sanki nefes alıp verirken baloncuk patlatır gibib sesler geliyo ağzından
Hastalık Belirti Tarihi
19 Eyl 2025
Kullanılan İlaç
zolax 50mg kapsülün beşte birini 2 kere verdim 3gün ara ile sonra kestim 4 gündür biteral veriyorum 4de birini bir tam suluğun yarısında kadar erittiiğim suyla ğstüne normal su tamamlıyorum
kuşum on gündür hasta youtubede araştırdım kursak mantatı belirtileri vardı zolaxla tedavi ediliyomuş diye aldım beşe bölüp 3 gün arayla 2 kere verdim 2 verişimde kusup aynasına falan beyaz salya gibi lekeler bırakmış omuzuma kondu ogün biraz zor geçti geceleri uyurken çok sayıklıyordu zolaksı hemen kestim bidaha vermedim bu arada hastayken mama falan verilmemesi gerektiini anlattıkları için videoda mama hazırlayıp vermedim uzun zamandırda mama yemedi sofrada bizimle yumurta falan yemeyi seviyodu şimdi uzatınca yine yiyo ama ben hastalandığından beri yemiyle suyundan başka bişey vermedim karşı komşumun abisi kuşçuymuş o bana biteral diye bir ilaç verdi 4e bölüp tam suluğa karıştırmamı söyledi onu yaptım ilk günde rahatlayıp inlemesini kesti 4 gündür onu veriyorum daha rahat görünüyo ama halsizli var gibi bide gagasından şapşapşap diye bi hareket yapıyo arada boynunu uzatarak... çoğu zaman uyumak istiyo ne yapmalıyım bide çıtır pıtır ses yapıyo uyurken falan sanki üşüten bi insanın hırıltısı gibi içten geliyo nefes alıp verirken galiba... baloncuk patlarmış gibi bi ses son günlerde... ona destek olması için vitamin ve enerjisini ne bileyim belki bir iki kere kustuu için falan elektolit eksiği gibi bişey olmasın diye bi içecek desteği gibi bişey yapmalı mıyım nasıl yaparım bana nasıl iyileştireceğimi nelerle beslemem gerektiğini anlatabilecek biri varsa çok sevinirim... yuvasını yemliğini ve herşeyini elma sirkesiyle yıkayıp güzelce duruladım... suya elma sirkesi koyup 2 kere fısfısla üzerine sıktım biraz... bu halsizliği geçer mi çok üzülüyorum bu haline...IMG-20251005-WA0005.jpgIMG-20251005-WA0000.jpgIMG-20251005-WA0004.jpg konuşuyodu ötüyodu şimdi 5 6 gündür çok nadir videosu vardı ama yükleyemedim... ilginiz için teşekkür ederim

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba videoyu streamable.com üzerinden ekleyin. Oradaki çıkan linki kopyalayıp burada mesaj bölümünde paylaşın. Kuşun durumu fotoda iyi görünmüyor. Size takviyeler öneririz ama tedavi edilmesi lazım. Diğer konunuzdaki sorunuza cevap vereyim. Kuşa şekerli besinler vermeyin meyve dahi olsa. Şeker mantarları azdırır. Biraz kafaya göre ilaç kullanılmış. Salyalı kusma ağızda kötü koku var mı. Zolax antifungal bir ilaçtır. Tedavi sürecinde kusma olması normaldir çünkü mantarlar öldükçe kusma eylemi gerçekleşir. Konumunuz İstanbul görünüyor kanatlı uzmandan destek almanız daha doğru olur. En azından sorunun kaynağını öğrenip kafaya göre ilaç değilde doğru tedavi ile ilerlenir.

mirqo

Yeni Üye
Merhaba videoyu streamable.com üzerinden ekleyin. Oradaki çıkan linki kopyalayıp burada mesaj bölümünde paylaşın. Kuşun durumu fotoda iyi görünmüyor. Size takviyeler öneririz ama tedavi edilmesi lazım. Diğer konunuzdaki sorunuza cevap vereyim. Kuşa şekerli besinler vermeyin meyve dahi olsa. Şeker mantarları azdırır. Biraz kafaya göre ilaç kullanılmış. Salyalı kusma ağızda kötü koku var mı. Zolax antifungal bir ilaçtır. Tedavi sürecinde kusma olması normaldir çünkü mantarlar öldükçe kusma eylemi gerçekleşir. Konumunuz İstanbul görünüyor kanatlı uzmandan destek almanız daha doğru olur. En azından sorunun kaynağını öğrenip kafaya göre ilaç değilde doğru tedavi ile ilerlenir.

mirqo

Yeni Üye
yani zolax kullanmalı mıyım yemin yanında ne verebilirim veterinere çarşambadan önce götüremeyeceğim için o güne kadar nasıl bakmam gerektiği hakkında yardımcı olursanız çok güzel olur bu durumu beni çok üzüyo kuşun... üsküdar bulgurludayım buradaki veterinerlerin çoğu kuşa bakmıyoruz dediler petshopa gidin diyen oldu gitmedim peki şimdi bu biterolu vermicem kuşuma zolax tedavisine devam edeyim mi ne yapayım... eğer zolaxı kullanacaksam bu suyundaki ilacı bırakıp kaç gün sonra zolaxa başlamalıyım hemen başlayabilir miyim yada veterinere gidene kadar hiçbişey yapmiim mi... çocuk kaç gündür yemden başka ilaçlı sudan başka bişey almadı yaa korkuyorum takviyede yapamadım sadece arada normal su verdim keşke zolaxı kusuyo diye korkup bırakmasaydım şimdi nasıl bi yol izleyim bugünden itibaren bilmiyorum

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
İmkanınız varsa yarın götürün bence. Çünkü fazlasıyla kabarık duruyor. Hatta hangi ilaçları verdi teşhisi ne oldu bizleri de bilgilendirin. Şöyle zolax evet kursak mantarına etki eder. Ama dediğim gibi sorunun kaynağını bilmiyoruz. Önüne kolay kırabileceği aspur daldarı verin. Yemiyorsa evinizde acil durum maması yapıp besleyin. İyice haşlanmış yumurta sarısının yarısını alın içine çok az misir unu ekleyin varsa az miktarda probiyotik ılık suyla yoğurt kıvamına getirin. Şırınganın ucundaki iğneyi çıkarıp 2 yada 2,5 ml çekip gagadan az az vermeye çalışın. Kekik çayı da demleyip verebilirsiniz. Ama kekik çayı ile olacak iş değil. Kuşunuzun biran önce tedaviye ihtiyacı var.

mirqo

Yeni Üye
İmkanınız varsa yarın götürün bence. Çünkü fazlasıyla kabarık duruyor. Hatta hangi ilaçları verdi teşhisi ne oldu bizleri de bilgilendirin. Şöyle zolax evet kursak mantarına etki eder. Ama dediğim gibi sorunun kaynağını bilmiyoruz. Önüne kolay kırabileceği aspur daldarı verin. Yemiyorsa evinizde acil durum maması yapıp besleyin. İyice haşlanmış yumurta sarısının yarısını alın içine çok az misir unu ekleyin varsa az miktarda probiyotik ılık suyla yoğurt kıvamına getirin. Şırınganın ucundaki iğneyi çıkarıp 2 yada 2,5 ml çekip gagadan az az vermeye çalışın. Kekik çayı da demleyip verebilirsiniz. Ama kekik çayı ile olacak iş değil. Kuşunuzun biran önce tedaviye ihtiyacı var.
azönce yine kustu biraz kendi geldi sanki üzerinde salya falan oldu benim kolumda uyurken uyandı koluma falanda kafasını sallayınca bulaştı elime gelmediği için sirkeli suyu vardı spreyin içinde ondan üç dört fıs sıktım üstüne kendimide temizledim böyle kusması iyidir umarım yarın götürmeye çalışcam doktora mama verebilirim o zaman şimdi hazırlayıp inşallah toparlar

mirqo

Yeni Üye
Bu veteriner kliniği ile iletişime geçin en kısa zamanda.
onları aradım avcılardaki hayvan hastanesine yönlendirdi bende internetten ataşehirde buldum istanbul hayvan hastanesi diye biyer güzel biyer kanatlı uzmanları vardı aban 2 tane ilaç verdi biri şırıngada günlük bi mlg akşamları suyuna koyucam birde probiyotik verdi onlarıda sabah yine suyuna koyucam iileştikten sonra multivitamin kullan dedi iileşmesi zaman alır dedi bi hafta sonrada kontrole çağırdı 3 gün sonra belli eder dedi kendini çok şükür doğru tedaviyi yapıcaz umarım iyileşir biran önce... martı gibi ötmeye başladı artık temizliğe ve ilaçlara devam ilgili davrandığınız için çok teşekkürler

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
onları aradım avcılardaki hayvan hastanesine yönlendirdi bende internetten ataşehirde buldum istanbul hayvan hastanesi diye biyer güzel biyer kanatlı uzmanları vardı aban 2 tane ilaç verdi biri şırıngada günlük bi mlg akşamları suyuna koyucam birde probiyotik verdi onlarıda sabah yine suyuna koyucam iileştikten sonra multivitamin kullan dedi iileşmesi zaman alır dedi bi hafta sonrada kontrole çağırdı 3 gün sonra belli eder dedi kendini çok şükür doğru tedaviyi yapıcaz umarım iyileşir biran önce... martı gibi ötmeye başladı artık temizliğe ve ilaçlara devam ilgili davrandığınız için çok teşekkürler
Çok sevindim iyileştiği haberini görünce daha da sevincez inşallah. 🌸 hekimin teşhisi ne oldu peki. Siz yine tedavi sonrası iyileşince bizleri bilgilendirin. Size gerekli takviye multivitamin, probiyotik önerisi yapalım. Tekrardan geçmiş olsun

Son düzenleme:
Üst Alt